Girona

Via d’obertura

El Girona s’implica en una prova pilot sobre esdeveniments sense risc i aspira a rebre aficionats a Montilivi

El club percep bona voluntat de LaLiga, que l’acompanyarà a presentar la proposta al CSD

Sense perspectiva de recuperar els partits amb públic aquesta temporada, el Girona té activada una via per tornar a rebre aficionats, encara que sigui de manera puntual, un sol dia. El club blanc-i-vermell s’ha implicat en una prova pilot pionera a tot l’Estat, Obrir Girona, que té per objectiu que es puguin organitzar esdeveniments públics amb la seguretat que els participants estiguin lliures de Covid-19 i sense risc d’infectar-se. La iniciativa, que serà presentada i detallada aquest matí, abraça diversos àmbits –esdeveniments culturals, esportius, socials i comercials amb aforaments importants però controlats sanitàriament– i la promou el centre Blockchain de Catalunya, format per l’Ajuntament, la Universitat de Girona, les cambres de comerç de Barcelona i Girona i la Generalitat de Catalunya.

Per fer-la realitat a Montilivi, farà falta l’autorització dels òrgans competents. El Girona ja ha exposat el projecte a LaLiga i n’ha percebut bona voluntat. De fet, LaLiga acompanyarà els representants del club a presentar la proposta al Consejo Superior de Deportes, que hi ha de donar el vistiplau. Fins ara, no s’ha disputat cap partit organitzat per LaLiga –sí alguns de copa, organitzada per la federació espanyola– amb públic als estadis. Un dels reptes del projecte Obrir Girona és que serveixi de guia per expandir-lo a altres zones, si els resultats són satisfactoris.

El públic potencial de la prova pilot són persones vacunades o amb certificats de proves serològiques o d’antígens, amb validesa de 48 hores. El Col·legi de Farmacèutics, que dona suport a la iniciativa, validarà els certificats en una aplicació mòbil que servirà de passi digital per accedir als esdeveniments programats. En el cas de Montilivi, s’haurà de definir quin percentatge de la capacitat (hi ha 11.200 seients) permetran ocupar les autoritats sanitàries, si és que es rep el vistiplau per tirar-ho endavant. S’ha d’acabar de detallar també quin partit serà l’escollit. D’entrada, el projecte està pensat per desenvolupar-lo entre l’última setmana de febrer (el Girona juga a Fuenlabrada) i tot el març, amb partits a l’estadi contra l’Almeria (el cap de setmana del 7), el Lugo (14) i l’Albacete (28). Curiosament, va ser el març del 2020 l’últim partit a l’estadi amb públic, contra l’Albacete. Des d’aquell 7 de març, tots els partits s’han disputat a porta tancada, i no hi ha previsió de reobertura. El Girona havia cobrat la meitat de la quota als abonats i els haurà de retornar diners. De fet, LaLiga insta els clubs a retirar de les seves previsions la quantitat que tenien pressupostada per venda d’entrades.

L’Olot té el pla a punt

La Unió Esportiva Olot també té la intenció de fer una prova pilot per estudiar com es poden desenvolupar amb seguretat activitats esportives a l’aire lliure amb públic. El club garrotxí té el pla preparat per presentar-lo al Departament de Salut, però ha frenat per la situació pandèmica. La intenció és activar-lo quan millori el context.

EL PROJECTE

La iniciativa és en diversos àmbits i implica la UdG, l’Ajuntament i la Generalitat

EL CALENDARI

La previsió a Montilivi és centrar la prova pilot en un partit de lliga al març

ELS INTERESSATS

Tindran un passi digital amb certificat de salut que els permetrà l’accés al recinte
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)