Girona

Obert de bat a bat

La Generalitat autoritza la reobertura completa dels estadis, i Montilivi, més d’un any i set mesos després, podrà ocupar els 11.200 seients a partir de dissabte

El club confia que la mesura signifiqui un impuls per a un equip encallat que intentarà reaccionar contra l’Osca

Després de més d’un any i set mesos, Montilivi podrà tornar a obrir les portes de bat a bat. El partit de dissabte contra l’Osca (16 h), de molta necessitat per al conjunt de Míchel després d’una encallada que l’ha deixat en l’antepenúltim lloc de la classificació, serà el que marcarà el retorn de la normalitat, amb la possibilitat d’ocupar tots els seients, que tant s’havia fet esperar des que el 7 de març del 2020 es va jugar el Girona-Albacete amb 7.914 espectadors, una setmana abans d’aturar la competició per la pandèmia. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va anunciar ahir a la tarda que s’acaben bona part de les restriccions a partir de divendres, entre les quals hi ha les que hi havia als recintes esportius a l’aire lliure.

El Girona serà un dels primers clubs a fer efectiva la mesura, perquè el Barça juga diumenge i l’Espanyol, dilluns. No pas dels primers de la competició, perquè a la resta de l’Estat ja tenien permís per a aforaments del 100%. A Catalunya el Procicat mantenia un percentatge del 60%. De fet, el Girona va anunciar dijous passat que assignava les entrades per al partit contra l’Osca amb aquest 60% d’aforament permès, però que feia també un sorteig estirant el percentatge fins a un 80%, preveient que el Procicat augmentés l’aforament permès. I, segons va anunciar ahir el president, la Generalitat no només ha augmentat la capacitat, sinó que directament ha eliminat les restriccions als recintes a l’aire lliure (en els tancats, serà d’un 80%). Per tant, un cop recuperada la normalitat, el club ja no haurà de fer sorteigs per assignar les entrades entre els abonats. A més, cada abonat podrà recuperar el seu seient, cosa que no passava durant el període de restriccions, perquè no es podien ocupar tots i hi havia d’haver distàncies entre persones.

El club confia que la reobertura completa ajudi a fer créixer l’ambient a Montilivi i empenyi també l’equip de Míchel, que necessita reaccionar. Fins ara, l’entrada més alta de la temporada són els 4.904 espectadors que hi havia en l’últim partit, contra l’Almeria (un dilluns al vespre), amb el 60% d’ocupació de l’estadi permesa.

PER DISSABTE

El Girona havia assignat entrades per a un 60%, preveient estirar fins a un 80%

UNA LLARGA ESPERA

588
dies
entre l’anterior duel amb tot l’estadi obert (el 7 de març del 2020) i el de dissabte contra l’Osca.

PER SUPERAR

4.904
espectadors
en l’últim partit, contra l’Almeria, en la millor entrada fins ara de la temporada.

LA NORMALITAT

Amb l’aforament total, s’acabarà el sorteig i l’abonat podrà recuperar el seu seient

Els recintes tancats com Fontajau, al 80%

X.M.

L’obertura total als recintes a l’aire lliure enxampa el Barça amb tres cites seguides al Camp Nou, contra el València (diumenge), el Dinamo de Kíev (dimecres) i el Madrid en el clàssic del diumenge 24. L’Espanyol tindrà el primer partit a casa dilluns, contra el Cadis. I el Barça femení, el dia 31, contra la Real Sociedad. El president de la Generalitat va explicar també que els recintes esportius tancats podran incrementar l’aforament, però encara hi haurà restriccions. Concretament, podran ocupar el 80% de l’aforament. Fins ara, als pavellons es podia ocupar el 70% dels seients, però amb un límit màxim de 3.500 espectadors. D’aquesta manera, augmentarà la capacitat de pavellons com ara el de Fontajau, on diumenge a la tarda l’Spar Girona té partit de lliga contra el Leganés (18 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)