Girona

Units per Unzué

La 44a edició del trofeu Costa Brava, el diumenge 16 de gener (12 h), serà un homenatge a l’exentrenador del Girona i servirà per recaptar fons contra l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA)

El club blanc-i-vermell convoca exjugadors que han tingut un pas destacat per l’equip i que s’enfrontaran al Barça Legends

El Girona havia deixat passar a l’estiu la disputa del trofeu Costa Brava, entre uns treballs de millora de la gespa de l’estadi i la incertesa sobre la quantitat de públic que hi podria posar per les restriccions de la pandèmia. Es tancarà el 2021 –com el 2020– sense Costa Brava, però sí que hi haurà la 44a edició, i serà ben especial. El club ha organitzat un trofeu benèfic, amb un partit entre el Barça Legends i exjugadors blanc-i-vermells, que es jugarà el diumenge 16 de gener al migdia (a les 12 h), i que tindrà com a protagonista absolut Juan Carlos Unzué. L’exporter blaugrana, implicat de ple en la lluita per fer visible la malaltia que l’afecta, tornarà a Montilivi, on va tenir la seva última experiència com a entrenador. Va ser com a tècnic blanc-i-vermell –contractat l’estiu del 2019, després del descens a segona A, i acomiadat després de 12 jornades– que li van diagnosticar esclerosi lateral amiotròfica (ELA).

Des que va anunciar que té la malaltia degenerativa, Juan Carlos Unzué s’ha convertit en un exemple en la lluita contra la malaltia. “Si amb el que transmeto aconsegueixo que algú faci una reflexió, ja hauré aconseguit alguna cosa”, explicava el navarrès fa un mes, en la presentació del llibre Una vida plena –una biografia escrita amb els periodistes Ramon Besa, Luis Martín i Marcos López– per conscienciar sobre l’ELA i les condicions en què viuen la majoria dels malalts (uns 4.000 a l’Estat espanyol).

Entrades a 5 euros

El Girona s’ha volgut implicar en la lluita i ha trobat en la disputa d’aquest partit a Montilivi una bona via. Tota la recaptació, tant la venda d’entrades com altres aportacions, anirà destinada a la Fundació Miquel Valls, per desig d’Unzué. Les entrades ja estan a la venda. Són a 5 euros en tots els sectors de l’estadi menys a la tribuna alta (10 euros), tot i que també es podran fer donacions directes a la fundació.

Amb llegendes

El Barça té un equip consolidat d’exfutbolistes que fan partits arreu del món. Pendent d’altres noms propis destacats, de moment el Barça Legends assegura la presència a Montilivi de Sergi Barjuan, Guillermo Amor, Jon Andoni Goikoetxea, Juan Carlos Moreno –membre de la secretaria tècnica del Girona–, Jofre Mateu, Miquel Àngel Nadal, Rafa Márquez, Juan Carlos i Angoy. El Girona, per a aquesta cita, ha decidit contactar amb exjugadors majors de 35 anys que ja estan retirats o bé que juguen en categories modestes. Els primers noms confirmats són els de Jandro, Migue, Jose, Matamala i Richy. No serà, per tant, l’habitual llista de futbolistes que formen els veterans, tot i que n’hi podria haver algun. Entre ells, un de molt destacat i exjugador de tots dos equips, el president, Delfí Geli.

Exjugadors com ara Jandro, Migue, Jose, Matamala i Richy tornaran a vestir la camiseta blanc-i-vermella

Podria coincidir amb la copa

X.M.

El Girona ha programat el partit per al diumenge 16 de gener a les 12 del migdia. És un cap de setmana en què no hi ha lliga ni a primera –es disputarà la final de la supercopa– ni tampoc a segona A. Sí que hi ha, però, programada l’eliminatòria dels vuitens de final de copa per a aquell cap de setmana. El Girona rep l’Osasuna el dijous 6 (16 h) en els setzens i, si els supera, tindrà partit i podria arribar a coincidir amb el Costa Brava, tot i que el partit de copa –podria ser a Montilivi o a fora– no seria a les 12 del dia 16.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)