Or a pilota aturada

El Girona va empatar dissabte al camp del Valladolid (2-2) gràcies a les dianes de Bernardo, que obria el marcador, i de Samu Saiz, que empatava el partit al final. El gol del colombià va arribar en una falta lateral servida a la perfecció al cor de l’àrea per Pol Lozano, que Bernardo va rematar lluny de l’abast de Masip, mentre que el del madrileny va arribar des dels onze metres després d’un penal provocat per Arnau. Dues dianes a pilota aturada que se sumen a la llarga llista que sumen els gironins aquesta temporada, i és que 16 dels 38 gols que ha fet el Girona en la lliga han arribat en accions d’aquesta mena.

El de Samu Saiz va ser el quart gol de penal de la temporada –els tres anteriors els havia transformat Stuani–. On més brilla el Girona, però, és en les accions d’estratègia, ja que els de Míchel han marcat fins ara cinc gols en accions indirectes de falta i set de córner. I això que fins a la jornada vuit contra l’Almeria no va arribar el primer gol d’estratègia.

Els protagonistes a l’hora d’acabar les accions de pissarra sempre són els mateixos. A banda dels penals, Stuani ha marcat en tres faltes i un córner; Bernardo ha marcat en dues faltes i un córner; Juanpe ho ha fet en dos córners; i Santi Bueno va marcar de córner al camp del Mirandés, tot i que també ha vist com li anul·laven algun altre gol. Les dues dianes que falten van ser gols en pròpia porta a la sortida d’un córner –el porter Ayesa de la Real Sociedad B i Arnaiz del Leganés.

En la copa, també

El poder del Girona en accions d’estratègia també es va veure en la copa, perquè Monjonell, contra el Calvo Sotelo, i Bernardo, contra el Rayo, van marcar a la sortida d’un córner.

UNA VIA EFECTIVA

Entre penals, córners i faltes el Girona ha marcat 16 dels 38 gols que ha fet en la lliga