Girona

Una victòria per fer camí

El Girona visita l’estadi Gran Canària per enfrontar-se a Las Palmas (a les 18.15 h) i continuar així consolidant la seva posició en el ‘play-off’ d’ascens

Els de Míchel, amb cinc punts més que els insulars, podrien descavalcar de la cursa per la promoció un equip en mala ratxa i amb molta pressió

Com en el darrer partit contra l’Oviedo, el Girona s’enfronta a un dels seus perseguidors en la taula per mirar de fer camí i consolidar la seva posició en el play-off d’ascens a primera. L’equip dirigit per Míchel Sánchez visita l’estadi Gran Canària per enfrontar-se a Las Palmas, l’onzè en la taula, a cinc punts dels gironins (18.15 h). Perdre donaria vida a un conjunt insular perillós i de molta qualitat dirigit pel català Garcia Pimienta, que batalla per implantar el seu segell per revertir la situació i aspirar al desitjat ascens. Vèncer, en canvi, deixaria molt tocats els canaris, que veurien els blanc-i-vermells molt lluny en la taula. Contra l’Oviedo, el Girona va vèncer i, de passada, va deixar enrere una ratxa de tres jornades sense guanyar –dos empats, contra el Valladolid (2-2) i el Leganés (1-1), i una derrota contra l’Eibar (0-1)– amb la intenció d’iniciar una bona sèrie que l’apropi a l’objectiu més immediat.

A Las Palmas, el Girona afronta un partit d’allò més exigent contra un rival que vol i fa el mateix que ell. El conjunt groc és qui més possessió de pilota acumula de la categoria i qui menys passades en llarg fa, una declaració d’intencions que hauria de fer aixecar les orelles als gironins, també amb la intenció de ser posseïdors de la pilota per portar la iniciativa i sotmetre el rival. La primera gran batalla, doncs, serà la de la possessió, i és que el patiment dels dos equips quan no la tenen és evident. Tot i que els blanc-i-vermells han guanyat en solidesa defensiva i pel que fa a la posició, no poder aconseguir l’esfèrica podria ser un problema gros davant d’una plantilla formada per futbolistes de toc, que es mouen de meravella entre línies i que poden fer mal filtrant passades a l’esquena –en són un gran exemple Jonathan Viera, Jesé o Moleiro, entre altres.

La guerra psicològica

El Girona sap que el rival se la juga, i és que, des de la mateixa illa de Gran Canària s’ha catalogat el partit com una final per enganxar-se de nou en la lluita pel play-off. Els insulars no guanyen a casa des del 5 de desembre del 2021, una ratxa que els ha fet perdre pistonada a l’hora d’aconseguir l’objectiu desitjat. Ja són cinc els partits sense guanyar davant d’una afició i un entorn exigents amb els seus jugadors i entrenador, i aquest aspecte l’han d’intentar aprofitar els de Míchel Sánchez per traslladar la pressió i guanyar la batalla psicològica. L’enrariment en l’ambient que es pugui generar en cas de manar en el marcador ha de donar ales al Girona per imposar el ritme i poder donar així un bon cop a un altre adversari directe. Tot i jugar sense Stuani ni Juanpe, dos dels més habituals en els onzes de l’entrenador madrileny, les alternatives haurien de mantenir el nivell, sigui Terrats l’escollit per substituir el central o encara que Míchel opti per canviar més peces i faci jugar Juncà a l’eix o canviï de posició Arnau, un fet poc probable. Qui sí que sembla que té un lloc fix com a titular és Borja García; el tècnic va lloar el rendiment del jugador en els darrers partits malgrat que el mateix futbolista s’exigís més. “Fa més del que ell pensa que fa. I les coses que fa, les fa bé, per això el poso de titular. Segur que pot anar a més però en els últims partits, mentre ha tingut gasolina, ha fet un gran treball”, exposava Míchel en defensa d’un dels futbolistes predilectes per al madrileny, com Samu Saiz, a qui podria avançar en la punta d’atac per així trobar un encaix més idoni amb Borja. En aquesta parcel·la, el tècnic té més alternatives que en la defensiva, una zona més coixa.

RATXA COM A LOCAL

Las Palmas ha perdut pistonada ja que no guanya a casa des del 5 de desembre

IDEA COMUNA

Els dos equips volen la pilota per portar la iniciativa i sotmetre el rival al seu ritme

Terrats podria repetir a l’eix

J.S.

El Girona afronta el partit a l’estadi Gran Canària amb les baixes de Darío Sarmiento, Òscar Ureña, Ricard Artero i les més que sensibles de Juanpe (lesionat a l’adductor llarg de la cama esquerra) i Stuani (sancionat per acumulació de targetes grogues). Per al tècnic, hi ha prou elements per substituir aquestes dues peces vitals en els seus esquemes sense que l’equip es debiliti, i en aquest aspecte Terrats, que ja va substituir contra l’Oviedo el sancionat Bernardo a l’eix central, podria repetir. El bon rendiment del migcampista i el dubtós estat de forma de Víctor Sánchez, que aquesta vegada sí que ha entrat en la llista de convocats després d’alguna absència, atorguen molts números a l’exjugador del Sant Andreu de tornar a rellevar un dels fixos en la línia de tres centrals. Al davant, el tècnic podria donar l’alternativa a Nahuel Bustos, però també a Pablo Moreno o, fins i tot, a Samu Saiz, que a Osca ja va jugar com a punta de llança en un Girona sense davanters naturals en l’onze inicial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)