Fan valer la superioritat numèrica

Segona victòria consecutiva del Girona contra un rival directe en la lluita per jugar el play-off. Els gironins han guanyat al camp del Las Palmas (1-3) en un matx que no havia arrencat bé amb el gol de Jesé, però que s’ha posat de cara amb l’expulsió de Mújica passada la mitja hora. Nahuel, amb un doblet, i Valery, en l’afegit, han estat els encarregats de certificar la remuntada gironina. Amb la victòria el Girona té sis punts de marge respecte el setè classificat.

El Girona no ha entrat bé al partit, i és que ha estat Las Palmas qui s’ha fet amo i senyor de la pilota, que ha trobat amb Jesé un punyal per castigar els gironins. El canari, de fet, ha estat el protagonista de l’-1-0, i és que ha forçat un penal d’Aleix Garcia –xiulat a instàncies del VAR– que ell mateix ha transformat per obrir el marcador (11’). Han estat minuts complicats pels gironins, que no podien frenar el domini dels locals, tot i que tampoc hi ha hagut cap ocasió clara. De fet, ha estat Borja qui en el minut 35’ ha estat a punt d’empatar, però ha rematat de cap massa centrat des de l’àrea petita. Just després ha canviat el guió, i és que Mújica ha vist la segona groga i Las Palmas s’ha quedat amb deu homes (36’). Amb superioritat numèrica el Girona ha estat molt més còmode i podia haver empatat en el minut 40’ quan s’ha xiulat un penal sobre Nahuel Bustos, però el VAR ha intervingut per dir que era fora l’àrea.

En la represa ha entrat Samu Saiz i el Girona encara ha fet un altre pas endavant, tancant els canaris a la seva àrea. Les ocasions han estat constants, però el gol de l’empat no ha arribat fins el 62’ quan Nahuel Bustos ha marcat a plaer després d’una gran assistència de Samu Saiz. L’argentí també ha marcat l’1-2 tres minuts després, rematant de cap una bona centrada de Jairo. El gol ha donat calma als de Míchel, que controlant la possessió no han concedi absolutament res al Las Palmas. Encara menys quan Raúl Navas ha agredit Terrats i ha vist a instàncies del VAR, la vermella directa (77’). Contra nou el Girona ha jugat pràcticament a plaer, amb molts espais, i Valery ha sentenciat el partit en el minut 93’.