Girona

L’hora de la sisena marxa

El Girona busca al camp del Saragossa (16 h, Vamos) el sisè triomf consecutiu per acostar-se encara més al Valladolid, que ahir va empatar

El retorn de Santi Bueno, Terrats i Aleix Garcia després de la sanció és la millor notícia per a Míchel, que podrà tornar a asseure’s a la banqueta

No hi ha ni un entrenador en el món del futbol que després de cinc victòries consecutives recordi, a la seva plantilla, premsa i afició, que cada partit que es guanya vol dir que la derrota és més a prop. I sí, no hi falta raó, però també hi ha ratxes triomfals que perduren molt més del que la lògica diria. I aquest és l’objectiu del Girona, que aquesta tarda visita el Saragossa (16 h, Vamos) amb l’objectiu de donar continuïtat als triomfs contra l’Oviedo, Las Palmas, l’Eivissa, l’Almeria i el Màlaga. I és que el somni d’aconseguir l’ascens directe cada vegada sembla més realista, perquè la resta de rivals continuen deixant escapar punts. Ahir el Valladolid no va passar de l’empat al camp del Màlaga (2-2) i si els gironins guanyen avui dormiran a només quatre punts de la segona posició, la diferència més curta de tota la temporada. A més, posarien pressió a l’Almeria, que demà tancarà la jornada rebent la visita del Ponferradina.

Immersos en la lluita per l’ascens directe guanyar és pràcticament l’únic que importa, per això victòries com les de la jornada anterior contra el Màlaga, en què l’equip no ho mereixia, són tan importants. Ara bé, no cada dia sonarà la flauta, així que el Girona necessita recuperar les bones sensacions si vol allargar la ratxa triomfal. I encara més jugant a domicili, on ha costat més veure l’equip en la seva màxima expressió. Les victòries al camp de Las Palmas i l’Almeria en són un reflex, i mantenir el nivell a La Romareda serà primordial.

Amb més armes

Els ingredients per veure la millor versió del Girona al camp del Saragossa hi són. La Romareda fa anys que és un bon escenari per als gironins, que per a aquesta cita recuperen homes importantíssims com Santi Bueno, Terrats i Aleix Garcia, que van complir cicle d’amonestacions contra el Màlaga. Borja García, encara sancionat, i els lesionats Darío i Ibra Kebé seran les úniques absències. Amb gairebé tothom a punt, i després del bon rendiment que van oferir jugadors com Pablo Moreno i Iván Martín en la segona part contra el Màlaga, Míchel, que també tornarà a la banqueta després de la sanció, tindrà més difícil que mai escollir l’onze.

El gran dubte en l’alineació és veure què passa amb Samu Saiz després de l’espectacle en la substitució abans del descans contra el Màlaga. Si Míchel vol girar full el madrileny, sense Borja García, té tots els números per acompanyar Álex Baena a la mitjapunta. Si no, Iván Martín o Pablo Moreno serien els candidats, sempre que Míchel no decidís reforçar el centre del camp amb un tercer pivot. L’altre dubte és a la davantera, en què Nahuel Bustos podria tornar a passar al davant de Stuani gràcies al seu rendiment golejador en les últimes jornades, amb el gol de la victòria contra el Màlaga inclòs. Més difícil sembla que, si el sacrificat fos Samu Saiz, coincidissin tots dos en l’onze.

Un rival que somia

El Girona es trobarà un Saragossa que, tot i ocupar la catorzena posició, encara no ha dit l’última paraula. Amb la permanència virtualment lligada –té 13 punts de marge– els aragonesos estan a set punts de la sisena posició i no renuncien a les esperances de jugar el play-off. Amb quatre victòries consecutives, una de les quals contra l’Almeria, es va posar en la lluita, però en les tres últimes jornades han perdut pistonada amb una derrota contra el Cartagena (3-0) i dos empats. A casa, però, els aragonesos no perden des de l’última jornada de la primera volta contra el Tenerife (0-2).

CAMP DIFÍCIL

El Saragossa no perd a casa des de l’última jornada de la primera volta al desembre

LES SENSACIONS

El més important és guanyar, però el Girona també ha de recuperar la millor versió

Jim: “Hem insistit en la pressió”

El tècnic del Saragossa Juan Ignacio Martínez és molt conscient del bon moment que viu el Girona i per això vol contrarestar les virtuts dels de Míchel. “El Girona arriba amb una dinàmica molt bona, amb cinc victòries seguides. En la primera volta a Montilivi vam fer un gran partit però se’ns va escapar la victòria en els últims minuts. Aquesta setmana hem insistit molt en la pressió alta sobre els seus jugadors, perquè en aquestes situacions hem de ser molt forts”, analitzava el tècnic del conjunt aragonès, que tot i estar lluny no renuncia al play-off: “Volem reduir els punts amb la part alta de la taula i més jugant a casa. El missatge és el de guanyar tots els partits, però hem de començar pel Girona.”

Desplaçament massiu de l’afició

El Girona no estarà sol a La Romareda, i és que l’afició gironina és conscient de la importància del partit i es desplaçarà en massa a Saragossa per donar suport al seu equip. El desplaçament relativament curt i còmode, l’hora i la capacitat de l’estadi, un dels més grans de la categoria amb aforament per a més de trenta mil espectadors, són factors clau perquè el d’avui sigui el partit a domicili amb més presència de l’afició blanc-i-vermella aquesta temporada. Per tot això com a mínim hi haurà 590 aficionats del Girona a la graderia de La Romareda, ja que el club va anunciar dimecres passat que ja havia exhaurit les entrades reservades a l’afició visitant que havia cedit el conjunt aragonès. A més, però, també hi pot haver gent que viatgi pel seu compte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)