Girona

Dos focus de futur

El Girona centrarà els recursos de l’acord amb CVC en la construcció de la ciutat esportiva i la reforma de Montilivi, un projecte que “canviarà la història del club”, segons els seus responsables

A la seu dels futurs camps d’entrenament, a més del primer equip i tota la base, també s’hi instal·larà l’àrea de negoci del club

La ciutat esportiva del Girona, de la qual no s’ha vist mai ni la col·locació de la primera pedra malgrat que fa anys que se’n parla, serà un dels pilars a què destinarà el club els recursos que li corresponen arran de l’acord entre LaLiga i el fons CVC, però no l’únic. El Girona també té programat fer una reforma de l’estadi de Montilivi que vagi força més enllà dels pedaços superficials que s’hi han fet fins ara. Les dues instal·lacions, una encara amb la ubicació per revelar, són el focus del projecte de futur de l’entitat, que el Girona va presentar a Montilivi en una trobada amb empreses vinculades al club. “Està tot per fer i això és molt motivant. És el projecte de la nostra vida. Aquest projecte canviarà la història del Girona”, va assegurar el director general, Ignasi Mas-Bagà.

De 32 milions, 22,4

Dels 2.000 milions d’euros que es reparteixen els clubs de LaLiga que han firmat l’acord amb CVC, al Girona li’n corresponen 32, una xifra alta en el context de la segona divisió A –als que hi acaben d’arribar o hi arribaran, els destinen sis milions– perquè a l’hora de fer el repartiment s’han tingut en compte les últimes set temporades. El club valora de manera molt positiva “un acord estratègic que ajudarà a créixer i reforçar tots els clubs” explorant vies d’ingressos que van més enllà dels drets audiovisuals. Dels diners que rep, cada club ha de destinar el 70% “a inversions vinculades a infraestructures, desenvolupament internacional, desenvolupament de marca i producte, estratègia de comunicació, pla d’innovació i tecnologia i desenvolupament de continguts”. En el cas del Girona, són 22,4 milions d’euros, que no seran suficients per finançar les dues grans obres que té projectades.

A la futura ciutat esportiva, la intenció és concentrar-hi tota l’activitat. No només els entrenaments del primer equip, sinó també tota l’activitat del femení i del planter, també els partits. Els plànols inclouen la construcció de mitja dotzena de camps, de diferents mides i necessitats. El club, des de fa anys, té molt dispersada l’activitat dels diferents equips, ara a La Vinya del PGA, a Riudarenes, a Vilablareix, a Riudellots, a Torres de Palau i a Montilivi. També s’habilitarà a la ciutat esportiva un espai per als diferents departaments de l’àrea de negoci del club, que ara treballen en unes oficines als budells de Montilivi.

El pròxim pas és definir i presentar la ubicació dels terrenys on es construirà la ciutat esportiva. El club preveu accelerar-ho les pròximes setmanes, perquè li convé posar-s’hi com més aviat millor.

ELS PLÀNOLS

La intenció és tenir sis camps a la ciutat esportiva i fer-hi tota l’activitat i partits del planter

LA INVERSIÓ

32
milions d’euros
seran per al Girona arran de l’acord amb CVC. No n’hi haurà prou per finançar tot el projecte de futur

LES REACCIONS

Està tot per fer i això és molt motivant. És el projecte de la nostra vida
Ignasi Mas-Bagà
DIRECTOR GENERAL DEL GIRONA
L’acord amb CVC farà créixer i reforçar tots els clubs, innovant i mirant més enllà dels ingressos per drets televisius
El club preveu definir i presentar pròximament els terrenys on es construirà la ciutat esportiva

Míchel, encantat amb el llenguatge del club

J.S.

El Girona va explicar els projectes de futur als representants de les empreses que hi mantenen un lligam, amb intervencions del director general, Ignasi Mas-Bagà; el director de transformació digital, Gustavo González, i el director comercial i de màrqueting, Aran Navarro. També hi va intervenir Míchel Sánchez, que va relatar com programen una setmana de treball del primer equip, com es reparteixen les tasques amb el cos tècnic i com mira de conjugar les tres claus –l’equip, el jugador i el rival– en el treball diari. Míchel, que sempre ha transmès la voluntat de continuar molts anys a Montilivi, va destacar la facilitat amb què treballa i el suport del club. “Tothom parla el mateix llenguatge esportiu, sigui quin sigui el resultat, i això és clau per poder fer bé la meva feina”, va explicar.

Montilivi, molt endarrerit quant a reformes

J.S.

La comparació amb estadis com el de l’Osca, que ha traçat una trajectòria similar a la del Girona, fa mal d’ulls. Montilivi és municipal, però el club en té la concessió d’ús a llarg termini, i tot el que hi ha fet fins ara ha estat superficial, com la pintura, o provisional, com les graderies retràctils. L’estructura és la mateixa, o des de la inauguració (el 1970) o des de la construcció de la graderia de preferent que es va ensorrar. Ara, el Girona s’ha fixat l’objectiu de reformar l’estadi per resoldre mancances i problemes que han anat apareixent en diferents zones i també per guanyar espais que li permetin millorar l’experiència (i les possibilitats de negoci) els dies de partit. De l’actual estat de Montilivi, del que més pot presumir el club és del terreny de joc, amb una gespa híbrida que té un aspecte immaculat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)