Girona

Una cursa de tres partits

El Girona depèn d’ell mateix per accedir al seu tercer ‘play-off’ seguit però tot passa per obtenir un bon resultat a El Molinón

Segons Míchel Sánchez, sumant dues victòries més i arribant als 70 punts n’hi hauria d’haver prou

El Girona es juga la temporada en els últims tres partits de la lliga regular. Si bé els gironins no estan tan malament com sembla –han guanyat en set de les últimes deu jornades–, la plenitud de forma dels seus perseguidors immediats ha complicat una classificació per al play-off d’ascens que fa un mes semblava un fet. I és que les tres derrotes en els últims cinc partits han dilapidat l’avantatge de set punts que tenien els de Míchel Sánchez respecte al setè per situar-se amb només un marge petitíssim d’un sol punt. A falta de tres jornades, la lluita per la cinquena i la sisena posició està ben oberta i el Girona haurà d’aconseguir primer el millor resultat possible a El Molinón contra l’Sporting (diumenge a les 16 h) per afrontar amb més garanties els dos últims duels contra el Mirandés, a Montilivi, i el Burgos, a El Plantío. De nou, els gironins hauran de fer el pas endavant lluny de la seva afició, en dos desplaçaments que poden marcar el futur immediat de l’equip. L’Oviedo, la Ponferradina i Las Palmas també tindran exigències en el calendari i, fins i tot, un duel directe entre ells que pot ser determinant per als altres dos aspirants.

El Girona afrontarà el partit més exigent dels tres últims diumenge a El Molinón. El conjunt asturià veu perillar la permanència a segona A i, després que la Real Sociedad B hagi sumat nou dels últims dotze punts possibles, només en té dos de marge respecte al descens. L’ambient que es viurà a l’estadi serà immillorable després de les facilitats que el club de Gijón ha donat als seus aficionats per anar a animar l’equip. En un moment de dubtes després de perdre a Montilivi contra el Tenerife, l’equip blanc-i-vermell haurà de donar un cop damunt de la taula per vèncer i esvair els fantasmes completament. Als de Míchel els quedarà rebre el Mirandés, virtualment salvat, i el Burgos, ja amb la permanència al sac.

El sisè en la taula, l’Oviedo, és l’únic dels equips que lluiten per accedir a la promoció que jugarà dos dels tres partits que li queden davant la seva afició. Això sí, els asturians disputaran l’únic duel directe que falta al camp de Las Palmas, en un xoc que serà determinant per als dos equips. La Ponferradina, setè després de sumar els últims dotze punts possibles, visitarà en la propera jornada el Valladolid, un equip que lluita per l’ascens directe. Aquest duel permetrà calibrar als del Bierzo si poden mantenir-se com a candidats al play-off o es descavalquen lleugerament. Els quatre candidats a fer la promoció juguen, com a mínim, contra un rival que hi tindrà alguna cosa en joc, tot i que els equips alliberats de pressió també poden convertir-se en igual de perillosos.

En la lluita oberta, el Tenerife no té matemàticament el play-off assegurat, tot i que els insulars tenen un marge de sis punts respecte al setè a falta de nou per disputar-se. Els de Tenerife tenen un coixí prou ampli per centrar-se en la lluita per l’ascens directe i sumar el màxim de punts possible per afegir pressió al Valladolid i l’Eibar, el segon classificat, que té actualment a cinc punts i contra qui ha de jugar en la penúltima jornada del campionat.

La teoria dels 70 punts

En les últimes rodes de premsa amb els mitjans de comunicació, el tècnic del Girona, Míchel Sánchez, ha mantingut que amb 70 punts n’hi haurà prou per accedir a les eliminatòries per l’ascens. Els gironins tenen actualment 64 punts i això vol dir que s’han d’obligar a vèncer dos dels últims tres duels. Si arriben als 70 punts, els blanc-i-vermells hauran d’obligar la Ponferradina a guanyar els seus tres enfrontaments per superar-los i acabar la lliga encadenant set victòries, tota una proesa. A més, encara que Las Palmas fes també un hipotètic ple de punts en la cursa final, quedaria amb els mateixos 70 punts que els gironins, que tenen el goal average guanyat amb els seus tres perseguidors immediats, un punt a favor per al Girona en cas d’empat a punts amb algun dels seus rivals.

Més enllà de teories, una victòria contra l’Sporting a El Molinón, un camp poc propici històricament, permetria als gironins encarar i gairebé enllestir l’accés al play-off.

EL GIRONA

Després de visitar l’Sporting, jugarà contra el Mirandés (gairebé salvat) i el Burgos (salvat)

L’OVIEDO

Serà l’únic dels equips implicats en la lluita que jugarà dos partits com a local

LA PONFERRADINA

El proper partit a Valladolid li permetrà calibrar si pot mantenir-se com a candidat

LAS PALMAS

Té un duel directe a casa contra l’Oviedo que pot ser crucial en les seves aspiracions

EL CALENDARI

Tenerife (4t) 69 p.
Tenerife-Màlaga Jornada 40
15/05 a les 21 h
Eibar-Tenerife J. 41
21/05 a les 21 h
Tenerife-Cartagena J. 42
29/05 a les 18.30 h
Girona (5è) 64 p.
Sporting-Girona J. 40
15/05 a les 16 h
Girona-Mirandés J. 41
21/05 a les 21 h
Burgos-Girona J. 42
29/05 a les 18.30 h
Oviedo (6è) 64 p.
Oviedo-Saragossa J. 40
16/05 a les 21 h
Las Palmas-Oviedo J. 41
21/05 a les 21 h
Oviedo-Eivissa J. 42
29/05 a les 18.30 h
Ponfer. (7è) 63 p.
Valladolid-Ponferradina J 40
14/05 a les 18.15 h
Ponferradina-Leganés J. 41
21/05 a les 21 h
Amorebieta-Ponferradina. J. 42
29/05 a les 18.30 h
Las Palmas (8è) 61 p.
Alcorcón-Las Palmas J. 40
15/05 a les 14 h
Las Palmas-Oviedo J. 41
21/05 a les 21 h
Sporting-Las Palmas J. 42
29/05 a les 18.30 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)