Girona

De la mà de Stuani

El Girona ha fet un pas més per ser al play-off per tercera vegada consecutiva. L’equip orientat per Míchel Sánchez s’ha imposat aquesta nit al Mirandés (2-0), i ho ha fet impulsat pel de sempre, per Cristhian Stuani, autor d’un doblet. Continua depenent d’ell mateix per ser a la promoció el conjunt blanc-i-vermell que, de fet, amb un empat la setmana que ve al feu del Burgos, que fa jornades que no es juga res, lligaria l’objectiu a l’última jornada.

Li ha resultat doncs l’esquema a Míchel, que sense Juanpe, que no ha arribat al matx per lesió, ha apostat per desfer la línia de tres al darrera i ha organitzat l’equip en defensa de quatre i ha retornat, també al doble pivot, aquell que tenia oblidat darrerament i que tant bé li havia funcionat, el format per Aleix García i Pol Lozano, que han mesclat com abans i que han aportat joc i equilibri. I a la part de dalt, la novetat i una de les claus ha estat el també retorn de Baena, a qui l’equip havia enyorat la passada jornada al feu de l’Sporting i que ha fet pujar el nivell de l’atac, amb la seva energia, el seu talent i la seva verticalitat. Avui a la mitjapunta, per darrera de Stuani i escortat per Iván Martín i Borja García als costats, el 8 blanc-i-vermell ha generat gran part del volum ofensiu de l’equip gironí i de les seves botes han nascut diverses aproximacions que han servit als seus per desemperesir-se després d’uns minuts en què, tot i dominar l’esfèrica, no trobaven la manera de posar en dificultats al rival. També Borja, tot i estar menys actiu, ha estat clínic en les seves intervencions, sent punyent prop de l’àrea quan s’ha trobat amb Stuani al qual ha donat dues passades de gol. La primera, l’uruguaià l’ha estavellat al pal, de cap; la segona, també amb la testa, ja no l’ha perdonat (38’) i l’ha endreçat cap a dins per fer esclatar Montilivi. “Uruguayo, uruguayo”, cantava la parròquia blanc-i-vermella, entregada al seu golejador, el màxim de la categoria, amb 21 dianes. El Mirandés, per la seva part, no ha generat massa perill en el primer acte, tret d’alguna passada interessant de Riquelme, un dels jugadors amb més qualitat dels burgalesos, que no ha acabat en res. Sí que han donat un ensurt, a la sortida d’un córner que ha acabat amb gol que l’àrbitre ha anul·lat per fora de joc.

El guió ha canviat però després al descans. Pas endavant del grup entrenat per Joseba Etxebarria i endarrere del de Míchel, que ha passat a viure més a camp propi per sortir al contraatac. Ha tingut, de fet, diverses situacions amb espai i en transició ràpida per obrir escletxa, però les ha resol molt malament totes. Quan no era una conducció erronia, era una passada a destemps o imprecisa i, han estat ben poques les que ha aconseguit finalitzar. I en aquest context ha entrat Samu Sáiz, segurament per posar un pèl més d’ullal en aquestes jugades, i així ha estat. El madrileny s’ha fet sentir, d’ell han sorgit diverses oportunitats clares per sentenciar, i abans d’assistir a Stuani (89’) per marcar el segon, ja havia donat dues pilotes de gol a Baena que no ha estat fi davant del porter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)