Girona

Opcions entre nervis

Amb la victòria a Montilivi contra el Mirandés, el Girona necessita, com a mínim, un empat a Burgos per jugar el tercer ‘play-off’ seguit

Els de Míchel podrien quedar quarts, cinquens, sisens o, si van mal dades, setens

El Girona va fer un pas de gegant per tancar l’objectiu prioritari del curs i accedir a la disputa del seu tercer play-off d’ascens seguit a primera divisió, el sisè en el format actual ideat per LaLiga. Els gironins van completar un bon partit contra el Mirandés, van dominar moltes facetes del joc i, si bé no van saber sentenciar fins al final de l’enfrontament la diana inicial de Stuani amb el cap, tampoc van patir gaire per mantenir el mínim avantatge. L’ariet, amb el seu doblet 28 en la lliga, va tancar el marcador a Montilivi i va generar una sensació d’alliberament entre la parròquia gironina, que, sabedora del gran pas fet, ja treia, encara amb els nervis i la tensió del matx, la calculadora per pensar en totes les caramboles possibles.

I és que el Girona viurà una última jornada d’infart, establerta diumenge 29 de maig a les 20 h per a tots aquells equips que s’hi juguen l’accés al play-off i l’ascens directe a primera. Els blanc-i-vermells podrien acabar la lliga en la quarta posició, però també en la cinquena, la sisena o, si tot es torç i va malament, en la setena, fora de la promoció.

La millor combinació

Els de Míchel Sánchez, cinquens amb 67 punts, podrien escalar una plaça i jugar la primera eliminatòria amb el factor camp a favor, o bé contra el Tenerife o, fins i tot, contra Las Palmas. Per tal que això succeeixi, els gironins haurien de guanyar el seu partit a El Plantío contra el Burgos i esperar que el Tenerife perdés a casa contra el Cartagena. El Girona s’enfrontaria amb els tinerfenys, que quedarien cinquens, en cas que Las Palmas no guanyés el partit que juga a El Molinón contra un Sporting ja salvat. Si els de García Pimienta sumessin els tres punts, relegarien el Tenerife a la sisena posició i el duel de semifinals seria entre el Girona i Las Palmas, un emparellament que semblava improbable fa escasses setmanes.

Si el Tenerife de Ramis fa la feina davant de la seva afició, els de Montilivi hauran d’estar pendents, sobretot, del resultat de Las Palmas, el més ben situat per prendre la cinquena plaça a l’equip blanc-i-vermell i, de reüll, de l’Oviedo, l’únic obligat a guanyar per tenir possibilitats d’accedir al play-off després de sumar només dos punts dels darrers nou en joc i deixar enrere una sèrie de sis victòries consecutives.

La carambola nefasta

I precisament el conjunt asturià entra en la combinació que deixaria el Girona fora de la lluita per l’ascens. Si els de Míchel perden a Burgos, Las Palmas puntua i l’Oviedo suma els tres punts, els gironins quedaran amb els actuals 67 punts en setena posició, Las Palmas s’enfilarà fins als 68 o 70 totals i l’Oviedo, fins als 68. Una carambola que seria nefasta i que enviaria els futbolistes blanc-i-vermells directament de vacances.

Tot i saber que amb un sol punt en tenen prou, els gironins, per boca del seu entrenador, sortiran a guanyar el partit per evitar qualsevol patiment extra. La gestió d’una darrera jornada que es preveu calenta, i amb tots els aficionats pendents del transistor, serà clau per a un Girona que s’ha acostumat en els darrers anys a viure situacions límit. Les patacades viscudes recentment haurien de servir als gironins per afrontar amb garanties un últim assalt que arribarà tres dies abans de l’inici del play-off, si queden quarts o cinquens, o quatre dies abans si acaben sisens en la classificació.

NO PARA

Stuani és el màxim golejador de la lliga, amb 22 gols, i ja ha fet 28 doblets en el futbol estatal

L’ÚLTIMA JORNADA

LaLiga va establir que la lluita pel ‘play-off’ i per l’ascens es jugarà diumenge (20 h)

CAL EVITAR-HO

Si el Girona perd, Las Palmas puntua i l’Oviedo guanya, els de Míchel acabaran setens

L’ascens directe també es manté ben obert

L’Eibar, l’Almeria i el Valladolid lluitaran fins a la darrera jornada per repartir-se les dues places d’ascens directe a primera. Les victòries dels guipuscoans i els val·lisoletans, juntament amb l’empat de l’Almeria contra el cuer, ho han deixat tot obert. Els andalusos depenien d’ells mateixos per pujar però no van saber superar l’Alcorcón davant de la seva afició i hauran d’esperar una última jornada en la qual visiten el Leganés. El Valladolid, tercer a dos punts dels dos primers classificats, rep a casa l’Osca. Els de Pacheta hauran de vèncer i esperar la derrota o bé de l’Almeria de Rubi, o bé de l’Eibar, que s’ha col·locat líder i que acaba la lliga visitant precisament l’Alcorcón. En cas de triple empat a 81 punts –si empaten l’Eibar i l’Almeria i guanya el Valladolid–, els dos equips que pujarien serien els bascos i els castellans, i els andalusos quedarien relegats a la quarta plaça. Pel que fa al goal average, en cas de doble empat a 81 punts entre dos dels tres equips, l’Eibar el té a favor amb l’Almeria; l’Almeria, amb el Valladolid, i el Valladolid, amb l’Eibar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)