Girona

Pere Guardiola: “Teníem clar que Míchel era l’home”

Girona està de festa major. El Girona FC i el Bàsquet Girona faran aquesta tarda una rua de celebració conjunta per l’ascens a la màxima categoria. El president del consell d’administració del Girona FC, Pere Guardiola, ha analitzat el retorn de l’equip a primera divisió, en una entrevista a El món a RAC1. Guardiola ha destacat l’aposta per Míchel liderada pel director esportiu, Quique Cárcel. “Amb Míchel, vam trobar una persona que feia anys que intentàvem trobar i que és difícil de trobar. Vam comunicar molt bé, amb Quique feien una parella collonuda i la seva comunió era molt potent. Vam començar no gaire bé, però teníem clar que era l’home. Que si volíem construir alguna cosa, ho podíem fer al voltant d’ell”, ha relatat el president del consell. “La confecció de la plantilla va ser complicada, perquè era molt jove, i ho havíem de fer al voltant d’un entrenador com Míchel. I tot i l’inici complicat, teníem clar que li havíem de fer confiança”. Pere Guardiola ha explicat com van poder fitxar el madrileny: “El tipus de futbol que vol fer és el que volem. Anar-los a buscar, ser dominador, provar-ho amb la pilota. Míchel era un perfil d’aquests. En teníem dos o tres. Ell primer no ens entrava perquè anàvem molt justos de pressupost. Vam arribar a un punt, i ell va fer un esforç. Crec que tenia una oferta del Valladolid, canvien el director esportiu i tenim l’oportunitat de fitxar-lo.”

La intel·ligència artificial

També n’ha parlat el director general del City Football Group, Ferran Soriano, que ha revelat perquè van fer confiança en el tècnic en un moment delicat, amb l’equip en zona de descens: “A l’octubre, quan les coses no anaven bé, vam fer una anàlisi tècnica molt detallada. Teníem dues dificultats, el Girona i l’equip de Nova York. Fem anàlisis utilitzant les dades, amb intel·ligència artificial. A vegades juguem un partit un milió de cops. I en el cas del Girona, va ser contundent: “No toqueu res perquè anirà bé.” I ha anat bé.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)