Girona

Que comenci la festa

El Girona engega avui, després de tres setmanes de vacances i sense cap cara nova, la temporada 2022/23 amb el primer entrenament i les revisions mèdiques

Han passat 22 dies des que el Girona va guanyar per 1-3 al camp del Tenerife i va aconseguir l’ascens a primera divisió. 22 dies de vacances per gaudir d’un històric ascens que permetrà als gironins tornar a jugar en l’elit després de tres temporades en la categoria de plata. 22 dies que s’han fet molt llargs per algunes coses, sobretot perquè a banda de campanyes d’abonaments i de la presentació de noves samarretes l’actualitat del club ha estat escassa, però que també han passat molt ràpid, perquè els gironins són l’equip de primera divisió que menys vacances haurà tingut. De fet, tot i ser l’últim a arrencar la pretemporada –l’Almeria i l’Atlético s’hi van posar ahir–, el Girona serà l’únic equip que no haurà tingut un mes sencer per desconnectar, i és que el segon equip amb menys vacances és el Valladolid, que va acabar el curs el 29 de maig i va engegar la pretemporada dimecres, el 6 de juliol.

El poc temps de desconnexió que ha tingut la plantilla, però, paga la pena per haver aconseguit l’ascens, i és que avui serà el primer dia d’una temporada 2022/23 que promet emocions fortes per a un Girona que parteix amb l’únic objectiu d’aconseguir la permanència. És el primer dia d’una nova etapa que tothom espera que duri molts més anys que els dos cursos de la primera experiència en l’elit. Un primer dia en què la plantilla farà una programació estranya, i és que el que està previst és que s’entreni al matí i després es passin les revisions mèdiques de pretemporada. Una programació que es repetirà demà amb una segona tanda de revisions.

Amb un hàndicap

El retorn a la feina del Girona serà el retrobament de Míchel i la plantilla. Un retrobament pràcticament en família, i és que els gironins arrencaran la pretemporada sense que s’hagi pogut tancar encara cap incorporació per a la nova temporada, i això que n’han d’arribar unes 11 durant les pròximes setmanes. Per aquest motiu –el director esportiu Quique Cárcel ja va avisar que passaria perquè l’estiu seria llarg–, Míchel només disposarà en els primers dies d’entrenament d’11 jugadors que van acabar la temporada passada en l’equip. És el cas dels porters Ortolá i Juan Carlos; dels centrals Juanpe, Bernardo i Santi Bueno; dels carrilers Arnau i Valery; dels migcampistes Terrats i Aleix Garcia; del mitjapunta Samu Saiz, i de Stuani com a únic davanter. A aquests 11 noms, s’hi han de sumar Àlex Gallar i Duba, que han tornat de cessió. En el cas del primer, el club no compta amb ell i s’està treballant en la seva sortida, així que la seva presència avui és una incògnita –el club no va donar la llista de jugadors citats.

Per completar aquesta nòmina de jugadors i poder treballar amb més futbolistes, lògicament la presència de jugadors del filial serà abundant. Alguns casos són clars, com són els de Ricard Artero i Òscar Ureña, que tenen molts números d’estar en dinàmica del primer equip tota la temporada, sobretot el primer –el segon si no sortirà cedit. Altres noms que tenen molts números de començar la pretemporada amb el primer equip són els d’Àlex Sala, Pau Víctor, Biel Farrés i Èric Monjonell, que van tenir presència el curs passat, i altres com ara Joel Roca i Oriol Comas, que han de jugar amb el Girona B aquest curs.

Baixes sensibles

Tres noms que falten però que continuen en el Girona són els d’Ibra Kebé, Borja García i Iván Martín, que continuarà una temporada més en el club cedit pel Vila-real. Per desgràcia no podran arrencar la pretemporada amb la resta de l’equip, i és que arrosseguen lesions de gravetat de la temporada passada i la data del seu retorn és una incògnita, i és que el club no ha fet ni comunicat mèdic en el cas dels dos últims, que es van lesionar en el play-off –en el cas d’Iván Martín, en la tornada de la final a Tenerife. En principi, Iván Martín hauria de ser el primer a reaparèixer, i és que els altres dos tenen lesions greus al genoll que els podrien fer perdre’s bona part de l’inici de lliga, sobretot en el cas de Borja.

EN FAMÍLIA

Míchel només disposarà d’11 jugadors del primer equip que van acabar el curs

ABSÈNCIES

Borja García, Ibra Kebé i Iván Martín es perdran la pretemporada per lesió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)