Girona

Unes necessitats bàsiques

El Girona s’estrena a Montilivi en la lliga rebent la visita del Getafe, un rival matusser que també té com a principal objectiu evitar el descens (22 h)

Els de Míchel no volen ajornar un partit més la victòria per afrontar el present immediat i la recta final del mercat amb més tranquil·litat

El Girona torna a casa i ho fa amb el pit inflat d’orgull i com a equip de primera divisió. El conjunt dirigit per Míchel Sánchez rep la visita del Getafe a Montilivi (a les 22 h), en un enfrontament que, si bé encara no té un caràcter transcendental, ja que estem en la segona jornada de lliga, sí que té connotacions importants a l’hora de poder afrontar el present immediat –l’equip torna a jugar divendres, també a casa contra el Celta– i el tancament del mercat amb més tranquil·litat, sense el neguit de veure’s en el fons de la taula i tenir la sensació que s’haurà de començar a remar de bon començament contra corrent. El rival és poc propici per agradar-se, recuperar sensacions passades i plasmar un bon partit que engresqui la gent, però els de Míchel ho hauran d’intentar tot per enganxar l’afició i sumar-la al vaixell que ha d’arribar al port de la permanència, el gran i únic objectiu del club.

El caliu de la llar

Sumar el màxim de punts possibles com a local és la fórmula més eficient i ràpida que pot portar el Girona cap a la salvació. D’entrada són dos duels consecutius en cinc dies que podrien allunyar de l’òrbita gironina qualsevol fantasma. El primer escull és un Getafe que amb Quique Sánchez Flores –va agafar l’equip en la novena jornada del curs passat enfonsat en la misèria per substituir Míchel González– ha mostrat una versió sòlida i compacta com a equip –encaixa poc– i efectiva i concisa en atac gràcies a dues puntes de referència amb molta qualitat com Enes Ünal i Borja Mayoral. La plantilla blanc-i-vermella està avisada sobre les característiques d’un contrincant que fa estar incòmode l’adversari. L’aspecte emocional i la il·lusió que han de tenir els gironins per retrobar-se amb l’afició en la nova dimensió de la màxima categoria haurien de ser un component determinant per decantar la balança al terreny de joc.

Els mateixos dubtes

Si bé en els darrers dies Míchel Sánchez ha vist com li augmentaven els efectius en la plantilla, ja que Bernardo entrarà a la llista després d’entrenar-se una setmana més amb els companys –el de Cali, però, està lluny del ritme de la resta– i el club ha fitxat com a cedits Javi Hernández i Reinier, que serà dubte per motius burocràtics, el tècnic de Vallecas mantindrà les mateixes variants possibles per confeccionar el primer onze del curs a Montilivi. Juan Carlos serà el porter tant sí com no, ja que del primer equip no n’hi ha cap altre; al carril dret, com passarà durant gairebé tot el curs, les opcions són Yan Couto, titular a València, o Arnau Martínez, mentre que a l’esquerre Valery podria fer un pas al costat per habilitar Miguel Gutiérrez. A l’eix, si es manté el dibuix 3-4-2-1, Juanpe i Santi Bueno tenen una plaça assegurada, mentre que l’altra se la juguen David López i Arnau Martínez, si no juga al carril. En el doble pivot sembla que Aleix Garcia i Terrats hauran de repetir perquè Yangel Herrera està lluny de la seva millor forma i els altres jugadors que hi poden jugar estan lesionats –Ibra Kébé, Borja García i Iván Martín. A la mitja punta Riquelme i Samu Saiz també semblen fixes davant del dubte i els pocs entrenaments de Reinier, i a dalt hi tornarà a haver dilema i debat entre Taty, que va sumar 90 minuts a València, i Stuani. Jugui qui jugui, els tres punts són innegociables.

MILLORA SÍ O SÍ

El Girona afronta el primer dels dos partits consecutius a Montilivi en només cinc dies

EL GETAFE

Amb Quique ha mostrat una versió sòlida (encaixa poc) i efectiva en la parcel·la ofensiva

Portu torna a Montilivi com a rival per primer cop

Cristian Portugués, Portu, tornarà a trepitjar la gespa de Montilivi després de més de tres anys, el temps que fa que el Girona no juga un partit de primera a casa. L’extrem va iniciar la seva etapa com a blanc-i-vermell l’estiu del 2016 i ja en el seu primer curs va aconseguir l’ascens a primera i ser una peça clau en els esquemes de Pablo Machín. Les dues següents campanyes, Portu va continuar sent un fix en els onzes del Girona però tot i els seus grans números no es va evitar el descens el curs 2018/19 i aquell estiu va ser traspassat per 10 milions a la Real Sociedad, equip en el qual ha militat les últimes tres temporades, fins que el juliol passat va acabar cedit al Getafe. Portu va acumular un total de 115 partits amb el Girona i va fer 29 dianes entre la lliga i la copa, unes xifres a l’abast de pocs futbolistes.

Es reactiva el bus especial per als dies de partit

La línia que s’habilitarà començarà davant dels Jutjats i anirà fins als aparcaments dissuasius de Mas Gri i el Pavelló de Palau (seguint el trajecte de la línia 2). La ruta baixarà fins a la rotonda del costat de Montilivi i tindrà una freqüència de 10 minuts amb un cost de 0,70 euros per als no socis i gratuït per als socis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)