Girona

L’empenta demana un triomf

El Girona rep la visita del Valladolid a Montilivi (21 h, DAZN) buscant tres punts contra un teòric rival directe que donin un impuls i certifiquin una bona arrencada de lliga

Fer un altre pas endavant i deixar per primera vegada aquest curs la porteria a zero, els objectius dels gironins més enllà de la victòria

Ja fa gairebé un mes que va arrencar la lliga i ja no es poden deixar passar les jornades pensant que són un aprenentatge per quan arribin les cites importants de veritat. Cada punt importa, i tot el que se sumi ara serà un pas cap a l’objectiu més realista d’aquesta temporada: la permanència. El Girona ho ha de tenir present, i per això el partit d’aquesta nit contra el Valladolid és d’aquells que han d’estar marcats al calendari. Els gironins reben a Montilivi la visita d’un conjunt blanc-i-violeta que també arriba a l’elit procedent de 2a divisió A i que, si no passa res estrany, ha de ser un dels rivals directes en la lluita per la permanència. Per tant, ha de ser un d’aquells partits que el Girona ha de ser capaç de guanyar com sigui, sobretot a Montilivi, perquè fer-ho voldrà dir començar a guanyar-se l’etiqueta d’un equip que pot aspirar a més que pensar només en la permanència, una fita que al vestidor tenen marcada.

Per molt que hi hagi els mateixos tres punts en joc que en qualsevol altre partit, el d’avui és més transcendent que els disputats fins ara. I és que el Valladolid arriba a Montilivi amb la mateixa trajectòria que els gironins en aquest inici de temporada, amb 4 punts en 4 jornades. Per això la sensació és que guanyant avui al Valladolid el Girona podrà donar per molt bo l’inici de temporada, però si no és capaç de sumar els tres punts, i encara més si perd, la sensació serà que els gironins s’han deixat una assignatura pendent que hauran de resoldre en les properes jornades. I això no serà fàcil, ja que el calendari que espera al Girona després de rebre aquest vespre el Valladolid és d’allò més complicat, amb les visites als camps del Betis i l’Atlético i rebent a casa la Real Sociedad.

Un rival a l’alça

Com li va passar al Girona en els dos partits consecutius a Montilivi contra el Getafe i el Celta, el Valladolid va tancar l’anterior jornada i obrirà aquesta, amb només quatre dies de descans entre partit i partit. Pot ser un aspecte a favor dels gironins, però també és veritat que el conjunt castellanolleonès arribarà a Montilivi amb una confiança que no tenia abans, i és que ho farà després d’aconseguir la primera victòria en l’anterior jornada contra l’Almeria (1-0) gràcies a un gol de Weissman en el temps afegit. El davanter israelià, la gran amenaça dels de Pacheta, és un dels dubtes en l’alineació visitant, ja que surt d’una lesió i dilluns tot just va tenir els seus primers minuts en la lliga.

El Valladolid arriba amb confiança, també per haver deixat la porteria a zero per primera vegada, però el Girona també arriba al matx mostrant bones sensacions després de l’empat a un a Son Moix. Per això és d’esperar que Míchel mantingui el sistema de tres centrals i torni a apostar per jugar només amb un davanter. La gran novetat en l’onze, però, podria ser Samu Saiz. El madrileny, autor del gol de l’empat al camp del Mallorca des del punt de penal en el temps afegit, és un dels candidats a ocupar el lloc de Reinier, que va ser un dels jugadors més fluixos a Palma. Toni Villa, que s’enfronta al club de la seva vida, seria l’altre candidat. No és l’únic possible canvi en l’onze que pot proposar Míchel, que també es podria plantejar el retorn de Yan Couto a l’onze en detriment d’Arnau o apostar per Bernardo en el lloc de David López, que va fallar en el gol d’Antonio Raíllo dissabte passat.

IGUALTAT MÀXIMA

El Girona i el Valladolid, dos acabats d’ascendir, arriben al duel amb quatre punts

INCÒGNITA

Samu Saiz, protagonista a Son Moix, té possibilitats de tornar a ser titular

Molt bon balanç a Montilivi

En línies generals el Valladolid no és un rival que vagi especialment bé al Girona, que no ha estat mai capaç de guanyar-lo com a visitant. La història, però, és completament diferent a Montilivi, on els gironins sempre han aconseguit bons resultats contra l’equip castellanolleonès. De fet, el de demà serà el desè enfrontament entre tots dos equips al camp dels gironins, el novè a Montilivi. El balanç d’enfrontaments amb el Girona com a local és de sis victòries gironines, dos empats i només una victòria del Valladolid, que va ser en la copa de la temporada 1975/76. En l’únic enfrontament a primera, en la primera jornada del curs 2018/19, van empatar a zero i el curs passat, a 2a A, el Girona va guanyar 1-0.

Ureña, dues setmanes de baixa

El Girona va informar ahir al matí que Óscar Ureña té un esquinç al turmell dret que, segons va dir Míchel, es va fer el cap de setmana passat amb el Girona B. El jugador serà baixa segura per al partit d’aquesta nit a Montilivi contra el Valladolid, i té molt difícil poder jugar diumenge que ve al camp del Betis. Des de començament de temporada l’extrem figuerenc ha participat en dos partits de lliga, en el seu debut a primera divisió. El primer, en l’estrena al camp del València, mentre que el segon va ser a Montilivi contra el Celta, en què va ser titular. Ureña s’afegeix a la llista de baixes a Stuani, Terrats, Yangel Herrera, Borja García, Iván Martín i Ibra Kebé. En canvi, Valery està recuperat i tornarà a la llista de convocats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)