Gols que fan suar
El Girona i la Real Sociedad se les hauran demà a Montilivi després d’un inici de curs en què tots dos han trobat a faltar la figura d’un referent golejador
El Girona rep demà la visita de la Real Sociedad a Montilivi (18.30 h). Serà la primera visita a Montilivi d’un equip que juga competició europea, i això vol dir que els de Míchel afrontaran un test de màxima exigència. És el dia en què l’equip ha d’afinar més tant ofensivament com defensivament, seguint el camí que va marcar al camp del Betis però millorant l’eficiència, perquè repetir les bones sensacions però tornar amb les mans buides seria una mala notícia per als blanc-i-vermells. En aquest sentit, és indiscutible que un aspecte en què el Girona necessita fer un pas endavant és en el de l’efectivitat de cara a porteria, materialitzar les ocasions que genera. I per això els gironins necessiten que les seves principals referències ofensives afinin la punteria més del que ho han fet fins ara. Ara bé, el Girona no serà l’únic equip sobre la gespa de Montilivi en el partit de demà que necessiti aquesta millora, ja que la Real Sociedad també té problemes amb els seus homes gol en aquest inici de temporada.
Buscant la referència
Amb un món de diferència en el pressupost, si en alguna cosa es pot comparar el Girona amb la Real Sociedad abans del partit que disputaran demà a Montilivi és en aquesta necessitat dels dos equips de tenir un referent golejador clar en aquest primer tram de temporada. Cada cas, això sí, té les seves diferències.
En el cas del Girona aquest rol de referència ofensiva l’havien d’assumir, sobre el paper, Stuani i Taty Castellanos, que fins ara han marcat un gol. L’uruguaià, però, només va poder jugar els tres primers partits de lliga abans que se li detectés l’arrítmia que l’ha tingut allunyat del camp aquest mes –es preveu que torni aviat–, mentre que l’argentí, que venia de ser el màxim golejador de la MLS, ha jugat tots els partits fins ara però ha destacat més per la feina fosca que ha fet que no pas de cara a porteria, on tot i tenir ocasions li falta acabar de fer el pas endavant que s’espera d’ell.
La Real Sociedad, per la seva part, ha vist com les desgràcies l’acompanyaven en aquest inici de curs en els seus homes gol. I és que, després de traspassar Isak al Newcastle per més de setanta milions d’euros, el conjunt basc va tancar en l’últim dia de mercat el fitxatge d’Umar Sadiq procedent de l’Almeria. El nigerià, per qui van pagar vint milions d’euros, va marcar en la seva estrena i semblava el relleu perfecte d’Isak, però es va trencar el lligament encreuat d’un genoll i es perdrà tot el que resta de temporada. Això ha fet recaure més responsabilitat en el davanter danès Sorloth, que el curs passat només va poder marcar tres gols tot i jugar 33 partits amb l’equip txuriurdin. L’altra via com a referència ofensiva que pot tenir la Real Sociedad és la de Mohamed-Ali Cho, però el davanter francès, de 18 anys, és una aposta de futur i des del club basc no se’l vol carregar amb aquesta responsabilitat tan aviat.
Tot i aquestes mancances en l’aspecte golejador de les seves principals armes, el Girona i la Real Sociedad han resolt amb prou bona nota aquest inici de curs, tot i que amb més encert s’haurien merescut més punts dels que tenen. De moment, però, tant els uns com els altres han marcat set gols, i és que en les sis primeres jornades han trobat la fórmula per contrarestar aquesta mancança. En el cas dels gironins la resposta ha arribat a través de la via col·lectiva, ja que en les sis primeres jornades sis jugadors blanc-i-vermells diferents han vist porteria –Taty Castellanos, Stuani, Samu Saiz, Reinier, Oriol Romeu i Arnau–, a més d’un gol en pròpia porta. A la Real, en canvi, Isak i Sadiq, que ara no hi són, han marcat un gol igual que Sorloth i Take Kubo, però la diferència l’ha marcada el migcampista Brais Méndez, que s’ha destapat marcant tres gols.