Girona

Per donar un cop d’autoritat

El Girona visita l’Atlético (16.15 h) amb la necessitat de mantenir les bones sensacions en atac i millorar el rendiment al darrere per poder aconseguir un bon resultat al Metropolitano

Els de Míchel Sánchez necessiten sumar per demostrar-se a si mateixos que poden anar més enllà que el simple fet de donar un ensurt als grans equips de la categoria

En els dos últims partits contra el Betis i la Real Sociedad el Girona ha acabat podent dir que ha competit de tu a tu contra dos dels grans de la lliga, però amb les mans buides. Per això, tornar aquesta nit de la visita al camp de l’Atlético (16.15 h) amb unes sensacions similars faria mal al vestidor gironí, que és conscient que en molts aspectes va en la direcció correcta però que ha d’ajustar aquells factors que han fet que de moment l’equip hagi aconseguit millors sensacions que punts, ja que els set que té en la classificació s’han de fer créixer si no vol veure com la zona de descens s’acosta. El d’avui és el partit per donar un cop d’autoritat i guanyar en un estadi sempre complicat com el Metropolitano, i aconseguir la injecció de confiança que segurament necessita l’equip.

Si no es pot guanyar, com podria ser, doncs potser sí que serà el moment de pensar que més val que les sensacions continuïn sent bones per veure el futur amb esperança com es veu ara. I és que si una cosa és clara és que el partit d’avui és d’aquells que si s’escapen entra dintre de la normalitat, però el que li vindrà després al Girona sí que són partits que s’han d’assegurar tant sí com no contra dos possibles rivals directes per la permanència –i de moment per sota en la classificació– com el Cadis i l’Almeria.

El valor d’aprendre

De moment els de Míchel han de focalitzar la mirada en la visita al Metropolitano. I això vol dir afrontar el tercer partit de màxima exigència consecutiu després de la visita al Betis i del partit contra la Real a Montilivi. Els dos primers ja s’han perdut, però avui el Girona té l’oportunitat de redimir-se. Per fer-ho, això sí, els de Míchel estan obligats a complir en dos aspectes clau. El primer és el de mantenir l’atreviment i la valentia a l’hora d’atacar, buscant les ocasions que ja van tenir contra el Betis i la Real Sociedad tot i ser conscients que l’Atlético no deixarà tants espais al darrere. I el segon, segurament el més important, és el de millorar en la solidesa defensiva perquè ja es va veure contra la Real que no serveix de res marcar tres gols si te n’han de fer cinc. Si la primera temporada a primera ha de servir per aprendre dels errors, ara és el moment de demostrar-ho.

Arma de doble tall

El Girona es trobarà un Atlético tocat, que arriba després de la derrota contra el Bruges (2-0), que ha complicat l’accés dels de Simeone als vuitens de final de la Champions. Això, però, més aviat preocupa encara més els gironins, i és que el conjunt matalasser és expert a respondre de la millor manera possible quan li arriben les adversitats, de manera que aquesta tarda intentarà començar la reacció amb el suport assegurat de la seva afició.

La situació de l’Atlético en la Champions, però, no és més que un reflex de les dificultats que ha tingut l’equip en aquest inici de lliga, ja que els de Simeone es troben fora de les posicions de Champions, ocupant la cinquena plaça. El que és més sorprenent, a sobre, és que on l’equip ha respost pitjor és al Metropolitano, on ha perdut dos dels tres partits de lliga que hi ha disputat. Les derrotes, això sí, han arribat contra el Vila-real (0-2) i el Madrid (1-2), mentre que van guanyar el Celta amb relativa comoditat (4-1). El Girona intentarà unir-se al club d’aquests dos colossos, però l’Atlético quan més tocat sembla és quan fa més por.

S’ACABA

Després de perdre contra el Betis i la Real, el Girona tanca el primer Tourmalet del curs

L’ATLÉTICO

Amb dubtes en la lliga i en la Champions, els de Simeone busquen una reacció

Una sola derrota contra l’Atlético

El d’aquesta tarda serà el setè enfrontament de la història contra l’Atlético i tots formen part de l’era moderna, des que el Girona va assolir el primer ascens a primera. De moment el balanç és més que acceptable per als gironins, que només han perdut una vegada contra l’Atlético. Va ser en la jornada 30 del curs 2018/19, quan els gironins estaven en caiguda lliure cap al descens, que es va acabar consumant (2-0). En els cinc duels anteriors, però, el Girona i l’Atlético sempre havien empatat, amb duels tan recordats com l’estrena dels gironins a primera a Montilivi amb el doblet de Stuani (2-2). El millor record del Girona, però, és de la copa del curs 2018/19, quan va eliminar l’equip de Simeone en els vuitens de final després d’empatar a un en l’anada i a tres en la tornada al Metropolitano, amb un gol final de Doumbia.

Canvis en l’onze a la vista

Míchel Sánchez continua sense poder comptar amb els habituals Borja García, Ibra Kebé, David López i els afegits recentment Reinier i Samu Saiz, que no fa net de la lesió al peu. Tot i això, el de Vallecas va exposar en roda de premsa que està content amb els recursos que té i que després del 3-5 és possible que hi hagi algun canvi en l’onze inicial. De fet, un dels dubtes que hi podria haver és a la porteria, on Juan Carlos ha encaixat en cada jornada –això és culpa majoritàriament de tot l’equip–, o si el tècnic reforça un mig del camp que es va veure superat contra la Real amb l’entrada de Yangel per ajudar Romeu i Aleix Garcia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)