Girona

Un retorn millor que el triomf

Stuani deixa enrere l’arrítmia benigna que li van detectar i torna a ajudar els seus companys sobre la gespa gairebé un mes i mig després

Si es troba bé podria ser titular contra el Cadis

Sobre el paper sembla complicat extreure conclusions positives d’una derrota que, encara que sigui al camp de l’Atlético, suposa encadenar tres partits sense sumar ni un sol punt. Però la visita al Metropolitano sí que va deixar notícies positives. Alguna fins i tot a nivell esportiu, per tenir el conjunt colchonero contra les cordes en els últims minuts. Ara bé, sense cap mena de discussió, la millor notícia que va deixar el partit de dissabte va ser el retorn de Cristhian Stuani. Un retorn que té el mateix pes o gairebé més que haver guanyat el partit, ja que no hi pot haver res més positiu per al Girona que el seu capità i jugador de referència torni a poder ajudar els seus companys sobre la gespa. I és clar, també és la millor notícia possible perquè vol dir que l’uruguaià ha superat l’arrítmia que se li va detectar a finals d’agost i que, per molt que fos benigna i la previsió fos bona, va encongir el cor de molts pensant en la salut del màxim golejador de la història del club.

La recuperació de Cristhian Stuani ha anat tan bé com estava previst. Dies després de la derrota contra el Celta (0-1) el 26 d’agost, el Girona va informar que les proves mèdiques realitzades a l’uruguaià havien detectat una arrítmia. No era un cas greu, i en principi només havia d’estar aproximadament un mes treballant al marge del grup. I així ha estat, i és que 43 dies després Stuani va tornar a jugar. En total s’ha perdut quatre partits de lliga, en què el Girona l’ha trobat a faltar perquè després de guanyar el Valladolid en la primera cita, l’equip va empatar a Mallorca i va perdre contra el Betis i la Real Sociedad, en un partit que després d’uns dies entrenant-se amb el grup Stuani ja va viure des de la banqueta, tot i que encara era massa aviat perquè pogués ajudar l’equip encara que fos només en els últims minuts.

Dissabte contra l’Atlético Stuani no va poder evitar la victòria del Girona, però ja va deixar la seva marca. Primer, anecdòtica, perquè el gol de Riquelme que situava el 2-1 en el marcador va arribar segons després de la seva entrada al camp, quan encara ni havia participat. I després en una demostració del que millor sap fer, rematant un córner de cap i estavellant la pilota al travesser. La jugada es va invalidar per una falta prèvia suposadament de Santi Bueno, però no és descartable que el VAR hagués acabat validant el gol en cas d’entrar.

Candidat a l’onze

Amb Stuani de nou disponible per jugar, el Girona afronta amb més garanties les pròximes cites clau contra el Cadis, l’Almeria i l’Osasuna, que han de servir als blanc-i-vermells per tornar a distanciar-se de les posicions de descens. L’únic dubte és si està capacitat per afrontar un partit des de l’inici, tenint en compte el desgast extra que això suposa. Si ho està, no es pot descartar que l’uruguaià ja sigui titular en el partit contra el Cadis d’aquest dissabte (14 h) fent parella d’atac amb Taty Castellanos, tal com van fer en la segona i tercera jornada.

En aquest sentit, les alternatives que hi ha tampoc són moltes, perquè les lesions de Reinier i Samu Saiz han deixat la posició de mitjapunta força tocada. Manu Vallejo i Yangel Herrera, els dos escollits en els dos últims partits, no han respost a les expectatives i Toni Villa, l’altre candidat, no té tota la confiança de Míchel.

43 DIES DESPRÉS

El capità s’ha perdut quatre partits de lliga i ha complert el termini previst

POCA ALTERNATIVA

Amb Reinier i Samu lesionats, Míchel podria optar per tornar als dos puntes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)