Girona

Avui només val la victòria

El Girona rep la visita del Cadis (a les 14 h), un rival directe de la zona baixa, i està pràcticament obligat a guanyar després de tres derrotes consecutives

Els de Míchel han de millorar molt en defensa i l’objectiu clar ha de ser deixar la porteria a zero contra l’equip que menys gols ha marcat aquesta temporada

Potser les dues de la tarda no és una hora que acompanyi ni que convidi a veure un gran espectacle, però serà l’hora en què el Girona afrontarà avui el partit més important de tots els que ha jugat fins ara. Els de Míchel reben a Montilivi la visita del Cadis (14 h, DAZN), que sobre el paper ha de ser un rival directe en la lluita per la permanència, amb la necessitat de trencar la ratxa de tres derrotes consecutives i sumar tres punts que li donin oxigen en la classificació, coincidint amb el primer dels tres partits en vuit dies –contra l’Almeria i l’Osasuna– que han de jugar els blanc-i-vermells. Un accident avui començaria a fer aflorar el nerviosisme, ja que perdent fins i tot el conjunt gadità superaria els gironins en la classificació.

Avui és el dia que el Girona està pràcticament obligat a oferir la seva millor versió. I no només al davant, on fins ara gairebé sempre ha respost bé, sinó també, i encara més important, al darrere. És el dia que no es poden cometre errors defensius, ni individuals ni col·lectius, que posin en perill l’oportunitat de guanyar. I no hi pot haver excuses, ja que avui visita Montilivi el pitjor atac de primera divisió, ja que el Cadis només ha marcat tres gols aquesta temporada. Deixar la porteria a zero per primer cop en tot el curs, doncs, és més a prop de ser una obligació que no pas una necessitat. Ara bé, si avui el rival fa cinc gols com va fer la Real Sociedad –seria gairebé una catàstrofe–, el que toca és fer-ne sis de la manera que sigui, perquè avui només val la victòria.

Aquesta pressió, imposada des de dins mateix de la plantilla un cop marcats objectius més ambiciosos que la permanència, obliga Míchel a encertar-la de ple amb l’alineació, i escollir un onze pot ser una tasca difícil. Primer, perquè el tècnic tindrà més jugadors disponibles que mai, i segon, perquè el rendiment d’alguns ha obert la porta al debat. Els tres grans interrogants de l’onze seran: a la porteria, on Juan Carlos podria pagar el seu error al Metropolitano i Gazzaniga li podria robar el lloc; a l’eix de la defensa, on Míchel ha de decidir si dona continuïtat a Javi Hernández, i al davant, on l’aposta podria ser mantenir el dibuix amb Yangel, Manu Vallejo o Toni Villa, o bé tornar a jugar amb dos davanters si Stuani està en condicions de ser titular.

Rival en alça

Si el partit s’hagués disputat fa un mes, ningú hauria dubtat a dir que el Girona era molt superior al Cadis, però en les últimes jornades la situació ha canviat lleugerament. I és que, mentre que els gironins han perdut els últims tres partits, el Cadis ha començat a alçar el vol. Després d’un inici nefast amb cinc derrotes consecutives sense marcar cap gol, el conjunt andalús encadena ara tres jornades sense perdre, en què ha sumat cinc punts després de guanyar al camp del Valladolid (0-1) i dels empats consecutius a casa contra el Vila-real (0-0) i l’Espanyol (2-2). És a dir, el Cadis ha millorat clarament en defensa –va encaixar catorze gols en els cinc primers enfrontaments de lliga– i ha començat a veure porteria.

Per aquest motiu, els de Míchel hauran de vigilar més que mai, ja que les dinàmiques poden tenir un pes important en el partit. Si en el primer tram del duel els gironins s’emporten algun ensurt important o, encara pitjor, si encaixen un gol, el factor anímic entrarà en joc i la dificultat del matx creixerà exponencialment.

LA PORTERIA

Per primera vegada la titularitat de Juan Carlos no està assegurada

EL RIVAL

Després de cinc derrotes en l’inici, el Cadis encadena tres partits sense perdre

Amb 23 jugadors del primer equip

Per al partit d’aquesta tarda contra el Cadis, el Girona presentarà dues novetats en la convocatòria respecte al duel al camp de l’Atlético. Es tracta de Samu Saiz i David López, que ja s’han recuperat de les seves respectives lesions i tornen a estar a disposició del tècnic madrileny, que ja només té les baixes de Reinier, Borja García i Ibrahima Kebé –aquests dos últims des del curs passat–. D’aquesta manera, Míchel podrà completar la convocatòria, si no hi ha cap sorpresa d’última hora, exclusivament amb jugadors del primer equip, comptant-hi el tercer porter, Toni Fuidias. Serà la primera vegada que el tècnic tindrà tantes fitxes del primer equip disponibles, ja que fins ara n’havia tingut com a màxim 21. Joel Roca, Ureña i Artero, doncs, tenen difícil entrar a la llista si Míchel no deixa ningú fora.

Míchel, de nou a la banqueta

El partit d’avui contra el Cadis suposarà el retorn de Míchel Sánchez a la banqueta. Després de ser expulsat en el minut 21 del partit al camp del Betis, el madrileny ha vist des de la graderia les derrotes contra la Real Sociedad i l’Atlético, i era el segon entrenador, Salva Fúnez, qui dirigia l’equip des de la banqueta. “No sé si la meva absència ha influït positivament o negativament. Jo m’he sentit malament pel fet de no poder ser al camp, i això és el pitjor que pot passar. No ho tornaré a fer”, comentava ahir el tècnic madrileny, que avui tornarà a ser a prop dels jugadors, en la roda de premsa prèvia al partit d’avui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)