Girona

Que el tretze porti bona sort

Després d’haver encaixat com a mínim un gol en les dotze primeres jornades, el Girona necessita trencar la ratxa demà contra l’Athletic

Els de Míchel volen evitar signar la sèrie més llarga en solitari del club en la LFP sense deixar la porteria a zero

L’empat contra el Madrid al Bernabéu ha fet recuperar l’optimisme que semblava que s’anava perdent en el Girona, però no ha resolt els problemes numèrics que tenen els gironins. Ni en punts, perquè els de Míchel només es mantenen fora de la zona de descens gràcies a la diferència de gols; ni en victòries, perquè el Girona encadena set partits sense guanyar; ni en gols encaixats, i és que els blanc-i-vermells continuen sense deixar la porteria a zero aquesta temporada, després d’haver encaixat com a mínim un gol en les dotze primeres jornades. I és clar, quan només queden dues jornades abans de l’aturada per la disputa del mundial, el marge per corregir aquestes xifres és més aviat escàs, de manera que el partit de demà a Montilivi contra l’Athletic ha de servir, tant sí com no, per capgirar aquestes ratxes negatives per als gironins.

Trencar aquestes ratxes negatives de cop pot semblar complicat, però indiscutiblement n’hi ha una que pot ajudar a trencar-les totes de cop. I és que si el Girona aconsegueix deixar la porteria a zero estarà, lògicament, molt més a prop d’aconseguir una victòria que li permeti distanciar-se lleugerament de la zona de descens. I aquí és on apareix la història de cada partit que han disputat els de Míchel fins ara. No es poden fer concessions al darrere per molt que el joc de l’equip porti més a mirar endavant que no pas a controlar l’esquena.

Cada cop més a prop

Hi ha elements per començar a ser optimistes amb la possibilitat que la jornada 13 sigui la que per fi serveixi per deixar la porteria a zero. Perquè no hi ha dubte que en els dos últims partits el Girona ha fet un pas endavant en solidesa defensiva, tot i que hagi encaixat un gol contra l’Osasuna i el Madrid. Míchel sembla que per fi ha trobat la solidesa que buscava recuperant la línia de quatre al darrere, amb Santi Bueno i David López a l’eix defensiu, sacrificant Bernardo i Juanpe –el canari ha estat lesionat en els últims partits un cop ja havia sortit de l’onze–, que no havien estat gens fins en les primeres jornades. I darrere seu Pablo Gazzaniga, protagonista al Bernabéu amb un parell de grandíssimes intervencions, cobrint la porteria. “Esperem que el punt al Bernabéu ens doni confiança, perquè estem en el bon camí. És només un punt, però ens ensenya que estem fent les coses bé i hem demostrat que som un bon equip, mantenint sempre la nostra filosofia i idea de joc”, va comentar ahir el porter argentí abans de signar autògrafs juntament amb Arnau a la botiga Gosbi de Girona.

Per evitar una taca

El Girona necessita deixar la porteria a zero per trencar aquesta mala dinàmica i estar molt més a prop de trobar la victòria, però també per evitar que la taca que han suposat aquestes dotze jornades consecutives de lliga encaixant com a mínim un gol no es faci més gran. I és que de moment els gironins ja han igualat les dues pitjors sèries sense deixar la porteria a zero de la història del club al futbol professional. Fins ara havia passat dues vegades: primer, en la temporada 2018/19, la del descens a 2a divisió A, quan els d’Eusebio van encaixar com a mínim un gol de la jornada 13 a la 24; i després en la temporada 2020/21, quan amb Francisco a la banqueta a 2a divisió A el Girona va ser incapaç de deixar la porteria a zero entre les jornades 23 i 34.

Ara bé, fins ara mai el Girona ha encadenat un tretzè partit consecutiu encaixant com a mínim un gol, de manera que si demà l’Athletic aconsegueix marcar un gol a Montilivi els gironins signaran la pitjor sèrie de la història del club en el futbol professional en aquest aspecte. Una taca que, de moment, només seria anecdòtica, però que lògicament tothom vol evitar perquè quedaria present durant molts anys, si més no pel bé de tots.

La sèrie del Girona és molt i molt negativa, però no és l’únic equip de la lliga que es troba en la mateixa situació, ja que l’Almeria i l’Elx tampoc han aconseguit deixar la porteria a zero en cap dels partits de lliga que han disputat fins ara. El conjunt il·licità, a més, serà el rival dels gironins dimarts que ve, en un partit al qual els de Míchel confien arribar amb el primer zero en contra aconseguit.

LA VALORACIÓ

Esperem que el partit al Bernabéu, tot i ser només un punt, ens doni confiança perquè ens ensenya que estem en el bon camí
La feina del dia a dia dona fruits. Per sort ara m’ha tocat jugar, i el que vull és continuar sumant
Pablo Gazzaniga
porter del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)