Girona

L’engranatge funciona

El Girona va posar fi contra l’Athletic a la ratxa de set jornades sense vèncer i afrontarà fora del descens l’últim matx de lliga abans de l’aturada

El joc de l’equip continua meravellant i la sensació de solidesa defensiva va en augment

Míchel ha trobat la tecla. Allò que ha dotat l’equip de l’equilibri necessari per continuar sent vertical i generar prou ocasions de gol per perforar la porteria rival amb regularitat –només s’ha quedat a zero en dos partits, en la primera jornada a Mestalla (1-0) i en la tercera a Montilivi contra el Celta (0-1)–. A més, també ha augmentat la solidesa defensiva minimitzant errors i mostrant-se eficaç en una pressió que acaba allunyant de la pròpia àrea els adversaris. Tot i que en aquest aspecte als de Míchel només els queda segellar la primera porteria a zero del curs, mentre el nivell ofensiu sigui el mateix o superior els resultats positius arribaran.

Si en moltes temporades la línia de tres centrals amb dos carrilers ha estat la solució a tots els mals –va passar amb Francisco el curs 2020/21 i el passat amb el mateix Míchel–, aquesta campanya desfer-la també ho ha estat. L’engranatge funciona coincidint amb l’aparició d’un element més al mig del camp com Yangel Herrera, un tot terreny que ajuda ofensivament amb arribades des de la segona línia, però també defensivament en la pressió, la recuperació i les cobertures a la banda dreta amb Arnau i l’extrem que tingui al davant el de Premià de Dalt. Aleix Garcia i Oriol Romeu mantenen el nivell excels i per les bandes, tot i que falta qualitat en l’un contra un per desbordar i generar encara més accions de superioritat, Yan Couto, Toni Villa i l’aparició de Valery també han aportat energia a l’equip a l’hora d’atacar i defensar: “Hem estat molt a prop de la perfecció tot i que al final hem patit. L’equip ha fet un partit espectacular, sobretot en la primera part, en què hem tingut moltes arribades. En la segona també, l’equip ha fet un partit molt complet”, va comentar Aleix Garcia després de la victòria contra l’Athletic (2-1). El migcampista té clar que l’equip està en línia ascendent. “Ser protagonistes és el que ens demana Míchel, ho entrenem cada dia i cada vegada ens sentim més còmodes. El partit anterior al Bernabéu, amb tota la gent i la pressió, ja vam ser capaços de fer-ho i a Montilivi, amb la nostra gent, sempre juguem bé”, va sentenciar el d’Ulldecona, que va donar la tercera assistència del curs a David López per fer l’1-0.

Ofensivament brillants

El Girona s’ha convertit en un dels equips més golejadors de tota la primera divisió. Els de Míchel ja han fet divuit dianes –una se la va fer Domingos Duarte en pròpia porteria– i fins a nou futbolistes diferents ja han pogut cantar gol aquesta temporada. El pitxitxi continua sent Stuani, amb quatre dianes, seguit de Riquelme (3) i els defenses Arnau, David López (2), juntament amb Taty Castellanos, també amb dos, i contra l’Athletic un xic ansiós per acabar les jugades. L’argentí és una peça indispensable en l’engranatge ofensiu i defensiu de l’equip gironí però com tot davanter viu del gol i fa poc més d’un mes que no marca –ho va fer contra la Real Sociedad en la derrota a Montilivi (3-5)–. En el darrer matx, fins i tot es va afegir a la festa Iván Martín, que després de gairebé cinc mesos sense jugar per culpa de la lesió que es va fer en la tornada de la final del play-off contra el Tenerife, va anotar el 2-0 momentani que va fer esclatar tot l’estadi.

En defensa hi ha millora

“No em preocupa i sí que em preocupa al mateix temps. Al final és una dada i el que importa és el global a favor i en contra, i en això no estem malament”, va explicar Míchel sobre el fet de no haver lligat cap porteria a zero en tretze jornades i batre el rècord del club en competicions de LaLiga. El fet és que els gironins van minimitzar els germans Williams, Berenguer, Raúl García i companyia –el gol va arribar per una genialitat de Guruzeta al primer toc–, i la seguretat que transmet Gazzaniga ha acabat de canviar el xip a tota la plantilla.

El Girona ha fet divuit gols i n’ha encaixat vint-i-un. La diferència de tres gols negatius és el segon millor entre els actuals últims deu classificats, per tant, els empats a punts actualment donen el conjunt vencedor en la majoria dels casos. Quan hi entri el goal average particular entre dos equips, ja serà una altra història.

EL JOC OFENSIU

Nou jugadors ja han marcat i l’equip és un dels més golejadors de tota la categoria

RÈCORD PARTICULAR

El Girona encara no ha tancat cap porteria a zero en tretze partits, un nou sostre a LaLiga

ELS GOLEJADORS DEL GIRONA

Cristhian Stuani 4
Rodrigo Riquelme 3
David López 2
Arnau Martínez 2
Taty Castellanos 2
Iván Martín 1
Oriol Romeu 1
Reinier Jesús 1
Samu Saiz 1
El Girona ha fet 18 dianes, una de les quals se la va marcar Domingos Duarte en pròpia porteria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)