Girona

Enlairament i venjança

El Girona aspira demà al camp de l’Elx a allunyar-se encara més del descens abans de l’aturada del mundial, a deixar un rival enfonsat, a aconseguir el primer triomf a domicili i a treure’s l’espina del ‘play-off’ d’ascens del curs 2019/20

El Girona visita demà el cuer de primera divisió, l’Elx, en l’últim partit de lliga abans de l’aturada per la disputa del mundial –encara faltarà la visita de diumenge al Quintanar del Rey en la copa abans d’anar de vacances–. És una oportunitat d’or per als de Míchel per continuar en la línia ascendent que ha permès a l’equip empatar al Santiago Bernabéu contra el Madrid (1-1) i guanyar a Montilivi contra l’Athletic (2-1). Tancar el primer tram de lliga amb bones sensacions és primordial, i no seria positiu veure com aquesta inèrcia queda tallada justament contra un rival directe en la lluita per la permanència. Sobretot perquè els gironins tenen l’oportunitat d’enfonsar completament el conjunt il·licità, que des de l’arribada d’Almirón a la banqueta –va agafar el relleu de Francisco– sols ha aconseguit un punt de dotze possibles i continua amb només quatre punts en la classificació –el Girona l’avantatjaria de dotze si guanyés.

Sobre el paper sembla un partit fàcil, però no ho serà, perquè no és un camp on el Girona s’hagi trobat mai a gust. És innegable, però, que l’oportunitat és excel·lent per acabar d’enlairar-se, ja que el Girona afronta el partit amb la possibilitat de trencar nombroses barreres. N’és una la d’encadenar un partit més sense perdre i elevar la ratxa fins als quatre –fins ara els gironins no havien aconseguit arribar ni als tres com han fet ara–, però per anar encara més enllà el Girona podria encadenar dues victòries per primera vegada en tot el curs. De fet, els gironins no guanyen dos partits seguits des de l’1 d’abril del curs passat, quan en la jornada 34 van tancar una sèrie de cinc triomfs consecutius.

Més enllà de la importància que tindrien els tres punts, el Girona també afronta la visita a l’Elx amb l’oportunitat de tancar dues carpetes com més aviat millor. I és que els de Míchel buscaran al Martínez Valero la primera victòria de la temporada fora de casa, on fins ara han empatat dos partits i n’han perdut quatre. A més, com en les últimes jornades, els gironins tornaran a tenir l’objectiu de deixar per primer cop la porteria a zero i trencar una sèrie de partits consecutius encaixant que s’enfila fins als tretze, que ja és la ratxa més llarga de la història del club en la LFP.

Un valor moral

Més enllà de la importància del partit per afrontar l’aturada del mundial amb la sensació que s’han fet bé els deures, el duel d’avui tindrà un component emocional, ja que serà el primer cop que el Girona s’enfrontarà amb l’Elx des de la final del play-off d’ascens a primera divisió del curs 2019/20, que es va disputar a l’agost per l’aparició, mesos abans, de la pandèmia de coronavirus. En aquella ocasió, el Girona va empatar 0-0 al camp de l’Elx i després va perdre 0-1 a Montilivi en un partit marcat per l’expulsió a Stuani, un dels jugadors que continuen en la plantilla i que ben segur que es voldran treure aquella espina. Curiosament, un dels que van viure aquella cita com a blanc-i-vermell, el migcampista de Campllong Gerard Gumbau, demà jugarà vestint la samarreta de l’Elx.

UN MÉS

Per primer cop el Girona encadena tres partits sense perdre, però vol arribar als quatre

MÉS DE MIG ANY

Els gironins no encadenen dues victòries des de l’1 d’abril del curs passat a 2a A
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)