Girona

Són molt més que tres punts

El Girona visita el cuer, l’Elx (19 h), en l’últim partit de lliga abans de l’aturada amb l’objectiu d’encadenar la segona victòria

El primer triomf a domicili enfonsaria el conjunt il·licità, que arriba amb un tècnic interí, i acabaria d’enlairar els de Míchel

En deu dies el Girona ha canviat completament la cara. Després de viure dues jornades en la zona de descens els de Míchel van tocar fons, més per resultats que no pas per sensacions, i ara estan decidits a arribar a l’aturada del mundial amb la confiança pels núvols. I no n’hi ha per menys, perquè després d’empatar al camp del Madrid i de guanyar a Montilivi contra l’Athletic els gironins han fet un pas de gegant per sortir de la zona baixa. Un pas, però, que s’ha de certificar aquesta nit (19 h, DAZN) al camp del cuer, l’Elx. És l’últim partit de lliga abans de l’aturada del mundial, amb l’únic obstacle entremig de la primera eliminatòria de copa que el Girona jugarà diumenge al camp del Quintanar del Rey, i que tampoc servirà per treure grans conclusions ni en positiu ni en negatiu. Per això, el d’avui és un partit importantíssim per als blanc-i-vermells, ja que tan important és trencar com abans millor les males dinàmiques com allargar al màxim les bones, com és el cas en aquestes últimes jornades. De fet, si avui es guanya més d’un lamentarà l’aturada pensant que el Girona ha posat la directa.

Guanyar avui val el seu pes en or. I és que sí, els tres punts permetrien al Girona afrontar l’aturada amb 16 punts al sarró i amb un cert marge respecte al descens –ara mateix està dos punts per sobre però segurament serien més en acabar la jornada–, però la victòria també permetria als de Míchel treure’s alguna espina, ja que suposaria encadenar quatre jornades sense perdre per primera vegada en tot el curs –de fet, és la primera vegada que arriba a tres–, guanyar el primer partit a domicili i encadenar per primer cop dues victòries.

Més val no refiar-se

El cert és que l’escenari sembla ideal perquè el Girona pugui fer un altre salt en la classificació. I sobretot perquè pugui deixar un rival directe ferit de mort, perquè l’Elx arriba a la cita enmig d’una crisi futbolística i institucional immensa. Una crisi que encara es va agreujar més ahir quan el club va notificar que el tècnic Jorge Almirón decidia fer un pas al costat i deixava l’equip. Per això, el partit d’avui el dirigirà el secretari tècnic Sergio Mantecón, que assumeix el càrrec de manera interina.

La situació a l’Elx és convulsa, i no n’hi ha per a menys, perquè després de tretze jornades és l’únic equip de la lliga que encara no ha guanyat cap partit. Amb només 4 empats i nou derrotes, els il·licitans són cuers destacats amb quatre punts, a set del penúltim i de la permanència, que marca el Sevilla amb onze punts. Per tant, una altra derrota avui suposaria un daltabaix encara més gran per a l’equip, mentre que el Girona trauria ja dotze punts a un rival directe en la lluita per la permanència.

Continuar el camí

És fàcil pensar en el moment crític que viu l’Elx, però el Girona farà bé aquesta tarda de centrar-se més en ell mateix que no pas en el rival. I és que el més positiu en els dos últims partits contra el Madrid i l’Athletic és que s’ha vist la millor versió dels blanc-i-vermells, i avui s’ha de mantenir aquesta línia. La solidesa defensiva tornarà a ser clau per evitar que l’Elx pugui agafar confiança en els primers minuts, mentre que la fluïdesa en atac ha de permetre superar la pitjor defensa de la lliga (29 gols encaixats). És fàcil, doncs, que Míchel faci molt pocs retocs en l’onze tot i haver jugat divendres i qui més possibilitats podria tenir d’entrar en l’onze inicial és Rodrigo Riquelme.

CANVI DRÀSTIC

Mantecón va agafar les regnes de l’Elx ahir arran de la dimissió de Jorge Almirón

AL POU

El conjunt il·licità és l’únic que no ha guanyat cap partit aquesta temporada

Buscant el gol que es va resistir

La visita al camp de l’Elx serà el retrobament del Girona amb el conjunt il·licità després de la final del play-off d’ascens a primera de la temporada 2019/20, en què els gironins van perdre a Montilivi després d’un gol de Pere Milla, encara a l’equip, en l’últim minut del temps afegit. Per això per al Girona el partit d’avui també suposarà una oportunitat per treure’s l’espina d’aquella temporada, en què, més enllà de veure com se li escapava l’ascens, no va ser capaç de marcar un gol a l’Elx en cap dels quatre partits que van disputar entre lliga i promoció d’ascens. Tot sembla indicar que el Girona té l’oportunitat de fer-ho a les seves mans, i és que els de Míchel, que encara no han deixat la porteria a zero, han estat capaços de marcar com a mínim un gol en els últims deu partits.

Els lesionats no es recuperen

La llista de convocats per al partit d’avui és, amb l’absència d’Ureña i Biel Farrés, la mateixa que hi va haver per al partit contra l’Athletic, ja que Míchel no recupera cap dels lesionats. “Les seves sensacions no són bones”, va comentar el tècnic madrileny en la prèvia del partit sobre Samu Saiz, Juanpe, Reinier i Yan Couto, que estan de baixa a priori sense una lesió important, però amb molèsties que impedeixen que puguin entrenar amb normalitat. I en alguns casos, com Juanpe i Samu Saiz, des de ja fa setmanes. De fet, el tècnic també va apuntar que difícilment estaran disponibles per jugar diumenge contra el Quintanar del Rey en la primera eliminatòria de la copa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)