Girona

Aparador amb ambició

Toni Fuidias serà un dels que tindran minuts en el duel de copa de demà contra el Quintanar del Rey, en què els menys habituals tindran protagonisme

Míchel es marca el repte d’arribar a les semifinals

Amb la lliga aparcada fins a finals d’any per la disputa del mundial, el Girona s’estrenarà demà en la copa al camp del Quintanar del Rey (12 h) amb la disputa de la primera eliminatòria, que coincidirà amb l’últim partit abans de marxar dues setmanes de vacances i tornar amb les piles carregades per afrontar el segon tram de temporada, el més decisiu. Lògicament, amb els deures fets en la lliga després de sumar set punts dels últims nou possibles, la copa arriba com una competició amb molta menys rellevància, i és que tothom té clar que l’únic objectiu d’aquest curs és la permanència. Ara bé, que no tingui tant de pes en el destí dels gironins no vol dir que el d’avui no sigui un partit important, i és que, com sempre, la copa es presenta com una oportunitat per als menys habituals. “És bo que tota la plantilla estigui en dinàmica, així que, si tenim una competició més en joc, és molt positiu per a nosaltres”, deia el tècnic, Míchel Sánchez, en la roda de premsa prèvia d’ahir –l’equip farà avui un viatge llarg en autobús.

Fuidias i els del filial

Entre els jugadors que tindran demà una oportunitat per deixar-se veure en competició, destaca el porter Toni Fuidias. Fitxat aquest estiu procedent del Madrid com a tercer porter, el de Berga encara no ha pogut debutar en partit oficial, però Míchel va confirmar ahir que demà serà el titular. “S’està entrenant molt bé i el volem veure en acció en la competició, així que jugarà ell”, va sentenciar el madrileny, que ja haurà provat tots els porters després del canvi de Juan Carlos a Gazzaniga.

L’alineació de Fuidias suposarà un hàndicap per als jugadors del filial, que sempre han tingut molt de pes al Girona en les primeres fases de la competició del KO, i és que la normativa obliga a tenir sempre set jugadors amb dorsal del primer equip sobre la gespa i el jove porter ocupa fitxa del filial tot i estar en dinàmica del primer equip. En aquest sentit, amb el filial disputant partit de lliga, Míchel ja va avançar ahir que s’endurà convocats Biel Farrés, Artero, Ureña i Joel Roca, i pràcticament segur que alguns dels quals també s’inclouran en l’onze inicial –els dos primers, per les baixes que hi haurà, són els que tenen més números per ser-hi.

A banda dels joves del filial, demà també serà el dia per veure els jugadors que menys minuts han tingut aquesta temporada, si més no en les últimes jornades. Javi Hernández, Bernardo, Terrats i Manu Vallejo són els que, si no passa res estrany, seran titulars. En canvi, hi haurà jugadors que, per l’acumulació de minuts que tenen en la lliga, segurament no viatjaran amb l’equip. Podria ser el cas de Santi Bueno, Oriol Romeu, Aleix Garcia i Taty, que han estat titulars en totes les jornades fins ara.

Buscant la història

Tot i que l’onze del Girona no s’assemblarà gens al que ha jugat en la lliga en les últimes jornades, Míchel va voler enviar un missatge molt ambiciós, i és que ha marcat a l’equip el repte de fer la millor copa de la història del club, cosa que vol dir arribar a semifinals. “És un altre camí per fer història. La millor classificació del Girona és arribar als quarts de final, així que per a nosaltres fer història seria arribar a les semifinals. Hem de passar moltes eliminatòries i al principi és perillós amb aquest format, però després és molt atractiu”, va assenyalar ahir el tècnic madrileny, que ja va avisar que no serà un partit fàcil per tots els condicionants que suposa jugar una eliminatòria a partit únic en camp rival, encara que sigui un equip de 3a divisió FEF. L’objectiu en la competició, doncs, està marcat, amb la mirada posada en els quarts de final del curs 2018/19, en què es va perdre contra el Madrid. Aquest cop, però, més valdria que no suposés una distracció com aleshores, quan es va descendir.

LA VALORACIÓ

La copa és un altre camí per fer història. La millor classificació del Girona és arribar als quarts de final, així que volem arribar a semifinals

DEBUT ASSEGURAT

Míchel confirma que el porter s’estrenarà demà amb la samarreta del Girona

ELS JOVES CITATS

Biel Farrés, Joel Roca, Ureña i Artero aniran convocats i tindran minuts

EL SOSTRE

En el curs anterior a primera (2018/19), el Girona va caure en els quarts contra el Madrid
És important perquè hi ha molts jugadors que es mereixen jugar però no ho estan fent. És una bona oportunitat per a ells
Són moltes fases i al principi és perillós, però després és una competició molt atractiva
Míchel Sánchez
entrenador del girona
Curs 2008/09
2a eliminatòria
Nàstic-Girona 0-2
3a eliminatòria
Hèrcules-Girona 1-0
Curs 2009/10
2a eliminatòria
Girona-Nàstic 1-0
3a eliminatòria
Girona-Celta 1-3
Curs 2010/11
2a eliminatòria
Girona-Osca 1-1 (3-5 penals)
Curs 2011/12
2a eliminatòria
Deportivo-Girona 5-1
Curs 2012/13
2a eliminatòria
Sporting-Girona 2-0
Curs 2013/14
2a eliminatòria
Girona-Ponferradina 2-1
3a eliminatòria
Girona-Alavés 0-0 (4-2 penals)
Setzens de final
Girona-Getafe 1-1
Getafe-Girona 4-1
Curs 2014/15
2a eliminatòria
Girona-Tenerife 0-0 (6-5 penals)
3a eliminatòria
Valladolid-Girona 2-0
Curs 2015/16
2a eliminatòria
Nàstic-Girona 2-2 (5-4 penals)
Curs 2016/17
2a eliminatòria
Osca-Girona 1-0
Curs 2017/18
Setzens de final
Girona-Llevant 0-2 Llevant-Girona 1-1
Curs 2018/19
Setzens de final
Alavés-Girona 2-2 Girona-Alavés 2-1
Vuitens de final
Girona-Atlético 1-1 Atlético-Girona 3-3
Quarts de final
R. Madrid-Girona 4-2 Girona-R.Madrid 1-3
Curs 2019/20
1a eliminatòria
Linares-Girona 1-2
2a eliminatòria
Cartagena-Girona 2-4
Setzens de final
Girona-Vila-real 0-3
Curs 2020/21
1a eliminatòria
G. Segoviana-Girona 0-2
2a eliminatòria
Girona-Lugo 2-1
Setzens de final
Girona-Cadis 2-0
Vuitens de final
Girona-Vila-real 0-1
Curs 2021/22
1a eliminatòria
Calvo Sotelo Puertollano-Girona 1-5
2a eliminatòria
Osca-Girona 0-1
Setzens de final
Girona-Osasuna 1-0
Vuitens de final
Girona-Rayo Vallecano 1-2
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)