Girona

No s’hi val a badar

El Girona visita el camp del Quintanar del Rey (12 h), de 3a divisió FEF, en la primera eliminatòria de copa

Els gironins, amb protagonisme dels menys habituals, confien a fer valer la categoria conscients que no serà fàcil

Arriba el torn de la copa. El Girona visita, aquest migdia, el Quintanar del Rey (12 h, Movistar Liga de Campeones 2) en la primera eliminatòria de la competició, que, com ja és habitual els darrers anys, es disputa a partit únic i al camp de categoria inferior. El quart classificat del grup 18 de 3a divisió FEF –el curs passat, no va pujar a 2a divisió FEF després de perdre en la pròrroga del play-off– serà el primer obstacle dels gironins en la competició del KO, en un partit que també servirà per posar el punt i a part a la temporada, perquè, demà mateix, l’equip començarà vacances per la disputa del mundial. Entre la diferència de categoria i el canvi de mentalitat que espera a la plantilla els propers dies, els senyals d’alerta han d’estar encesos en un vestidor que, després de tancar la lliga amb bona nota sumant set dels nou últims punts en joc, no vol ser el protagonista negatiu d’una de les nombroses sorpreses que sempre hi ha en aquesta competició.

És un dia per estar alerta, perquè la copa sempre convida a reduir la diferència que hi hauria d’haver sobre el paper entre un equip de l’elit, com els gironins, amb un de la cinquena categoria, com el Quintanar. I és que si una cosa tindrà el conjunt castellanomanxec és l’escenari a favor. Primer, perquè s’espera un èxit d’assistència, amb l’aforament ampliat després d’instal·lar grades retràctils, i segon, perquè els gironins hauran de superar la dificultat d’adaptar-se al camp, de dimensions més reduïdes del que estan acostumats, però sobretot d’una superfície diferent com és la gespa artificial.

Tot i els condicionants que sumen dificultat al partit, el Girona hauria de ser capaç de superar l’eliminatòria si ofereix una versió de si mateix que s’acosti a la dels últims partits de lliga. Això sí, serà amb protagonistes diferents, perquè, com ja és habitual en la copa, avui serà el dia per veure els jugadors menys habituals. Fuidias i els del filial Biel Farrés, Artero, Ureña i Joel Roca seran protagonistes del matx, per molt que no puguin jugar tots de cop per l’obligació de tenir set futbolistes del primer equip sobre la gespa. També serà el moment per veure jugadors com ara Terrats i Manu Vallejo, que han tingut molts pocs minuts en la lliga les últimes jornades, o, fins i tot, jugadors com ara Riquelme i Stuani, que en la lliga han assumit el rol de revulsius les últimes jornades.

Serà un partit per picar pedra, perquè es pot esperar que el Quintanar vulgui córrer els mínims riscos en defensa, fent del rigor tàctic i la contundència al darrere les seves millors armes, tot esperant que li arribi una oportunitat per intentar perforar la porteria de Fuidias –Míchel va confirmar en la prèvia que seria el porter titular avui. Precisament, aquesta és una de les virtuts dels manxecs, que només han encaixat set gols en les nou jornades de 3a divisió FEF que han disputat fins ara.

Sigui com sigui, el Girona espera fer, aquest migdia, el mateix que ha fet les tres temporades anteriors en què la copa ja es disputava amb el format actual. I és que els blanc-i-vermells encara no han caigut mai en cap eliminatòria contra un equip de categoria inferior.

5 Partits guanyats 4

2 Partits empatats 4

2 Partits perduts 6

13 Gols a favor 20

7 Gols en contra 22

UN HANDICAP

Adaptar-se al camp de gespa artificial serà un dels factors clau de l’eliminatòria

AMB GANA

Els menys habituals han de demostrar que poden tenir més lloc en la lliga

SEMPRE CARA

Amb el nou, el Girona no ha fallat contra els equips de categoria inferior
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)