Girona

El punt final, agredolç

El Girona tanca la pretemporada perdent contra el Manchester City amb els gols de De Bruyne i Haaland

Els de Míchel desperten tard, però fan un bon partit i generen ocasions per, fins i tot, empatar

Manchester City 2 Girona 0

MANCHESTER CITY:Stefan Ortega, Rico Lewis, Shea Charles, Katongo, Sergio Gómez, Gundogan (Robertson, 78’), De Bruyne, Palmer, Mahrez, Rogers (Borges, 51’) i Haaland (Bobb, 59’).GIRONA:Gazzaniga, Arnau, Santi Bueno, Terrats (Bernardo, 46’), Miguel (Manu Vallejo, 73’), Oriol Romeu, Aleix Garcia (Ureña, 73’), Iván Martín (Samu Saiz, 46’), Yan Couto (Joel Roca, 73’), Toni Villa (Valery, 46’) i Taty Castellanos (Stuani, 46’).GOLS:1-0 (4’) De Bruyne. 2-0 (19’) Haaland.ÀRBITRE:Craig Pawson.T.G.:cap.

S’ha acabat la preparació i els gironins ja miren al partit de copa de dijous al camp del Cacereño. El Girona va posar ahir el punt final a aquesta peculiar pretemporada enmig de la competició provocada per la disputa del mundial. Ho va fer sumant la primera derrota en els quatre partits que ha disputat, però és clar, contra el Manchester City entrava al guió tot i que el conjunt anglès tingués pocs jugadors de pes del primer equip. El 2-0 final, a més, no va fer justícia al que es va veure sobre la gespa, ja que en fases del partit el Girona va ser superior. L’inici del partit, dominat pels de Pep Guardiola, va condemnar els de Míchel, que van fer mèrits per marcar com a mínim un gol i, fins i tot, empatar el matx, ja que van enviar dues pilotes al pal i van veure com els anul·laven un gol.

De menys a més

Míchel, conscient que era l’última prova abans del retorn a la competició, va apostar per un onze força titular tenint en compte les baixes, alineant un 4-3-3 amb Terrats de central. Un dels jugadors que el madrileny va reservar va ser David López, que encara no està al cent per cent després de la lesió. Alguns, com Gazzaniga, Arnau, Santi Bueno i Oriol Romeu van completar els noranta minuts i demostrant un bon to.

No es va tardar gaire a comprovar que el Girona es trobava davant d’un test molt més exigent que els disputats fins ara en aquesta pretemporada tot i les nombrosíssimes baixes del City. I és que en la primera ocasió De Bruyne i Haaland ja van estar a punt de connectar per marcar el primer, tot i que el noruec no va arribar a rematar per poc. El primer gol, això sí, no va tardar a caure, i va ser en una gravíssima errada de Gazzaniga en la sortida de pilota. El porter argentí es va confiar massa en la seva passada a Aleix Garcia, que va veure com De Bruyne li robava la cartera a la frontal de l’àrea i, des de l’altura del punt de penal, marcava a pler l’1-0 (4’). Un error individual del nivell que els gironins van tenir a l’inici de curs i dels que han d’evitar quan torni la competició. Si ha de passar, és clar, millor que sigui en un amistós.

La pressió del City no va ser al més intensa possible, però sí que va generar moltes dificultats al Girona en la primera mitja hora per sortir jugant. I això que els de Míchel ho van intentar i no van renunciar en cap moment a la seva filosofia. Lligar quatre passades, però, va ser gairebé impossible i el City va dominar clarament la possessió, cosa que va fer patir el Girona en defensa. Sobretot quan Mahrez, De Bruyne i Haaland podien connectar entre ells. De fet, així va arribar el 2-0. Mahrez la va donar a De Bruyne a l’espai dins l’àrea i el belga va trobar a la frontal de la petita Haaland, que, rematant amb comoditat, va superar Gazzaniga sense problemes (19’). Si ha fet 23 gols en la Premier és per alguna cosa.

Potser perquè el rodatge es va començar a notar, però a partir de la mitja hora el partit va canviar de guió. Els gironins van trobar més espais per combinar i es van fer protagonistes del partit, movent l’esfèrica de banda a banda i disposant de bones ocasions. Totes, menys un xut potent de Terrats des de la frontal (38’), de Taty. En la primera va robar l’esfèrica al porter però no va decidir bé a l’hora de definir (31’), just després va rematar massa centrat de cap (32’) i en el 43’ va tenir la més clara, en una rematada de cap que es va estavellar a la fusta.

Falta la punteria

En la segona part el Girona va continuar prement l’accelerador, aprofitant l’entrada de Bernardo, Samu Saiz, Valery i Stuani. L’uruguaià va tenir la primera ocasió després d’una centrada d’Aleix, però un defensa li va desviar el xut a córner (54’). Els gironins estaven molt més còmodes al camp que un Manchester City que no era capaç de superar amb claredat la primera línia de pressió del Girona, i més enllà d’un ensurt en una acció de De Bruyne no van patir al darrere. En canvi, van buscar el gol sense parar i per ocasions van merèixer que arribés. Sobretot en una transició de Yan Couto, assistit per Samu Saiz, en què el brasiler va donar el gol mig fet a Stuani, que incomprensiblement va rematar al travesser (61’). A poc a poc les revolucions van baixar, però els de Míchel van tornar a empènyer en els minuts finals i van marcar, ja en el 87’, però Manu Vallejo, el golejador, estava en fora de joc i no va valer.

ELS VESTIDORS

Ens dona una experiència molt bona. Quan et posen dificultats veus quina és la realitat i on tenim el marge de millora
N’hem de treure bones conclusions. Ens ha costat a l’inici, però hem tingut personalitat
Míchel Sánchez
entrenador del girona
Hem fet un bon partit. El resultat podia haver estat més igualat però ells són molt eficients
Ramon Terrats
migcampista del girona

Javi Hernández, més d’un mes de baixa per una lesió muscular

Molt mala notícia per al Girona, que continua acumulant problemes físics a la línia defensiva després que Juanpe hagués de passar per la sala d’operacions abans de l’aturada del mundial i no se l’esperi fins al mes de febrer. I és que ahir el club gironí va emetre, una hora abans de l’inici del partit, un comunicat mèdic en què detallava l’abast de la lesió de Javi Hernández, que va haver d’abandonar el camp en el partit de dimecres a Montilivi contra l’Osasuna en el minut 20 amb problemes musculars. El de Jerez de la Frontera té una lesió al tendó del bíceps femoral de la cama dreta i haurà d’estar entre quatre i sis setmanes fora del terreny de joc, de manera que no s’espera que pugui tornar a competir fins a finals de gener o fins i tot fins al febrer.

La baixa de Javi Hernández arriba en un mal moment personal per a ell, ja que després de tenir un protagonisme irregular en l’inici de curs el lateral havia estat un dels destacats en el primer tram d’aquesta pretemporada en els partits a Estepona contra l’Standard de Lieja i el Niça. A banda de Javi Hernández, Míchel també té lesionats Juanpe, Ibra Kebé, Borja García, Reinier, Yangel Herrera i Riquelme, tot i que els últims tres es preveu que puguin reaparèixer aviat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)