Girona

Una aposta difícil de fer

Reconvertits. Míchel haurà d’escollir qui ocupa el lateral dret i, per les paraules de Cárcel dimecres, sembla que qui té més números és Valery

És cert que no ha estat possible deixar la porteria a zero en cap partit, però la millora defensiva del Girona en les últimes jornades ha estat palpable i encaixar només un gol al camp del Vila-real, i de penal –més que rigorós i en el minut 101’–, i contra el Barça, en un error individual de Gazzaniga, n’és la millor mostra. És una sensació que dura des de fa setmanes, des que Míchel va apostar per la línia de quatre amb Arnau, Santi Bueno, David López i Miguel com a fixos, però que també ha continuat en els últims partits tot i les baixes importants que han tingut els gironins amb la lesió de David López i la sanció de Santi Bueno. Aquesta millora defensiva tornarà a posar-se a prova aquest diumenge contra el València, amb l’objectiu d’aconseguir la primera porteria a zero de la temporada. I haurà de ser amb un contratemps més, ja que Míchel no podrà disposar de cap dels dos laterals drets de la plantilla després de la sanció d’Arnau per acumulació d’amonestacions i la lesió de Yan Couto, que estarà de baixa pràcticament dos mesos.

Aquesta situació obligarà el tècnic madrileny a prendre una decisió complicada, ja que haurà de rebuscar entre la plantilla el jugador que millor s’adapti al lateral dret contra el València, un equip amb extrems incisius com ara Lino o Kluivert. D’opcions n’hi ha diverses i la que agafa més força és la de situar Valery al lateral dret, una posició que no seria del tot nova per a ell tot i que habitualment ha jugat més fent la funció de carriler que no pas de lateral pur. Dimecres, però, Quique Cárcel va dir clarament que el club confia en ell per assumir aquest rol, de manera que, tenint en compte la sintonia del director esportiu amb Míchel Sánchez, l’escalenc seria qui té més números de suplir la baixa d’Arnau.

Una altra opció que segur que preveu Míchel és la d’utilitzar Santi Bueno, que segur que tornarà a l’onze inicial. L’uruguaià podria entrar com a central suplint Juanpe o Bernardo o directament per Arnau i jugar com a lateral o recuperant els tres centrals, amb Valery, per exemple fent de carriler i renunciant a un extrem dret, que és la posició menys fixa per a Míchel en el seu onze de gala. Joel Roca, que va ser qui va acabar de lateral contra el Barça, és un altre que entra en les travesses, però el potencial ofensiu del València li posa molt difícil.

DOBLE OPCIÓ

Valery podria fer de lateral pur o de carriler si Míchel decideix jugar amb tres centrals

ALTERNATIVES

Provar-hi Bueno o Joel Roca, que hi va acabar contra el Barça, són altres opcions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)