Girona

Un set difícil de veure

El Girona va fer sis gols en un mateix partit per tercera vegada des que competeix a LaLiga, des del 2008

Aquest curs, cap dels vint-i-dos equips de la categoria havia fet més de cinc dianes en un enfrontament

El Girona afrontarà els propers dos partits, tots dos a domicili –on li està costant molt més sumar punts–, amb el millor estat de confiança i moral possible després de la victòria incontestable contra l’Almeria (6-2). L’equip dirigit per Míchel Sánchez es va convertir en el primer equip del curs que fa més de cinc gols en un mateix enfrontament, fins i tot abans que el Barça i el Madrid, dos equips habituats a golejar i passar pel damunt del rival en les darreres temporades. Els gironins van destapar-se ofensivament amb dues accelerades de campionat. Entre el 34’ i el 43’, Tsygankov, Riquelme i Javi Hernández van fer tres dianes, i entre el 77’ i el 79’, Iván Martín i Stuani, dues més. Dos trams del partit que van portar a l’èxtasi els aficionats blanc-i-vermells de Montilivi.

Si bé aquesta campanya encara cap equip havia superat els cinc gols en un enfrontament –el València, el Rayo i la Real Sociedad n’havien fet cinc al Getafe, al Cadis i al Girona, respectivament–, els gironins tot just van aconseguir el seu tercer set des que militen a LaLiga, el curs 2008/09. El primer el van aconseguir la temporada 2013/14 contra el Lugo (6-0), en un partit en què l’equip batallava per sortir de la part baixa de la taula amb Javi López com a tècnic a la banqueta. La tarda va ser inoblidable a Montilivi i, amb un 2-0 en el descans gràcies als gols d’Alfredo Ortuño i Migue, ningú podia imaginar-se que s’acabaria golejant amb quatre dianes més, d’Iván López, Gerard Bordas, Pavón, en pròpia porteria, i David Timor –ningú va repetir, com contra l’Almeria–. Aquell matx va permetre al Girona empatar a 30 punts en l’antepenúltima posició amb el Mirandés (22è), el Castella (21è) i l’Alavés (19è). Els gironins van acabar fent fora Javi López per fitxar Machín, salvar-se i iniciar una història que tots els aficionats ja coneixen.

En el segon i penúltim matx amb sis gols del Girona, Michael Olunga va ser el protagonista recordat gràcies a un hat-trick en la segona meitat (57’, 70’ i 78’), una matinal que el va convertir en el primer jugador de Kenya que anotava en la màxima categoria estatal i en el primer jugador blanc-i-vermell que feia un triplet a primera. D’aquell partit dos golejadors més van participar en el duel contra l’Almeria: Stuani, que va obrir la llauna des dels onze metres, i Borja García, que va fer el 3-0 que aplanava el camí.

Amb l’empenta de confiança a nivell ofensiu, els gironins intentaran esgarrapar el màxim de punts possibles en el doble enfrontament com a visitants que jugaran a San Mamés, contra l’Athletic Club el diumenge 26 de febrer, a les 14 h, i al Coliseum Alfonso Pérez, contra el Getafe el dissabte 4 de març, també a les 14 h.

Del botí que s’emportin de tornada els de Míchel Sánchez dependrà el futur immediat de l’equip. A l’horitzó hi haurà el duel atractiu i alhora exigent contra l’Atlético a Montilivi, el dilluns 13 de març, a les 21 h.

EL PRIMER A LALIGA

Els gironins van golejar el Lugo en plena lluita per sortir del descens a 2a B (2013/14)

L’ÚLTIM PRECEDENT

Olunga es va convertir en el protagonista amb un ‘hat-trick’ contra Las Palmas
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)