Girona

No se’n poden escapar més

El Girona visita el camp del Rayo Vallecano (16.15 h, DAZN) amb la necessitat de trencar la ratxa de dues derrotes per afrontar l’aturada de seleccions amb una certa tranquil·litat

La baixa d’Aleix Garcia per lesió i l’estat físic d’Oriol Romeu i Borja García afegeixen dificultat al partit contra un equip que somia en Europa

Jugar els dilluns té alguns inconvenients, i és que després de la derrota contra l’Atlético a Montilivi el Girona no ha tingut gaire temps per preparar el partit d’aquesta tarda al camp del Rayo Vallecano (16.15 h, DAZN). Ara bé, els de Míchel tampoc han tingut temps de donar moltes voltes a com es va acabar escapant un punt en el temps afegit que hauria suposat una injecció important de confiança per a l’equip. Quatre dies i mig, comptant que ahir els gironins ja van viatjar cap a Madrid, no permeten fer miracles, però sí que són suficients per fer-se a la idea de la importància que tenen els tres punts que estaran avui en joc en un estadi de Vallecas que viurà un dia especial amb el retorn del seu fill pròdig Míchel Sánchez, que com a entrenador del Girona buscarà la seva primera victòria contra el club en què es va formar com a persona, jugador i tècnic.

Per desconnectar

Vista la igualtat que hi ha en la lliga aquesta temporada, especialment en una lluita per la permanència que s’està encarint d’allò més, cada punt val el seu pes en or. Els d’avui, però, tenen un component anímic més important encara, perquè després de visitar el Rayo Vallecano el Girona haurà d’afrontar dues setmanes sense lliga per l’aturada de seleccions. Òbviament, aquestes dues setmanes fins al proper partit a Montilivi contra l’Espanyol, el dissabte 1 d’abril, es viuran d’una manera molt diferent en funció del que passi avui a Vallecas i en la resta de la jornada.

Després de les derrotes contra el Getafe (3-2) i l’Atlético (0-1), perdre avui al camp del Rayo representaria encadenar tres derrotes per segona vegada aquest curs. El més preocupant, però, seria veure com el coixí respecte de la zona de descens, que ara és de quatre punts, probablement quedaria reduït a un sol partit de distància sempre que demà el València i el Getafe no perdin tots dos. A més, caldrà tenir un ull en l’Almeria-Cadis d’avui a les dues de la tarda, un duel clau entre dos equips implicats en la lluita.

Més enllà del resultat, el que ha de tenir clar el Girona és que necessita la seva millor versió a domicili, laque va ensenyar a San Mamés contra l’Athletic (2-3), i que en cap cas es pot permetre signar una primera part que recordi els infames quaranta-cinc primers minuts dels camps del Cadis i el Getafe.

Sense la brúixola

El Rayo no viu el seu millor moment. De fet, per primera vegada en tota la temporada ha encadenat cinc partits sense guanyar, però els d’Iraola, un tècnic que té la mida presa als gironins, continuen en la setena posició somiant en Europa, i amb la permanència, l’objectiu real, molt ben encarrilada.

És clar, doncs, que l’exigència per al Girona serà màxima, sobretot amb el contratemps que suposa l’absència per lesió d’Aleix Garcia, el jugador que més minuts ha jugat en la lliga de la plantilla. Comptant que Oriol Romeu i Borja García, que també van acabar el partit contra l’Atlético demanant el canvi per molèsties, estan en condicions de ser titulars, trobar el relleu a Aleix Garcia serà el maldecap de Míchel en l’onze d’avui, en que tampoc s’esperen gaires més canvis. El tècnic té dues alternatives. La més simple, que és situar Iván Martín al centre del camp, o bé apostar per avançar la posició de David López per fer un doble pivot amb Oriol Romeu i fer entrar a l’onze Bernardo per protegir més l’àrea.

NO CAL TORNAR-HI

El Girona només ha encadenat tres derrotes una vegada aquesta temporada

L’ELECCIÓ DE MÍCHEL

Fer tornar Iván Martín a l’onze o avançar David López, les opcions sobre la taula

Stuani, sempre protagonista

El Rayo Vallecano és la víctima preferida de l’ariet del Girona Cristhian Stuani: l’uruguaià ha marcat 12 gols en els 21 partits que ha jugat contra els de Vallecas. Amb el Girona, Stuani ha disputat nou partits contra el Rayo i hi ha marcat cinc gols, tot i que tots es concentren en els dos primers que va jugar. El primer va ser en la temporada 2018/19 a primera divisió –es va perdre el partit de la primera volta–, en què Stuani va ser el gran protagonista de la victòria a Vallecas amb un doblet (0-2), en l’únic partit jugat a primera al camp del Rayo fins ara pels gironins. En la temporada següent, a 2a divisió A després del descens de tots dos equips, Stuani va marcar un triplet de gols en la victòria contra el conjunt madrileny a Montilivi en el partit de la primera volta (3-1).

L’espatlla de Bustos en el record

L’última visita del Girona a Vallecas està gravada en la memòria de tots els gironins, ja que va ser en l’anada de la final del play-off d’ascens a primera de la temporada 2020/21. Aquell dia els de Francisco es van veure sotmesos durant molts minuts, però els gols de Franquesa i Mamadou Sylla van capgirar el gol inicial d’Isi. Amb l’1-2 va arribar el gol de rebot de Nahuel Bustos, que el VAR va anul·lar per mans, tot i que la pilota li havia impactat a l’espatlla. Una decisió polèmica i decisiva contra el Girona, perquè hauria representat l’1-3 que hauria permès als blanc-i-vermells assolir l’ascens a primera, fent inútil la victòria del Rayo Vallecano en la tornada a Montilivi (0-2).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)