Girona

Un punt d’incredulitat

El Girona pateix en la primera part, però iguala dues vegades el marcador i reclama un penal per mans en el temps afegit que el VAR no vol veure

Tal com va passar en la primera volta el Girona ha empatat a dos contra el Rayo Vallecano, en aquesta ocasió a Vallecas, en un partit en què podria haver passat qualsevol cosa, ja que ambdós equips han tingut minuts de domini per endur-se la victòria. El Girona, de menys a més, ha hagut de remar perquè els locals s’han avançat dues vegades en el marcador, però un doblet de Tsygankov ha permès sumar un punt que perfectament podrien haver estat tres, i és que en l’última acció del partit hi ha hagut unes mans de RDT dins l’àrea del Rayo Vallecano que el VAR no ha volgut veure.

La primera part ha estat molt moguda des del primer minut, quan una badada defensiva del Girona ha estat a punt d’acabar en gol amb un xut de Comesaña que ha anat al lateral de la xarxa (1’). Com era d’esperar els dos equips han intentat pressisonar a dalt i els hi ha sortit bé, però qui ha aconseguit tenir més calma amb la pilota ha estat el Rayo Vallecano, que ha generat totes les ocasions de perill. La més clara a pilota aturada, amb un remat de cap de Lejeune que s’ha estavellat al pal (13’). Quan el Girona ha començat a reaccionar cap al minut vint, ha arribat l’1-0 del Rayo, en una acció d’Isi que ha aprofitat la passivitat defensiva per buscar-se el lloc a la frontal i xutar a l’escaire (23’). La reacció gironina ha estat bona, i és que en el minut 29’ Tsygankov ha marcat l’1-1 aprofitant el rebot d’una aturada de Dimitrievski a un remat de cap de Taty. El problema ha estat que, cinc minuts després, els gironins han tornat a estar tous en defensa i Trejo, després d’un retall, ha fet el 2-1 amb un xut creuat que també ha entrat per l’escaire (34’). Amb el 2-1 el Girona s’ha escapat viu, i és que el Rayo ha fet el ridícul. Arnau ha comès un penal sobre Álvaro García. Primer Gazzaniga ha aturat el xut de Trejo, però Riquelme, que ha refusat, havia entrat a l’àrea abans d’hora i s’ha hagut de repetir. En la repetició, Trejo i Isi han provat el penal indirecte, però Isi ha xutat fora (41’).

La segona part no podia començar millor per al Girona. Toni Villa i Javi Hernández han substituït Miguel i Riquelme i els dos han protagonitzat l’acció del 2-2. El primer ha servit ràpid de banda i el segon ha posat una centrada perfecta a la frontal de l’àrea petita on Tsygankov ha marcat el 2-2 amb un remat subtil al primer toc. L’empat ha donat ales al Girona, que ha estat superior durant un bon grapat de minuts i Taty ha estat a punt de marcar amb un remat de volea que ha refusat Dimitrievski (60’). El Girona ha controlat el partit i ha marcat el ritme que li interessava, no tant frenètic com volien els locals. Tenir la pilota a camp contrari li ha permès no patir en defensa, però els de Míchel han generat poques ocasions de perill. De fet, la millor ha arribat en el temps afegit, però Lejeune ha evitat de manera providencial el remat de Reinier (94’). En el córner, Stuani ha rematat de cap directament a les mans de RDT, que tenia el braç obert, però l’àrbitre i el VAR s’han fet els cecs.