Girona

Personalitat solidificada

El Girona, fidel al seu estil en el tracte de la pilota i la construcció del joc ofensiu a través d’aquesta, va aconseguir un puntàs a l’Spotify Camp Nou contra el Barça

Els de Míchel són ja a 8 punts del descens i demostren tenir una filosofia integrada i assimilada

El Girona va aconseguir un puntàs en la visita a l’Spotify Camp Nou que li permet augmentar a vuit punts el seu avantatge respecte al descens directe a segona, el seu sostre des que va començar la lliga. A més, els de Míchel Sánchez encadenen tres jornades sense perdre –cinc punts sumats de nou de possibles– que ajuden a afrontar l’últim tram de la competició amb optimisme mesurat i ambició. I és que, més enllà de valorar com a molt bo el punt assolit contra el Barça, l’equip que molt probablement serà el campió de lliga –té un avantatge de 13 punts respecte al Madrid, el segon classificat–, la manera com va aconseguir lligar les taules el conjunt blanc-i-vermell és el que el va fer sortir més orgullós del feu blaugrana. La valentia i el plantejament de Míchel, amb diverses variants tàctiques que van incomodar els de Xavi Hernández, van ajudar els jugadors gironins a aguantar el zero a la seva porteria, fins i tot passant menys problemes dels esperats, i a estar ben a prop d’aconseguir tres punts que haurien estat històrics per al club.

El Girona no va renunciar al seu estil ni es va empetitir en cap moment tot i la majestuositat de l’Spotify Camp Nou. El recurs d’incrustar Arnau Martínez d’interior en la sortida de pilota i generar així superioritat en la zona de creació per tal de superar la primera i sempre ferotge línia de pressió culer va anar força bé durant bona part del partit. El fet de buscar amplitud a través dels interiors –Borja García i Iván Martín van iniciar joc gairebé enganxats a banda– per fer dubtar els migcampistes del Barça també va generar situacions interessants per als gironins, que en el primer temps van tenir alguna rematada o possibilitat de rematada en posició franca que hauria pogut decantar la balança. També la gran ocasió perduda pel Taty després d’una passada d’Arnau al més pur estil mig creatiu, que l’argentí, sol com un mussol, no va decidir bé davant Ter Stegen en el segon acte.

I amb matisos, també

Aquest curs, el Girona ja va poder empatar al Santiago Bernabéu el 30 d’octubre passat, després de fer un partit diferent del darrer contra el Barça però igualment amb personalitat. I és que els blanc-i-vermells han demostrat que quan han de defensar en bloc baix, perquè el rival exigeix i té presència a prop de la seva àrea, es troben millor que en pèrdua i transició. L’empat al Bernabéu va ser a través del contraatac després d’un replegament i amb un plantejament directe buscant la velocitat de dos laterals doblats que ja solen fer d’extrems com Yan Couto i Valery.

L’escenari no imposa

El Girona es va convertir tot just en el catorzè equip que aconsegueix empatar a zero al camp del Barça en els últims 20 anys a primera. I és que deixar a zero els blaugrana com a locals ha estat gairebé un fet paranormal en els darrers anys de la competició. En l’escassa història dels gironins a la màxima categoria, les visites als camps més majestuosos no han sortit pas malament pel que fa al balanç del club més humil i petit. El Girona no ha perdut en cap dels quatre últims desplaçaments al Camp Nou o al Bernabéu (tres empats i una victòria, la sonada al feu blanc). Enrere han quedat les dues golejades en les estrenes dels precedents contra els equips més potents de la competició. En el que és, de moment, el millor curs dels blanc-i-vermells a primera, l’escaldada contra el Barça (6-1) i el Madrid (6-3) van ser considerables però indolores gràcies a la bona trajectòria.

Tant els jugadors com els tècnics i l’entorn, però, tenen clar que no hi ha altra manera de fer més bo l’empat contra el Barça que guanyant contra l’Elx a Montilivi diumenge vinent, tres punts que aplanarien una mica més el camí cap al gran objectiu.

EMPATS A ZERO DEL BARÇA A CASA

Barça-Girona 2022/23
Barça-Rayo 2022/23
Barça-Atlético 2020/21
Barça-Madrid 2019/20
Barça-Getafe 2017/18
Barça-Màlaga 2016/17
Barça-Sevilla 2011/12
Barça-Dépor 2010/11
Barça-Getafe 2007/08
Barça-Espanyol 2007/08
Barça-Espanyol 2004/05
Barça-Valladolid 2003/04
Barça - Vila-real 2003/04
Barça-Madrid 2002/03
*Dades dels últims 20 anys en la lliga

VISITES AL CAMP NOU I EL BERNABÉU

Barça-Girona 6-1
Curs 2017/18
Madrid-Girona 6-2
Curs 2017/18
Barça-Girona 2-2
Curs 2018/19
Barça-Girona 1-2
Curs 2018/19
Madrid-Girona 1-1
Curs 2022/23
Barça-Girona 0-0
Curs 2022/23
*Visites en la lliga (1a divisió)

Taty Castellanos esborra el seu perfil a les xarxes

El davanter argentí va ser un dels protagonistes negatius del partit després de fallar una acció clau que podia haver donat els tres punts al Girona –quedava més de mitja hora per acabar el matx–. Taty no va cedir la pilota a Tsygankov en un un contra un davant Ter Stegen i va triar fer una rematada que es va perdre a fora. Segons fonts pròximes, el futbolista de Mendoza ha esborrat els seus perfils a les xarxes socials com a mesura preventiva a les crítiques per part de múltiples usuaris, una acció amb algun punt en comú amb la que va fer fa justament una setmana Nico Williams. El basc, però, va prendre la determinació després de tenir un dia poc afortunat en la tornada de les semifinals de la copa entre l’Athletic i l’Osasuna i rebre una allau de comentaris negatius, fins i tot algun de racista, per part dels usuaris de les xarxes, en la majoria d’ocasions anònims camuflats sota pseudònims.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)