Girona

Un tram en què no es pot fallar

El Girona, amb un coixí de 8 punts respecte al descens, es juga la permanència en una fase final de la lliga vital

Els de Míchel reben l’Elx i el Mallorca en partits crucials, també equips exigents com ara el Madrid i el Vila-real i visiten rivals directes com ara el Valladolid i el Sevilla

Deu partits crucials. Això és el que li queda al Girona per donar per acabada la seva temporada del retorn a la màxima categoria amb el desig que sigui la primera de moltes més. Un tram decisiu en el qual, tot i tenir marge d’error gràcies als 8 punts de renda actuals respecte al descens, els de Míchel no poden permetre que cap mena de dubte s’instal·li en l’entorn i el vestidor. De moment, el discurs ambiciós de superar els 51 punts de la campanya 2017/18, el sostre del club en l’elit, i l’objectiu d’acabar entre els 10 primers classificats són la tònica habitual en una plantilla que inclou, per sort, diversos integrants que recorden a la perfecció el que va passar el curs 2018/19, quan una ratxa de nou derrotes en les últimes 10 jornades va dilapidar un avantatge de 9 punts respecte al divuitè i va enviar l’equip, el club i l’afició a segona A. Gràcies a l’existència d’aquest precedent, segur que el Girona afronta amb peus de plom i zero relaxació un tram final en el qual no es pot fallar més del compte per no veure’s atrapat en l’espiral del dubte. Guanyar l’Elx, el cuer, a Montilivi diumenge (14 h) permetria fer un salt de qualitat important i aspirar a pràcticament sentenciar la permanència en la visita al Nuevo Zorrilla contra el Valladolid, un dels equips més involucrats en la lluita per evitar el descens.

Lligar-ho a Montilivi

El Girona haurà d’afrontar cinc partits davant la seva afició i cinc més a domicili. A casa, l’immediat contra l’Elx podria aplanar el camí (o fer-lo de baixada), ja que enfilaria els de Míchel fins als 38 punts. Més enllà, els gironins rebran el Madrid, el partit més exigent que queda; el Mallorca, que s’ha involucrat a poc a poc en la lluita per fer els punts necessaris per sentenciar la permanència (ha sumat 3 punts dels darrers 18 en joc), i el Vila-real i el Betis, dos equips que estaran aprofitant al màxim les possibilitats d’accedir a la pròxima edició de la Champions League. L’equip blanc-i-vermell faria bé, doncs, de sumar el màxim de punts contra l’Elx i el Mallorca per no haver-se d’obligar a fer-ho a domicili (11 de 42, el quinzè pitjor equip) o contra rivals de l’entitat del Madrid, el Vila-real o el Betis, encara que el Girona hagi demostrat que pot competir contra qualsevol, sobretot, a Montilivi.

A fora sempre costa

Els números del conjunt blanc-i-vermell a domicili són molt diferents dels que firma a Montilivi (11 punts a fora i 24 a casa). És una evidència que el rendiment de l’equip de Míchel baixa lluny de la seva afició tot i els empats meritoris al Bernabéu i al Camp Nou. En els darrers cinc enfrontaments, el Girona haurà de visitar el Nuevo Zorrilla, i podria deixar els castellans a una distància gairebé insalvable; el Sánchez-Pizjuán d’un Sevilla enfangat però amb una tendència tímida a l’alça; la Real Sociedad, que estarà lluitant com el Vila-real i el Betis per una plaça de la Champions, i el Celta i l’Osasuna, que podrien no tenir res en joc –els navarresos potser una plaça per a Europa.

Si bé l’entrenador gironí intenta no pensar mai més enllà del pròxim partit, el cert és que el seu equip podria deixar encarrilada la permanència si guanya els dos pròxims duels contra l’Elx i el Valladolid. La ratxa augmentaria fins als cinc partits sense perdre en l’inici d’un tram crucial i ja serien 41 els punts que sumaria el conjunt de Míchel, una quantitat que podria ser suficient per segellar la permanència –42 punts seria la xifra esperada, encara que la salvació sigui més cara que els últims anys, ja que des que baixen tres equips a segona A (el curs 1999/00) només el Dépor, excepcionalment, va descendir amb 43. Tot això aportaria tranquil·litat i menys pressió per als següents partits, molt exigents i que poden ser perillosos si s’afronten amb més urgències de les previstes en l’actualitat.

El que és clar és que el Girona ha de mantenir les bones sensacions i el bon nivell de joc mostrat darrerament per anar esgarrapant punts que l’apropin i li assegurin la salvació. De moment, el coixí de 8 punts és confortable i, mentre es mantingui igual al mateix moment que es restin jornades, més a prop estarà l’objectiu marcat per tota l’entitat. Del fet d’estar només a 5 punts d’una possible plaça europea, encara per definir, ara per ara, s’intenta evitar parlar-ne.

A MONTILIVI

Falten per rebre com a local l’Elx, el Madrid, el Mallorca, el Vila-real i el Betis

A DOMICILI

Els de Míchel hauran de visitar el Valladolid, el Sevilla, la Real, el Celta i l’Osasuna

PROU MARGE

Dues victòries i enfilar-se fins als 41 podria ser més que suficient; tres, la tranquil·litat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)