Tothom truca a la porta

El Girona supera l’Andorra en un duel que sap madurar i rematar gràcies a l’efectivitat que apareix coincidint amb una bona segona part

Els joves tornen a demostrar la seva vàlua i els menys habituals, una bona actitud

Girona 3 Andorra 0

GIRONA:Fuidias, Yan Couto (Miguel, 62’ (Arnau, 78’)), Antal, Callens (Pablo Torre, 58’), Iker Almena (Aleix García, 78’), Selvi, Iván Martín (Minsu, 58’), Jastin, Pau Víctor (Savinho, 78’), i Manu Vallejo.ANDORRA:Lizoain, Leal, Diego Alende (Marsà, 65’), Pastor, Bomba (Adrià Vilanova, 79’), Pampín, Molina, Samper (Bover, 65’), Alex Calvo (Xiaoke Ke He, 65’), Álvaro Martín (Patrick, 65’) i Nieto.GOLS:1-0 (53’) Jastin. 2-0 (82’) Minsu. 3-0 (87’) Manu Vallejo.ÀRBITRE:Brull Acerete (català).T.G.:cap.T.V.:cap.PÚBLIC:Partit a porta tancada disputat a La Vinya.

El Girona continua invicte en aquesta pretemporada després de disputar sis partits exigents contra rivals de diversa importància. Ahir tocava continuar plasmant les evolucions, de nou, contra l’Andorra, que ja va ser el rival dels gironins en l’estada a la Vall d’en Bas i que va suplir l’Osca, que havia de ser el contrincant dels de Míchel, en un matx disputat a porta tancada a La Vinya. La primera part va ser igualada, però en la segona les dianes de Jastin, Minsu i Manu Vallejo van tornar a demostrar que tot va com una seda. Els joves truquen a la porta per demanar oportunitats i minuts al tècnic de Vallecas i els menys habituals, a còpia d’esforç, treball i bona actitud, volen posar complicades les coses a qui pren les decisions.

En la primera part, l’Andorra va tornar a demostrar la personalitat que té des que el dirigeix Eder Sarabia. El servei de pilota i la discussió de la possessió van ser el principal element en disputa en un primer acte en què els del principat van arribar més i amb certa claredat. Manu Nieto i Leal, en dues ocasions, van disparar fora de la porteria, defensada ahir per Toni Fuidias, inèdit des del duel contra l’Olot, el primer de la pretemporada, i Pastor va gaudir de la millor aproximació després d’un parell de rebots en un servei de córner –el bagatge ofensiu del Girona va ser escàs en el primer acte, tret d’un parell de xuts de Jastin, bloquejat per un defensor, i de Yan Couto arribant des del segon pal.

En la segona part, les correccions de Míchel i el cansament dels andorrans, que havien jugat el dia anterior precisament a Osca, es van fer palesos al terreny de joc. Els blanc-i-vermells van mostrar una acceleració que va fer recular l’Andorra a la seva pròpia àrea, i en aquesta situació és quan l’equip tricolor pateix. Ja en el minut 50, Jastin va recuperar una pilota, però Manu Vallejo no va estar fi en la presa de decisions quan l’atac era de cinc gironins contra dos rivals andorrans. Poc després, una incursió per la banda dreta de Yan Couto va acabar amb una centrada rasa del de Curitiba que Manu Vallejo va deixar passar i que Jastin, amb temps per controlar i aixecar lleugerament el cap, va ficar dins de la porteria de Raúl Lizoain (53’).

El gol va acabar d’ensorrar els visitants, que només van tenir una arribada prou clara a través de Ke He, però el jove xinès va creuar massa el xut davant Fuidias (70’).

Minsu s’hi apunta

En una posició entre línies i darrere de Pau Víctor i Vallejo, el coreà Minsu Kim va aprofitar la mar de bé els minuts que va tenir per fer la seva segona diana de la pretemporada amb el primer equip. Ja ho havia intentat amb un xut que va acabar en córner, però en el minut 82 va fer una bona paret amb Manu Vallejo i va superar el porter amb un toc amb l’exterior, una mena de picadeta (82’). Sempre amb bon criteri, Minsu va ser aplaudit per Míchel, que veuria com el seu equip tancaria el resultat amb un gol de Vallejo a centrada d’Aleix Garcia, exquisida i al primer toc. El de Chiclana de la Frontera va posar molt bé el peu al primer pal per colar la pilota al pal curt del porter i recollir també els fruits d’un partit, que com l’equip, va traçar de menys a més.

PENSANT EN AVUI

Míchel va apostar pels menys habituals i els joves que han fet la pretemporada

JASTIN, ‘ON FIRE’

L’extrem, que va acabar lesionat al turmell, va tornar a ser dels més incisius en l’atac

DE MENYS A MÉS

L’Andorra va discutir la pilota al Girona, però els de Míchel van ser superiors al final

BÉ, MINSU

El coreà va ser l’altre dels joves que van aprofitar els minuts fent el seu segon gol

“Vull convèncer a còpia de gols i molt treball”

J.S.

Amb una assistència, a Minsu, en el 2-0 i una diana que tancava el resultat, Manu Vallejo va ser un dels protagonistes del matx: “Vull convèncer amb gols i, sobretot, treball. Qui empeny és l’equip, i més amb el joc que fa el Girona”, deia l’atacant gadità, que sobre el seu futur explicava: “El meu cap està focalitzat a jugar amb el Girona. Hi estic molt a gust i feliç. El curs passat hi vaig arribar tard i tot va ser complicat. Després de la cessió a l’Oviedo em vaig posar al cap que la pretemporada era una bona oportunitat.”