Girona

Destrossant registres

El Girona, amb 28 punts, ha signat la millor primera volta a l’elit passi el que passi en els vuit partits que falten

Els de Míchel no han deixat de fer història en aquest brillant inici de lliga

El Girona no podrà gaudir de ser líder tot sol durant Sant Narcís, però això no treu ni un mèrit a l’inici de lliga bestial que han fet els gironins, arrodonit de moment amb l’èpica victòria de divendres contra el Celta (1-0). I és que els 28 punts que suma el Girona són una animalada. Les xifres són tan bestials que, en tota la història de primera divisió, només l’Espanyol i el Betis, un curs cadascun, havien guanyat nou dels primers onze partits de lliga, a banda del Barça, el Madrid i l’Atlético, que mengen a part. Sumar 28 punts de 33 possibles, però, no ho havia aconseguit ningú excepte els tres grans.

I en queden vuit

Els 28 punts que porta el Girona estan molt per sobre del que ningú es podia imaginar. De fet, Míchel havia marcat l’objectiu de completar el primer terç del curs amb 20 punts pensant ser ambiciós, però la realitat s’ha disparat. Els números són tan brutals que el Girona s’ha assegurat, en només onze jornades, signar la millor primera volta de la seva història a la màxima categoria. I és que fins ara el rècord eren els 26 punts que es van sumar en les primeres dinou jornades del curs 2017/18, el de l’estrena a primera, amb Pablo Machín. La temporada 2018/19 en van sumar 24 i el curs passat només 21. De fet, els blanc-i-vermells han igualat la millor volta a l’elit, que van ser els 28 punts sumats en la segona volta del curs passat. Si no hi ha un daltabaix, és segur que el Girona superarà també aquesta xifra, ja que en les vuit jornades que falten els blanc-i-vermells poden continuar millorant uns registres que, passi el que passi, seran excel·lents.

Aquest balanç tan espectacular ha anat acompanyat, lògicament, de tota una sèrie de rècords històrics del club a primera divisió, i fins i tot al futbol professional, que els de Míchel han anat destrossant amb el pas de les setmanes. I és que si una cosa ha quedat clara és que la fam d’aquest Girona és insaciable i que Míchel té molt clares les fites històriques que té a l’abast i es desviu per superar-les. Sense anar més lluny, l’últim rècord històric a primera divisió es va signar divendres, havent guanyat dos partits a Montilivi en dues jornades consecutives, cosa que no s’havia aconseguit fins ara.

Pel camí els blanc-i-vermells han anat superant molts altres rècords. Òbviament, el del millor inici en una temporada en la LFP, que ja es va superar en la cinquena jornada i que no s’ha deixat de millorar. També s’ha aconseguit la millor ratxa de victòries a primera divisió i els números de l’equip a domicili són gairebé immillorables, havent signat també la millor ratxa de triomfs lluny de Montilivi. A més, a Granada els de Míchel també van aconseguir marcar quatre gols com a visitants per primera vegada a l’elit.

Falten els importants

Lògicament, i Míchel no deixa de recordar-ho, tots aquests rècords ara mateix no valen absolutament per a res, perquè ni asseguren la permanència, el primer objectiu. En aquest sentit, els gironins tenen ara 22 punts de marge respecte al descens, a només un de la màxima diferència històrica de 23 punts del curs 2017/18 –es va acabar 22 punts per sobre–. És clar, però, que els dos rècords a primera divisió que el Girona té entre cella i cella superar aquesta temporada, que són els que posaran la nota final del curs, són els 51 punts i la desena posició. Ara mateix, sembla impossible no aconseguir-ho.

DOS PUNTS MÉS

La millor primera volta a l’elit eren els 26 punts que es van sumar el curs 2017/18

La millor ratxa de victòries a primera

El Girona havia viscut molt bones dinàmiques en les tres temporades anteriors a primera divisió. De fet, el curs passat, després d’un inici irregular, els de Míchel van arribar a encadenar set jornades sense conèixer la derrota. Quant a victòries, però, els blanc-i-vermells mai havien estat capaços de passar de tres. En quatre ocasions diferents, després d’aconseguir la tercera victòria consecutiva, el Girona havia cedit com a mínim un empat. Aquesta temporada, però, els gironins han destrossat aquest rècord històric en la màxima categoria, i és que els de Míchel es van enfilar fins a les sis victòries consecutives entre la segona i la vuitena jornada, en què la derrota contra el Madrid a Montilivi (0-3) va tallar la ratxa triomfal. El Getafe (3-0), el Sevilla (1-2), Las Palmas (1-0), el Granada (2-4), el Mallorca (5-3) i el Vila-real (1-2) van ser les víctimes dels de Míchel, que es van quedar a només una victòria d’igualar la millor ratxa de victòries del Girona al futbol professional, fixada a 2a divisió A en el tram final del curs 2020/21 amb Francisco a la banqueta.

El sis de sis a Montilivi, inaudit

Amb la victòria de divendres contra el Celta (0-1), després del triomf contra l’Almeria (5-2), el Girona va tancar de la millor manera la sèrie de dos partits a Montilivi en dues jornades consecutives. El sis de sis aconseguit dona l’enèsim impuls als blanc-i-vermells i els permet superar un altre registre històric a primera divisió. I és que fins ara el Girona no havia estat capaç a la màxima categoria de guanyar dos partits consecutius a Montilivi. El rècord era de quatre punts, que es van aconseguir en dues ocasions la temporada 2017/18, amb Pablo Machín a la banqueta. Des de llavors, els gironins havien tingut quatre sèries més de dos partits consecutius a casa i com a molt, el curs passat, havia pogut guanyar-ne un i perdre’n un altre. De fet, la temporada 2018/19, amb Eusebio, fins i tot va arribar a perdre els dos partits consecutius a Montilivi.

El millor inici de la història en la LFP

Lògicament, havent sumat 28 punts dels 33 possibles, aquest és el millor inici del Girona a primera divisió, i és que en aquest mateix moment del curs passat els blanc-i-vermells sumaven només 9 punts –l’equip estava en zona de descens–, mentre que les temporades 2017/18 i 2018/19 n’havien fet 15 i 16, respectivament. Però el rècord va més enllà, ja que també és el millor inici, i amb diferència, en el futbol professional, un registre que ja es va superar en la cinquena jornada de lliga quan els gironins, sumant 13 dels primers 15 punts en joc, van millorar qualsevol inici a 2a divisió A. Des de llavors el Girona només ha perdut contra el Madrid i no ha fet res més que ampliar la diferència respecte a la resta d’inicis de lliga en la LFP, ja que el millor registre en una onzena jornada era del curs 2014/15, quan el Girona va sumar 23 punts. A més, també és el millor inici de lliga al futbol professional en l’aspecte golejador: en aquestes onze jornades els de Míchel han marcat en total 25 dianes, una més de les que duia el Girona en l’onzena jornada del curs 2012/13 amb Rubi.

Quatre victòries consecutives a fora

La temporada 2018/19 el Girona va encadenar tres victòries a domicili, als camps del Madrid (1-2), el Rayo Vallecano (0-2) i el Leganés (0-2). Era, fins aquesta temporada, la millor sèrie de triomfs fora de casa del Girona a primera divisió, però els de Míchel també han superat aquest registre aquesta temporada. De fet, en una ratxa que continua activa, els gironins encadenen quatre victòries a domicili, després d’haver guanyat als camps del Sevilla (1-2), el Granada (2-4), el Vila-real (1-2) i el Cadis (0-1). Dissabte, a Pamplona, els de Míchel tindran l’oportunitat d’allargar encara més aquest rècord històric a primera divisió i de mantenir-se invicte lluny de Montilivi, on fins al moment només ha cedit l’empat al camp de la Real Sociedad en la primera jornada de lliga, quan la plantilla encara estava força verda esperant els últims reforços.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)