Girona

David López, fins al 2026

Girona. El club blanc-i-vermell fa oficial la renovació de David López fins al juny del 2026; el defensa vallesà de 34 anys s’ha consolidat com un referent tant a dins com a fora del camp

El Girona va fer oficial ahir al migdia la renovació de David López fins al juny del 2026. El central de Sant Cugat del Vallès va aterrar a Montilivi l’estiu del 2022 i va firmar un contracte de dues temporades més una altra d’opcional. Després del seu gran rendiment amb el conjunt de Míchel, el català s’ha convertit en un pes pesant a dins del vestidor i als terrenys de joc. “Aquesta renovació per a mi és un pas molt important, tant a la meva vida professional com personal. Jo i la meva família estem molt a gust a Girona, estimats i valorats per la ciutat i pel club. En l’àmbit professional, això suposa una motivació i un repte molt gran de la mà del club. Estem vivint una cosa històrica per a tots. Esperem que continuï d’ara endavant”, va dir el central del Girona a les càmeres del club.

David López ha jugat 34 partits amb la samarreta del Girona, en 24 dels quals ha completat els 90 minuts. Tots a primera divisió. El curs passat, el vallesà es va fer tres lesions diferents que li van fer perdre 18 partits de lliga. Això no obstant, només en un partit va sortir des de la banqueta: va ser contra el Getafe i va jugar 44 minuts. En la resta va ser important en una defensa gironina que va anar clarament de menys a més. La seva arribada va fer replantejar un sistema defensiu. “Jo vaig arribar amb un equip que ja tenia rodatge a segona divisió. Amb mecanismes establerts. Sí que és cert que quan vaig arribar hi va haver un canvi a la línia defensiva, de 5 a 4”, va dir ahir. López ha marcat cinc dianes i ha vist tan sols vuit targetes grogues.

Revitalitzat

Al Girona totes li ponen. Així es pot veure també en la figura de David López, el rendiment del qual ha anat en augment des que va fitxar pel conjunt gironí. “Ha sigut un camí inesperat, les carreres dels futbolistes així ho són. Va ser una sorpresa inesperada per a mi; vaig sortir de l’Espanyol en un moment complicat i gràcies a en Quique Cárcel i al mister he pogut demostrar que encara tinc molt de futbol a les cames”, va explicar. El conjunt de Míchel és un líder inesperat i el català n’és molt conscient: “Ningú s’ho podia imaginar. Només el fet de pensar que ara sumem 44 punts i que la temporada passada en vam sumar 49, és una cosa de la qual costa ser conscients. Hem d’intentar gaudir del dia a dia i això passa molt poques vegades”, va raonar en un missatge de prudència i, a la vegada, de valoració del moment esportiu i personal.

Un nou any a Girona

A l’equip blanc-i-vermell hi ha hagut moviments de futbolistes durant aquest mercat d’estiu, un fet que López no només va subratllar sinó que també va voler valorar. “També hi ha intercanvi de peces, uns que marxen i els altres que arriben. L’any passat vam acabar la temporada en una forma increïble i ja veies que el joc de l’equip era superior al de molts altres conjunts. Aquest any hem donat una volta més a la rosca. Tot i la sortida de jugadors clau en l’equip –Taty, Romeu, Roro o Bueno–, des de la direcció esportiva es va fer un treball sensacional per tornar a fer un molt bon equip. Hem perfeccionat el treball que fèiem fins ara. Quan estem dins del camp tenim una confiança difícil d’explicar”, va destacar.

Un futur per construir

El Girona ara mateix s’ha guanyat el dret a somiar en totes les fites possibles en aquesta lliga. Amb l’equip líder en solitari, a 12 punts de sortir de la Champions i a 17 del setè, el Betis (pròxim rival). “El que ens ofereix el futur no ho sabem. Tampoc podem fer res per això. Només treballar. A l’inici de curs hi havia el rumor que acabaríem baixant de les posicions de dalt de tot... Això pot passar a la segona volta o no. El que tenim clar és que el dia a dia ens portarà allà on volem. Quan acabi la lliga veurem el que som capaços d’aconseguir”, va concloure el jugador, que amb 34 anys ha firmat un contracte fins al 2026.

MENYS LESIONS

López es va perdre 18 partits el curs passat per lesions, 6 a l’inici de lliga

TITULARÍSSIM

Dels 34 matxs que ha jugat el català a Girona, només un ha estat sortint des de la banqueta

OFICI A L’EIX

El vallesà s’ha guanyat el lloc gràcies al seu progrés i ofici amb pilota i sense
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)