Girona

Aquest era el sostre

En poc més d’una setmana el Girona ha passat de somiar en la lluita pel títol a veure com se li complica l’accés a la Champions després de les dues derrotes consecutives en les complicades visites al Bernabéu i a San Mamés

No ha pogut ser. El Girona ha acabat la sèrie de dos partits a domicili, amb les complicades visites als camps del Madrid i l’Athletic, amb les mans buides, i és la primera vegada aquesta temporada que els gironins encadenen dues derrotes. Un 0 de 6 que fa mal, però que podia entrar en totes les travesses a l’inici de temporada –abans de veure el rendiment excels dels blanc-i-vermells–, i és que puntuar al Santiago Bernabéu i a San Mamés sempre és un objectiu complicat, i això que els de Míchel van tenir possibilitats de salvar un punt contra l’Athletic en els minuts finals. “Marxem decebuts pel resultat. Sabíem que era un camp molt difícil i que ens pressionarien molt bé, però hem tingut errades que poden passar per l’estil de joc que tenim, i no el canviarem, perquè seria un error. A diferència del dia del Bernabéu, hem mostrat una altra cara i hem tingut oportunitats per puntuar”, deia Eric Garcia a la zona mixta després del partit a San Mamés, en què també va reconèixer que té unes molèsties al genoll des de fa setmanes, tot i que li permeten jugar amb una certa normalitat.

Amb els números a la mà, les dues derrotes contra el Madrid i l’Athletic han provocat una davallada considerable en les xifres del Girona a domicili aquesta temporada, ja que els de Míchel han frenat en sec lluny de Montilivi. Els gironins van ser el millor visitant de la primera volta, perquè van acabar sense cap derrota en els nou partits a fora que van jugar, mentre que en aquesta segona volta han sumat només 4 punts dels 12 possibles, ja que abans de jugar al Bernabéu i a San Mamés el Girona havia empatat al camp de l’Almeria (0-0) i, això sí, guanyat al camp del Celta (0-1). El canvi més radical es veu en la sèrie de dos partits a domicili, ja que en la primera volta el Girona va ser capaç de sumar els 6 punts en dues jornades consecutives lluny de Montilivi guanyant, amb remuntades incloses, als camps de l’Osasuna (2-4) i el Rayo Vallecano (1-2).

Del 6 de 6 a un 0 de 6 que dol, perquè aquests dos resultats obliguen els gironins a tocar de peus a terra després d’una primera volta de lliga de somni, que havia fet que aquests dos tests es presentessin com una prova de molta exigència per veure si realment aquest equip tenia sostre. El té, perquè les dues proves no s’han superat, i a més el Girona ha vist com el Madrid i l’Athletic han estat netament superiors sobre la gespa. És la realitat, però no calen dramatismes, perquè el Girona continua en una situació idíl·lica, ocupant la segona posició i amb 7 punts de marge respecte del cinquè classificat. I sí, la il·lusió que hi havia de somiar en la lluita pel títol abans de la visita al Bernabéu s’ha esfumat, i també s’ha complicat lleugerament la classificació per a la Champions, perquè l’Athletic és més a prop, però hi continua havent divuit equips de primera divisió que canviarien la seva situació en la lliga per la del Girona. “Ja fa temps que sent ambiciosos sabem que la Champions és l’objectiu fins al final de temporada. Ara passa per guanyar el Rayo Vallecano en la propera jornada davant de la nostra gent, que després de dos partits fora de casa serà molt important, i després veurem on arribem”, deia Eric Garcia, en un missatge en sintonia amb el que va dir Míchel després del partit, que ja no es conforma a parlar només d’Europa.

Un sotrac previsible

Era obvi que el Girona no podria mantenir el ritme de puntuació de la primera volta i que en algun moment l’equip encadenaria una sèrie de resultats negatius. Aquesta mala ratxa ha arribat en les primeres jornades de la segona volta, en un moment que no és casualitat, ja que segurament els gironins han afrontat el tram més complicat del calendari, sumant el partit contra la Real Sociedad (0-0) a Montilivi a les visites al Bernabéu i a San Mamés. Tres partits que han fet que el Girona encara no conegui la victòria en aquest mes de febrer. “Hem de saber molt bé d’on venim i la història que té aquest club. Estem lluitant contra equips obligats a jugar a Europa i en la Champions, i venim d’un tram de calendari que ha estat molt difícil contra tres equips que, personalment i sobre el paper, crec que haurien d’estar davant nostre, tot i que per mèrits propis ens hem guanyar ser-hi nosaltres”, valorava Eric Garcia després de la derrota a San Mamés.

Precisament, que aquesta sèrie més negativa de resultats hagi arribat contra rivals de més pes és un dels arguments que permeten al Girona ser optimista per afrontar els propers partits, començant pel del Rayo Vallecano dilluns que ve. A més, és cert que més enllà del resultat, en el duel contra el Madrid les sensacions dels gironins no van ser bones, mentre que contra l’Athletic, tot i tampoc estar al nivell habitual i cometre errors impropis al darrere, el Girona va recuperar alguna de les seves senyes d’identitat. Principalment la mentalitat competitiva i l’orgull de no abaixar mai els braços que tants punts li ha donat aquest curs, després d’anar a darrere en el marcador, i que gairebé li va servir per empatar.

FRENATS EN SEC

El Girona suma 4 punts de 12 a fora en la segona volta, després de no perdre en la primera

PER A L’ESPERANÇA

Els minuts finals contra l’Athletic demostren que l’equip manté la mentalitat competitiva

LA NIT I EL DIA

En l’anterior sèrie de dos partits a fora, contra l’Osasuna i el Rayo, el Girona va fer el 6 de 6

LA VALORACIÓ

Estem decebuts, però a diferència del Bernabéu, [a San Mamés] hem mostrat una altra cara
Eric Garcia
Central del girona
Venim d’un tram de calendari molt difícil contra tres equips que haurien d’estar davant nostre, i no hi són per mèrits nostres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)