Girona

El Girona no troba la inspiració a Son Moix (1-0)

El Girona ha tornat a treure la seva pitjor versió contra un Mallorca que ha portat el partit al seu terreny i ha dominat als gironins en defensa (1-0). Els de Míchel perden el tercer partit consecutiu lluny de Montilivi i perd la possibilitat d’ampliar avantatge respecte Europa i retallar punts al Madrid.

La primera meitat ha estat marcada pel vent que bufava a Son Moix. En un inici poc inspirat en atac per parts del dos equips, una passada en llarg ha agafat adormida la defensa gironina i que Muriqi, habilitat a la divisòria, ha fet tremolar a Gazzaniga que havia sortit de l’àrea. Els mallorquins robaven i corrien sobre un Girona que estava poc fluid amb pilota. La més clara dels primers quaranta-cinc minuts per part del conjunt gironí ha estat una rematada molt tova amb el cap d’Iván Martín que Rajkovic ha aturat sense problemes. Ha faltat verí, i Gazzaniga ha jugat amb foc amb els peus i també ha estat a punt de fer la pífia de la jornada en una centrada que s’ha enverinat i que l’argentí ha desviat al travesser.

La precipitació visitant i les continuades pèrdues a la divisòria han ajudat al Mallorca a fer una passa endavant. El primer gol ha arribat al minut 33 obra de Copete. Després d’una jugada embolicada en la sortida d’un córner, el central sevillà ha pescat un mal refús de la defensa gironina per batre a Gazzaniga al pal curt. Un gerro d’aigua freda pel conjunt de Míchel que no ha pogut reaccionar en els darrers quinze minuts de la primera meitat, tret d’una rematada inofensiva d’un Solís, erràtic al primer temps.

A la represa, el Girona no ha despertat. Aleix perdia una esfèrica amb una frivolitat i Laryn ha estat a punt de marcar, Juanpe l’ha desviat a córner. Aguirre ha efectuat un doble canvi, amb Morlanes i Nacho Vidal; Míchel també ha aprofitat per posar a Portu per un Iván Martín totalment desaparegut, minut 55.

El partit s’ha obert deu minuts més tard, amb més espais al mig del camp i amb un Mallorca que prescindia de sortir amb els carrils. Una rematada de cap de Savinho era el primer avís. Abdón i Darder han entrat per donar oxigen als bermellons. Els millors moments del Girona han vingut a través de Portu i Savinho on la imprecisió i l’excés de conducció del murcià en un u per u cap a l’àrea de Rajkovic, no han permès als gironins rematar nítidament.

Stuani ha entrat al minut 77 per Solís, Míchel ha carregat l’àrea amb l’ucraïnès i l’uruguaià. Era tot just el segon canvi dels catalans. La fragilitat gironina ha sigut constant, Rajkovic, en un refús, era capaç de connectar amb Prats a l’esquena de la defensa. Couto, en el temps d’afegit, ha provat un xut amb l’esquerra, molt centrat, que el porter serbi ha desviat a córner. La reacció no ha arribat i el Girona ha tornat a perdre punts lluny de Montilivi.