Girona

Il·lustres ignorats

Arnau encadena quatre jornades sense jugar ni un sol minut, la sèrie d’inactivitat més llarga des del debut a segona

El maresmenc i Valery, que tampoc juga des de San Mamés, són els grans oblidats de Míchel en el tram final

Cada vegada és més habitual, però no deixa de sorprendre. Arnau Martínez ha passat a tenir un rol secundari en el Girona amb Míchel Sánchez, i cada setmana que passa està més immers en l’ostracisme. A més, que no jugués dissabte a Getafe és el senyal definitiu que fa pensar que d’aquí al final de temporada el seu rol pot ser encara més residual. I és que les baixes de Miguel, David López, Yangel Herrera i Tsygankov formaven una combinació gairebé perfecta perquè Arnau tingués una oportunitat al lateral dret, però Míchel va optar per Pablo Torre, endarrerint Yan Couto al lateral dret i passant Eric Garcia a l’eix i Blind al lateral esquerre. Poques oportunitats millors tindrà el maresmenc, que era el substitut més natural i es va quedar, una setmana més, sense jugar ni un sol minut.

Amb el partit de dissabte a Getafe, Arnau encadena quatre partits de lliga sense jugar ni un sol minut, des que va ser titular en la derrota a San Mamés. Un partit en què els gironins van cometre nombrosos errors en defensa, tot i que el maresmenc no va ser protagonista de cap dels més gruixuts. En l’anterior partit que va jugar, tres jornades abans al camp del Celta, Arnau també va tenir uns minuts prou correctes jugant de central. És cert que no ha brillat, ni en les últimes participacions ni durant tot el curs, però més enllà de les primeres jornades en què se’l va veure amb poc ritme, tampoc és que hagi desentonat.

Sigui com sigui, Míchel sembla haver relegat Arnau a l’eterna suplència. Un fet insòlit per al jove defensa format en el futbol de base gironí, que des que va fer el salt al primer equip amb 17 anys, el curs 2020/21, sempre havia estat titular indiscutible fins aquesta temporada, i mai havia estat tant de temps sense jugar, en part per no haver tingut mai cap lesió important. De fet, abans de la sèrie d’inactivitat actual, Arnau havia estat com a molt dos partits de lliga consecutius sense participar. I ara ja en són quatre, perquè si una cosa també ha quedat clara és que si no és titular –ho ha estat en 12 de les 29 jornades–, no juga, ja que sortint des de la banqueta només ha participat en tres partits.

La situació que viu una de les grans perles que ha sortit del futbol de base gironí és completament nova. I xocant, sobretot després del bon rendiment que va tenir el curs passat i que va fer que grans equips s’interessessin per ell. No deixa de ser sorprenent, també, que aquesta sequera de participació arribi en un moment en què el jugador i el club tenen pràcticament tancat un acord de renovació que suposaria una millora de condicions per al futbolista, que acaba contracte el 2025. De moment aquesta pèrdua de pes en el Girona li ha fet perdre el lloc en la selecció espanyola sub 21.

Valery, de revulsiu a res

El cas d’Arnau no és l’únic d’un jugador il·lustre de la plantilla gironina que crida l’atenció. I és que Valery Fernández tampoc ha disposat de cap minut des de la derrota a San Mamés. L’escalenc, a diferència d’Arnau, està molt més acostumat a tenir un rol secundari en el Girona, però aquesta temporada havia fet un pas endavant aprofitant que les lesions sembla que el respecten més que mai. Amb bones actuacions en la copa s’havia guanyat més minuts en la lliga, com ho demostra el fet que ha participat en 21 dels 29 partits, malgrat només fer-ho en dos com a titular. Els gols contra el Barça i l’Atlético semblava que havien de ser l’impuls definitiu cap a tenir encara més protagonisme, però l’efecte s’ha anat diluint i en els dos últims partits fins i tot Jastin li ha passat a davant.

En un moment de la temporada, quan Míchel tenia un onze de gala molt definit i les lesions no havien afectat l’equip, Valery va arribar a tenir gairebé l’etiqueta de jugador número 12, sent un dels primers canvis de Míchel. Amb el pas de les jornades ha anat perdent pes i ha vist com tothom li passava a davant, i ja és el segon jugador de la plantilla del primer equip que menys minuts ha disputat. L’escalenc suma 436 minuts repartits en els 21 partits que ha jugat, i només Solís, que n’ha jugat 280, en suma menys.

A nou jornades del final de lliga i amb menys coixí per segellar el bitllet per a la Champions, Arnau i Valery poden ser en aquest tram final els grans oblidats de Míchel, que en la prèvia del partit contra el Getafe va tornar a repetir que confia en tothom de la plantilla, però que pren les decisions segons el que veu dia a dia en els entrenaments. El maresmenc i l’escalenc ja saben que els minuts passen per La Vinya.

INSÒLIT

Des del seu debut, Arnau només havia estat sense jugar dos partits seguits en la lliga

FORA DEL CAMP

La inactivitat d’Arnau arriba amb una renovació encarrilada sobre la taula

PERDENT PES

Del primer equip, només Solís (280) ha jugat menys minuts que Valery (436) en la lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)