Girona

Aturada per reactivar-se

El Girona està en ple quart parèntesi per compromisos internacionals amb l’objectiu de tornar al camí del triomf contra el Betis

Els gironins no han reprès mai la lliga amb derrota (dues victòries i un empat)

El Girona va tornar ahir als entrenaments després de gaudir de tres dies de descans per preparar i afrontar el duel vital a Montilivi contra el Betis (diumenge a les 16.15 h). El conjunt dirigit per Míchel Sánchez vol tornar al camí de la victòria coincidint amb la seva tornada a Montilivi després de l’ensopegada al Coliseum contra el Getafe (1-0) i dels quinze dies d’aturada de la competició pels compromisos internacionals que tot just van acabar ahir per als vuit futbolistes desplaçats a diversos indrets del món. L’equip gironí va afrontar la quarta i última aturada per dates FIFA per primera vegada en aquest curs després de tastar el sabor amarg de la derrota –en les altres tres havia aconseguit vèncer Las Palmas (1-0), el Cadis (0-1) i el Rayo Vallecano (1-2)– i ha hagut de passar-se un cap de setmana sense competició sabent que el marge respecte al cinquè classificat –ara, l’Atlético– és de set punts i que l’accés a la Champions League costarà una mica més del que tothom pensava fa escassament un mes. Les quatre derrotes consecutives a domicili han frenat les aspiracions dels gironins, que, tot i tenir un marge prudent, són conscients que el proper duel a Montilivi contra el Betis guanya en importància tenint en compte que hi ha un Madrid-Athletic en la mateixa jornada i que el proper duel dels de Míchel a fora, el 13 d’abril, serà al camp de l’Atlético, el millor local, que tot just va perdre el primer partit davant la seva afició en l’últim matx contra el Barça, i un rival molt directe.

L’equip gironí ha tingut prou dies per recuperar efectius, polir aspectes tàctics i preparar el partit contra el conjunt bètic de la millor manera possible. Quan falten nou partits i amb les estadístiques a la mà, el Girona en podria fer prou guanyant-ne tres o quatre per accedir a la Champions League, una fita que voldrà aconseguir com més aviat millor per evitar que els rivals s’apropin més i això generi un maldecap en forma de neguit i nerviosisme per tancar el que s’ha convertit en el gran objectiu de l’entitat.

El Girona ha salvat les tres aturades anteriors sense perdre cap dels tres partits. Els de Míchel van vèncer el Granada (2-4), l’Almeria amb remuntada inclosa a Montilivi (5-2), i en l’últim precedent van empatar contra l’Athletic Club en un partidàs intens, també davant l’afició gironina (1-1).

L’altra aturada, no pas per compromisos internacionals sinó per festes nadalenques, es va saldar també amb resultats positius per al Girona. En l’últim partit de l’any, els blanc-i-vermells van empatar al Benito Villamarín, precisament contra el Betis, el proper rival (1-1), i en el primer duel del 2024 van superar l’Atlético a Montilivi (4-3) amb un gol in extremis.

Fins a final de curs, l’equip dirigit per Míchel tornarà a aturar-se a la força. Ho farà després del duel contra el Betis per la disputa, el 6 d’abril, de la final de la copa del Rei entre l’Athletic i el Mallorca. A partir de llavors, la competició no s’aturarà fins al final, quan se sabrà si el Girona és o no un equip de Champions.

NOU ESCENARI

La derrota a Getafe va ser la primera dels de Míchel abans d’un parèntesi

FINAL DE COPA (6-A)

No serà per seleccions, però la lliga s’aturarà després de jugar contra el Betis

HISTÒRICAMENT

El Girona s’ha hagut d’acostumar a unes aturades en la lliga que a 2a A no existeixen

ATURADES PER SELECCIONS A PRIMERA

Curs 2017/18
Girona-Màlaga (J. 2) 1-0
Athletic-Girona (J. 3) 2-0
Celta-Girona (J. 6) 3-3
Girona-Vila-real (J. 7) 1-2
Llevant-Girona (J. 11) 1-2
Girona-R. Sociedad (J. 12) 1-1
Madrid-Girona (J. 29) 6-3
Girona-Llevant (J. 30) 1-1
Curs 2018/19
Vila-real-Girona (J. 3) 0-1
Girona-Celta (J. 4) 3-2
Girona-Eibar (J. 8) 2-3
R. Sociedad-Girona (J. 9) 0-0
Girona-Leganés (J. 12) 0-0
Espanyol-Girona (J. 13) 1-3
Leganés-Girona (J. 28) 0-2
Girona-Athletic (J. 29) 1-2
Curs 2022/23
Betis-Girona (J. 6) 2-1
Girona-R.Sociedad (J. 7) 3-5
Elx-Girona (J. 14) 1-2
Girona-R.Vallecano (J. 15) 2-2
R.Vallecano-Girona (J. 26) 2-2
Girona-Espanyol (J. 27) 2-1
Curs 2023/24
Girona-Las Palmas (J. 4) 1-0
Granada-Girona (J. 5) 2-4
Cadis-Girona (J. 9) 0-1
Girona-Almeria (J. 10) 5-2
R.Vallecano-Girona (J. 13) 1-2
Girona-Athletic (J. 14) 1-1
Getafe-Girona (J. 29) 1-0
Girona-Betis (J.30) ?
Les aturades per seleccions es van fer entre una jornada i l’altra
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)