Girona

Les dues cares del Girona

Amb la derrota contra l’Atlético, els de Míchel n’encadenen cinc a domicili (4 punts de 21)

En la segona volta, l’equip gironí està brillant a Montilivi, on ha aconseguit quatre triomfs i un empat (enllaça 11 partits sense perdre-hi)

El Girona no està al nivell excels de la primera volta, sobretot, pel que fa als resultats –era gairebé impossible–. Les sensacions del joc tampoc són tan fluides a conseqüència de la baixada de rendiment físic de molts dels jugadors de la plantilla, un fet admès pel mateix Míchel Sánchez, amb més èmfasi en la darrera roda de premsa després de perdre al Cívitas Metropolitano contra l’Atlético. Allà, els gironins van encadenar la cinquena derrota fora de casa, on en la segona volta tenen un balanç de quatre punts sumats dels 21 possibles –gràcies a l’empat a zero contra l’Almeria i la victòria a Balaídos contra el Celta (0-1)–. El bagatge com a visitant del Girona ha baixat en picat en la segona meitat del campionat, si bé és cert que en la nefasta sèrie firmada en els darrers cinc partits ha hagut de visitar estadis exigents en què la majoria de rivals sucumbeixen, com ara el Bernabéu per enfrontar-se al Madrid (4-0), San Mamés per veure’s les cares amb l’Athletic Club (3-2) o el darrer, el Metropolitano, contra l’Atlético (3-1). A més, els blanc-i-vermells han perdut els altres dos duels per la mínima contra rivals amb un estil i caràcter defensiu que van utilitzar molt bé els seus plantejaments i armes contra els de Míchel: a Son Moix contra el Mallorca (1-0) i al Coliseum contra el Getafe (1-0). Això sí, la pèssima ratxa actual i encara oberta de cinc derrotes situa el Girona, juntament amb l’Almeria, cuer, i el Granada, penúltim, com els únics equips de la categoria que han firmat una sèrie igual o pitjor com a visitants –els primers en van arribar a encadenar 11 i els segons set.

Gràcies, Montilivi

Els gironins van començar la segona volta amb un marge de vuit punts respecte al cinquè classificat, el primer que no jugaria la Champions League el curs que ve, i acabada la jornada 31, l’equip manté la mateixa distància respecte a l’Athletic Club tot i els mals números fora de casa –sí que el marge es va disparar fins als 13 punts i també va baixar fins als set–, i això té un argument de pes. Els de Míchel estan firmant uns números excel·lents davant la seva fidel afició. En la segona volta la plantilla blanc-i-vermella ha sumat 13 punts de 15 de possibles –només ha deixat escapar dos punts contra la Real Sociedad– i des de la primera volta encadena 11 enfrontaments a Montilivi sense perdre –12 comptant els vuitens de copa contra el Rayo– i una sèrie de nou victòries i dos empats, fet que els ha catapultat a ser el tercer millor local amb 38 punts, només superats per l’Atlético (43) i el Madrid (41).

L’estadi del Girona ha de continuar sent un fortí en els quatre partits que queden per així segellar la classificació per a la Champions League. A casa, els gironins només han perdut un duel –contra el Madrid (0-3)– i les sensacions de domini, joc atrevit, personalitat i caràcter es palpen gràcies a l’empenta de l’afició, conscient del seu paper i present faci fred o faci calor i també plogui o nevi.

Amb la classificació per a Europa ja gairebé com un fet que caurà pel seu propi pes, el Girona té entre cella i cella accedir a la Champions. Per fer-ho i mantenir, o ampliar, el marge amb el cinquè, els de Míchel han de vèncer un Cadis que vol aprofitar les possibilitats de salvar la categoria –són a tres punts del Celta–, sobretot, tenint en compte que en la següent jornada hi ha un Atlético (4t)-Athletic (5è).

EL TERCER EQUIP

Només l’Almeria, cuer, i el Granada, penúltim, havien enllaçat cinc o més derrotes a fora

MONTILIVI MÀGIC

L’equip encadena 11 partits sense perdre i una sèrie de nou victòries i dos empats

UNA FINAL

Contra el Cadis, el Girona podria ampliar, o si més no mantenir, els 8 punts amb el 5è

A domicili falta jugar contra Las Palmas, l’Alavés i el València

Per no fiar-ho tot a Montilivi i els gran resultats que hi està aconseguint –la ratxa podria acabar en algun dels quatre partits que hi falten per jugar, contra el Cadis, el Barça, el Vila-real i el Granada, en l’última jornada–, el Girona hauria d’intentar trencar la ratxa negativa a domicili. Els de Míchel tindran tres oportunitats d’esgarrapar algun punt a fora fins al final del curs, i és que els gironins visiten l’estadi de Gran Canària per enfrontar-se a Las Palmas, un equip que amb les últimes derrotes s’ha despenjat de qualsevol lluita per Europa i ja ha salvat virtualment la categoria. Els blanc-i-vermells visitaran també l’estadi de Mendizorrotza per jugar contra un Alavés, si fa o no fa, amb la mateixa situació que els insulars i, en la penúltima jornada de lliga, tancaran la seva participació a fora de casa visitant Mestalla per enfrontar-se al València, un dels equips que lluiten per entrar a Europa –ara mateix és setè i aniria a la Conference League– i que té a l’abast, fins i tot, la sisena plaça per accedir a l’Europa League, una competició més atractiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)