El protagonista

Paulo Dino Gazzaniga

El gat hi posa fins i tot la cara

Paulo Dino Gazzaniga va tornar a oferir unes grans prestacions sota els pals. L’argentí va ser l’encarregat de mantenir ben viu dins de l’enfrontament el seu equip, sobretot, després d’un inici de la primera part fluixa dels gironins, cohibits per una bona sortida del Las Palmas, amo de la possessió i amb la sensació de saber com fer mal a l’esquena dels centrals gironins. El de Murphy va mostrar-se segur des del minut 1 i ja en el 6 va veure com Figueroa Vázquez assenyalava un penal de David López a Moleiro, una pena màxima que Del Cerro Grande no va veure –com la majoria dels aficionats– però que ni mirant-lo al monitor del VAR, l’andalús va rectificar. Convençut de poder aturar-lo, Gazzaniga va plantar-se damunt de la línia de gol i com un felí va estirar-se al seu costat dret per aturar el llançament de Sandro Ramírez. Sense temps de posar les mans davant el xut fort del rival, el porter del Girona va refusar el perill amb la cara i va quedar estabornit durant diversos minuts.

Pocs minuts després de començar a convertir-se en l’heroi blanc-i-vermell, l’argentí va tornar a demostrar personalitat i també el punt de bogeria habitual retallant gairebé damunt la línia de gol davant la pressió d’un adversari. Segurament encara marejat pel cop, no va acabar d’estar fi en el driblatge –pocs porters s’hi atreveixen– però un company li va treure les castanyes del foc.

En la segona part, Gazzaniga va tenir algun infortuni amb la pilota als peus però va continuar mostrant-se segur amb les mans –el travesser a xut de Moleiro també el va ajudar–. Tampoc va tenir molta feina, ja que el Girona va controlar el rival lluny de la seva àrea i amb el segon gol de Dovbyk va semblar sentenciar un partit que encara podia fer un gir amb la quantitat de minuts que faltaven.

El zero a la porteria de Gazzaniga és un nou rècord del club gironí a la màxima categoria. Igualades les deu aconseguides en el primer curs a primera amb Pablo Machín a la banqueta –es van repartir les porteries imbatudes Gorka Iraizoz i Yassine Bounou–, el de Murphy va assolir l’onzena, la quarta a domicili després de les lligades a Cadis (0-1), Almeria (0-0) i contra el Celta (0-1). La porteria blanc-i-vermella està ben coberta amb un Gazzaniga que no ha deixat oportunitat a Juan Carlos i Toni Fuidias en el campionat de lliga, un porter argentí que ha acumulat tots els minuts possibles en les 33 jornades que s’han disputat fins ara.

El triomf dels blanc-i-vermells és clau i els permet fer un pas gairebé definitiu cap a la Champions League de la campanya vinent i Gazzaniga el va començar a coure aturant un penal decisiu per no anar a remolc a domicili.