Girona

L’assistència és brasilera

Si bé la lluita per la segona posició serà l’al·licient principal per als dos equips, en el duel català hi haurà altres disputes individuals entre jugadors que seran prou interessants. La del Pitxitxi entre Dovbyk i Lewandowski serà l’altra a tenir en compte i la que viuran els màxims assistents de cada equip també promet ser apassionant per la incidència que tenen tots en els seus conjunts respectius, a més de compartir, en aquest cas els tres, país de procedència. Yan Couto i Savinho, amb vuit assistències de gol en la lliga, comparteixen la quarta posició en aquest apartat a primera, amb el blaugrana Raphinha en tercera posició només amb una passada de gol més (9), ja a tres del exjugador del Girona Álex Baena (Vila-real) i una menys que Nico Williams, de l’Athletic, amb deu.

Els tres jugadors brasilers van compartir internacionalitat amb l’absoluta canarinha en l’última convocatòria del març, en què el Brasil es va enfrontar a Anglaterra a Wembley i a Espanya al Santiago Bernabéu. En la concentració amb la selecció van compartir vivències i bons moments, però avui a Montilivi lluitaran per un objectiu comú, els tres punts que els acostin a la segona posició final amb el premi de participar en la supercopa del curs vinent.

El rendiment dels tres jugadors ha estat altíssim en tota la campanya. Si bé a Raphinha se li exigeixen uns números millors pel cost que va tenir el seu fitxatge i pel club en què juga –a part de les nou assistències, ha fet només cinc gols en la lliga–, en les últimes setmanes l’exjugador del Leeds United ha guanyat pes en l’atac de l’equip de Xavi amb grans actuacions en partits clau.

Pel que fa als dos brasilers del Girona, Yan Couto, cedit pel Leeds United, i Savinho, pel Troyes, han estat dos dels jugadors més incisius per banda. A Couto se l’ha vist partint des del lateral i el carril dret o fent d’extrem quan Tsygankov no ha estat disponible. El de Curitiba ha fet un, o dos, o tres passos endavant pel que fa el seu rendiment i s’ha convertit en un recurs habitual per desestabilitzar defenses o generar situacions de perill amb la seva verticalitat i el seu caràcter ofensiu.

La irrupció de Savinho ha sorprès tothom després de la seva primera experiència europea fallida amb el PSV Eindhoven, però el brasiler ha superat totes les barreres amb unes qualitats mai vistes en un futbolista del Girona. A més de les vuit assistències compartides amb el seu inseparable Yan Couto, Sávio Moreira ha fet també vuit dianes en el campionat i s’ha convertit en el segon màxim golejador de l’equip darrere de Dovbyk i una de les peces més cobejades del mercat.

COUTO I SAVINHO

Els dos jugadors del Girona han donat ja vuit assistències als seus companys

RAPHINHA

El blaugrana, en ratxa en aquest apartat, és el tercer que n’ha fet més, amb nou
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció