Girona

L’ambició demana més esforç

El Girona no es conforma amb l’accés assegurat a la Champions i visita l’Alavés (21 h, DAZN), un rival que ja té la permanència al sac, amb l’ambició de sumar tres punts més

Els de Míchel intentaran consolidar la segona plaça guanyant i escapant-se a quatre punts d’un Barça que no juga fins dilluns, contra la Real

Tot i que amb la gran victòria contra el Barça a Montilivi (4-2) va semblar que el Girona ja havia fet la feina amb la classificació per a la Champions League assegurada, en les quatre jornades que resten la plantilla dirigida per Míchel Sánchez encara pot assegurar més fites per ser recordada per tots els aficionats al futbol. L’ambició de quedar subcampió, només superat pel Madrid, i classificar-se per a la pròxima edició de la supercopa d’Espanya demana un últim esforç a uns jugadors que arriben amb el dipòsit de gasolina a punt d’entrar en reserva, alguns amb problemes físics, d’altres sortint de lesions, o també amenaçats de suspensió, un aspecte a tenir en compte que pot ferir més el grup a l’hora d’afrontar els últims enfrontaments. La primera parada del rush final d’un curs sí o sí històric és a l’estadi de Mendizorrotza per jugar contra un Alavés en una bona dinàmica de resultats que ja va celebrar el cap de setmana passat la salvació matemàtica, un motiu perquè el camp dels vitorians sigui una festa per rebre la revelació i gran sensació.

L’Alavés encadena tres victòries sense encaixar ni un sol gol. Els de Luis García Plaza han superat l’Atlético (2-0) i el Celta (3-0), com a locals, i en l’última jornada van fer el mateix contra el València a Mestalla (0-1), una sèrie de tres triomfs que també acredita el Girona, que intentarà sumar el quart consecutiu, una fita ja assolida abans pels de Míchel –el sostre són sis, de la jornada 2 a la 7–, però que els bascos no han pogut lligar encara en aquesta campanya.

A casa, l’Alavés ha sumat 27 dels 41 punts que té en total. I és que a Mendizorrotza, per intensitat i estil de joc, a més d’un suport fidel i un gran ambient, els vitorians s’hi senten molt bé –nou porteries a zero–. El Girona haurà de combatre un entorn festiu i un equip sense pressió que intentarà brindar un altre resultat positiu a la seva afició tot i no comptar amb el seu màxim golejador, un Samu Omorodion que va començar el curs com una autèntica revelació, que ha fet vuit dianes, però que en els últims partits no ha gaudit de regularitat en detriment de Kike Garcia o del recuperat Simeone –Omorodion no marca des de la jornada 24.

Canalitzar l’eufòria

El Girona ha tornat a viure una setmana eufòrica després d’un triomf de prestigi contra el Barça. Mediàticament, classificar-se per a la Champions ha tornat a situar el club en la primera plana i els interrogants sobre si es podrà suportar la competició continental a Montilivi han desviat l’atenció de l’entorn en els últims quatre partits d’una temporada que serà un èxit encara que no se sumi cap punt més. La gana de l’equip, però, ajudarà a batallar els gironins, que guanyant se situarien a quatre punts del Barça, el rival directe per la segona posició, que no juga fins dilluns a Montjuïc, contra la Real Sociedad, sisè en la taula i que necessita assegurar posició d’Europa League contra un Betis setè i en Conference League que el pressiona només a dos punts.

Míchel continuarà apostant per un full de ruta i guions de partit que en la majoria d’ocasions li han funcionat. La pujada d’autoestima, confiança i moral de l’últim matx ha d’ajudar el grup a sobreposar-se a l’exigència d’un calendari comprimit que obliga a fer rotacions, perquè els gironins tornaran a jugar dimarts, contra el Vila-real, a Montilivi.

ATENCIÓ

L’Alavés encadena tres victòries sense encaixar cap gol i és fora de tot perill

LA QUARTA

El Girona aspira a encadenar de nou quatre victòries i mantenir-se com a segon classificat

Stuani tampoc arriba a la cita

J.S.

El davanter uruguaià, que va fer alguns exercicis amb el grup en l’últim entrenament abans de viatjar a Vitòria, tampoc podrà ajudar els seus companys, ja que una reaparició al terreny de joc podria ser precipitada i poc recomanable després de superar la lesió muscular però haver fet poc treball de camp. És per això que Stuani no va entrar en una llista de convocats que sí que incorpora la presència de Pablo Torre, una vegada complerta pel càntabre la clàusula del contracte en el duel contra el Barça. Continuen de baixa a causa de les lesions respectives Jhon Solís, Borja García i els joves Joel Roca i Ricard Artero.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció