El segon lloc es complica

Els de Míchel encaixen el 2-2 definitiu al camp de l’Alavés en el 99’ i donen una oportunitat al Barça per recuperar la segona posició

El Girona ha deixat escapar dos punts que poden ser molt valuosos en la lluita per la segona posició amb el Barça, i és que després d’anar guanyant durant gairebé tot el partit al camp de l’Alavés els blanc-i-vermells han concedit el gol de l’empat en el minut 99 –se n’havien afegit sis inicialment– en una jugada molt embolicada. A més, els gironins sumen dues males notícies més, i és que Miguel ha deixat el camp lesionat i amb llàgrimes als ulls i Arnau Martínez, avui titular i capità, ha vist la cinquena groga del curs i no podrà jugar dimarts.

El partit no podia començar millor per al Girona, i és que en el minut tres els blanc-i-vermells ja s’han vist per davant en el marcador. Un córner des de la dreta de l’atac l’ha servit Tsygankov –Aleix Garcia ha estat suplent avui– al segon pal on Eric Garcia, sense gaire oposició, ha connectat una gran rematada de cap que, després de la paràbola, ha entrat pel pal llarg per situar el 0-1 en el marcador (3’). Tot i el gol matiner els gironins no han acabat d’estar còmodes sobre la gespa i l’Alavés ha pogut créixer dins del partit fins al punt que Guridi ha marcat l’1-1 en el minut 12 aprofitant una passada enrere de Giuliano Simeone, que ha aprofitat la passivitat d’Iván Martín. El gol ha arribat en una acció per la dreta de la defensa gironina on Arnau, sense cap ajuda del centre del camp per evitar el dos contra un amb Guridi, ha patit de valent. De Fet, en accions similars Carlos Vicente (18’) i Javi López (22’) han tingut l’oportunitat de situar l’Alavés per davant en el marcador. També Kike Garcia, a l’àrea petita, ha tingut una bona ocasió (29’). En línies generals la primera part ha tingut moltes anades i vingudes i el Girona no ha estat dominador en cap moment, tot i que els de Míchel també han tingut bones ocasions com un xut desviat de Miguel (19’) i, la més clara, un un contra un de Savinho en què Owono ha evitat el gol amb el peu (36’).

El guió del partit ha completament en una de les últimes jugades de la primera part, quan Yangel Herrera ha marcat l’1-2 (44’). El veneçolà ha clavat un xut per l’escaire des de la frontal després d’una passada amb l’esperó de Dovbyk, que ha rebut dins l’àrea després de la combinació entre Tsygankov i Portu. Un autèntic golàs.

Amb avantatge en el marcador el Girona ha viscut molt més còmode durant gairebé tota la segona part. L’Alavés no ha pogut mantenir la intensitat de la primera part, ni amb pilota ni sense, i el Girona ha tingut bones ocasions per sentenciar el partit. Iván ho ha provat des de la frontal (47’), Dovbyk ha perdonat de nou en l’un contra un davant Owono (47’), Savinho ha xutat massa creuat amb l’exterior després d’una jugada col·lectiva espectacular i Iván ha tornat a xutar desviat per poc (69’). El domini dels blanc-i-vermells ha estat absolut, però no han pogut sentenciar el partit i en els minuts finals l’Alavés ha tornat a prémer l’accelerador, obligant el Girona a fer un pas enrere i a tancar-se més al seu camp, però els de Míchel han estat molt sòlids i no han concedit cap ocasió clara fins al minut 99, quan una pilota penjada a l’àrea des de molt lluny l’ha despenjat Tenaglia, ningú l’ha arribat a refusar i Guridi, a l’àrea petita, l’ha empès al fons de la porteria per marcar el 2-2 definitiu. Un cop molt dur per al Girona.