Girona

El protagonista

Artem Dovbyk

Un golejador letal

Dovbyk hi va posar la cirera convertint el segon penal i ja s’enfila fins als 24 gols, que superen el registre de Sorloth

Totes les mirades estaven centrades en Artem Dovbyk, que arribava a l’última jornada en disposició d’acabar com a màxim realitzador del campionat. Els quatre gols de Sorloth la setmana passada obligaven el fitxatge més car de la història del club a exhibir-se contra el Granada per aspirar al Pichichi.

Míchel, que va aclarir en roda de premsa que no havia preparat el partit exclusivament per a Dovbyk, arronsava el nas en veure que, tot i el domini, a l’equip li costava generar en els minuts inicials. Els gironins, això sí, van atropellar els andalusos quan es van despertar. Tsygankov va assistir Eric, que va obrir la llauna. Quina va ser la reacció de Dovbyk? Córrer cap a la pilota i plantar-la al mig del camp per reprendre el joc. Un patró que es va repetir en gairebé les set dianes. I és que el golejador, visiblement ansiós, no tenia temps per perdre. S’acabava el primer temps i no aconseguia entrar en joc, fins que Ricard va fer caure Portu dins l’àrea i Muñiz Ruiz va assenyalar penal. El públic, que va interpretar perfectament la situació, va entonar el nom del davanter, que va enganyar el porter visitant. Dovbyk no tenia temps per a celebracions, i això que amb la diana superava el rècord de 21 gols establert per Stuani en el curs de l’estrena a primera (2017-18), però encara en faltava un per igualar el registre de Sorloth (23).

Couto i Savinho van entrar per centrar pilotes a l’àrea, tot buscant l’ariet, i l’estadi va esclatar d’alegria quan Dovbyk, habilitat per Yangel, va batre el porter amb un xut encreuat, però l’acció va ser anul·lada per fora de joc, com també una jugada posterior que va acabar amb una rematada seva a la fusta. Montilivi va tornar a respondre amb crits de suport cap a l’ucraïnès.

El destí va voler que fos Stuani, el màxim golejador històric del club, qui fes l’assistència per tal que igualés el punta del Vila-real. Més tard, va tornar el regal a l’uruguaià (6-0) i encara va ser a temps de posar-hi la cirera convertint el segon penal, amb què va completar el hat-trick i una actuació per emmarcar que l’enfila fins als 24 gols. El blanc-i-vermell estarà ben pendent de l’Osasuna-Vila-real d’avui (14 h). Sorloth necessita dues dianes per treure-li un Pichichi que compartirien en cas d’empat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)