Girona

La temporada s’acaba per a bona part dels cedits

Préstec. Ureña (Leganés), Gabri, Kebé i Ilyas (Mirandés), Vallejo (Saragossa) i Arnau Ortiz (Cartagena), els cedits pel Girona a segona divisió que ja han acabat

La lliga regular de la segona divisió va posar punt final diumenge passat amb una jornada unificada. Dels 22 equips que van jugar, el Girona tenia els ulls posats en dos. El primer el Leganés, on l’extrem figuerenc Óscar Ureña va poder celebrar l’ascens amb el conjunt de Butarque amb una victòria solvent contra l’Elx (2-0). Ureña no ha tingut la continuïtat esperada en la cessió amb els pepineros –19 partits i una assistència–, però tornarà a Girona amb més experiència en el futbol professional, després de jugar també cedit en el segon tram de lliga de la temporada 2022/23.

El segon el Mirandés, que jugava a l’estadi d’Anduva una final contra l’Amorebieta per evitar el descens (1-0). Els castellans van aconseguir la victòria per la mínima precisament gràcies al gol de Gabri Martínez, l’extrem cedit pel Girona que ha fet un any excel·lent en la categoria de plata. L’extrem català ha estat clau per a la permanència de l’equip, i només s’ha perdut una jornada de les 42 de segona divisió. Ha anotat nou dianes, ha donat cinc assistències i s’ha posat així l’aficionat de Miranda a la butxaca. Segons va avançar ahir la SER, Martínez té una clàusula de tres milions d’euros i el club veuria amb bons ulls negociar la seva sortida. Diversos equips de segona divisió i, fins i tot, primera, s’han interessat pel futur de l’extrem del Girona. L’altre futbolista cedit a Miranda és el davanter de Ripoll Ilyas Chaira, que també ha aprofitat la seva primera experiència en el futbol professional. Chaira ha completat 38 partits, ha anotat cinc gols i ha estat clau per a les aspiracions de l’equip. Des del mercat d’hivern, Ibra Kebé també ha vestit la samarreta del Mirandés, però amb molta menys participació, ja que ha sumat quatre partits (114 minuts) i tan sols una titularitat. El malià no té el futur garantit a Montilivi i se li buscarà una sortida.

Finalment, en la categoria de plata també van acabar la temporada Manu Vallejo, que va aconseguir, finalment, la permanència amb el Saragossa. Malgrat el bon inici de curs, els aragonesos es van anar desinflant fins a veure perillar la categoria. Vallejo tampoc disposa de la confiança de Míchel i el més probable és que se li rescindeixi el contracte. El darrer és Arnau Ortiz, que aquest curs ha jugat amb l’Eldense i el Cartagena, amb aquest ordre, a segona divisió. El català ha jugat 897 minuts i no ha tingut regularitat.

Pau Víctor, més gol al Johan Cruyff

Aquest curs tornarà a ser molt positiu per a Pau Víctor, aquesta vegada al Barça Atlètic, a primera divisió FEF. El davanter català cedit pel Girona al Johan Cruyff ha estat el màxim golejador de la lliga regular amb 18 dianes i ara torna a ser clau en la fase d’ascens a segona. Diumenge va tornar a marcar en el triomf en l’anada de la semifinal contra l’Eivissa (1-2). El davanter català serà un actiu important per al club a l’hora de poder pactar altres moviments amb el Barça, que no va exercir l’opció de compra que tenia. Actualment, Víctor és futbolista del Girona i amb contracte fins al juny del 2025. Àlex Sala, migcampista cedit al Còrdova de primera FEF, també està jugant el play-off en un curs en què ha tingut molts minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)