Girona

Els reptes no s’acaben

Abans de l’estrena en la Champions, el Girona tindrà representació en les grans competicions de seleccions en un estiu carregat

Hi haurà com a mínim tres jugadors en l’Eurocopa i quatre en la copa Amèrica

La temporada de clubs va concloure fa dos caps de setmana amb una contundent victòria del Girona a Montilivi contra el Granada. Després d’uns dies de ressaca, i amb la rua de celebració blanc-i-vermella, molts jugadors van fer les maletes per començar les vacances, però no tots. Un bon gruix de futbolistes van començar a encarar els compromisos de seleccions d’aquest estiu, que es preveu molt intens. En primer lloc, per la celebració de l’Eurocopa a Alemanya, en què es disputaran partits des del 14 de juny fins al 14 de juliol. En aquesta competició hi haurà tres jugadors del Girona confirmats: Daley Blind (Països Baixos), Viktor Tsygankov i Artem Dovbyk (Ucraïna). Aleix Garcia haurà d’esperar fins a la llista final de Luis de la Fuente, que haurà de descartar 3 jugadors dels 29 convocats des de l’1 de juny. El d’Ulldecona té molts números per abandonar la concentració.

Paral·lelament al campionat europeu, es jugarà la copa Amèrica, de la Conmebol, que per segona vegada a la història es disputarà als Estats Units, del 20 de juny fins al 14 de juliol, coincidint amb la final europea. En aquesta celebració ja hi ha quatre jugadors blanc-i-vermells confirmats: Yan Couto i Sávio Moreira (Brasil), Yangel Herrera (Veneçuela) i Alexander Callens (Perú). Excepte el veneçolà, cap dels altres tres futbolistes té garantida la continuïtat al Girona; els dos brasilers tornen de les seves cessions i quant a Callens, es buscarà una rescissió o una venda.

Els Jocs de París, un més

Finalment, i un cop iniciada la pretemporada de clubs, tindran lloc els Jocs Olímpics de París, del 26 de juliol a a l’11 d’agost, pocs dies abans que comenci la primera divisió. Les llistes de les seleccions sub 23 són una incògnita i se sabran quan Míchel i els seus hagin començat la preparació del nou curs. Els seleccionables seran els futbolistes nascuts a partir del 2001, Miguel Gutiérrez i Arnau Martínez (Espanya). També s’hi pot comptar els futbolistes que tornaran al Barça després de jugar prestats a Montilivi, Pablo Torre i Eric Garcia. Cada selecció es pot també reforçar amb tres jugadors més grans de sub 23, que podrien ser de la selecció espanyola, la ucraïnesa o l’argentina, en el cas del Girona, tot i que no es preveu cap jugador de les grans lligues en el campionat olímpic. Míchel, en aquest sentit, no hauria de patir per si perd jugadors de cara a l’inici de la temporada 2024/25. Ara bé, caldrà estar atents als fitxatges del club, perquè es podrien afegir a la llista dels compromisos internacionals d’aquest estiu. Ara com ara, però, és una incògnita que s’haurà d’anar resolent en les pròximes setmanes. Un estiu mogut i amb futbol a dojo.

AMB ASTERISC

EUROCOPA
Daley Blind Països Baixos
Convocatòria definitiva
Artem Dovbyk Ucraïna
Prellista. La definitiva, divendres
Viktor Tsygankov Ucraïna
Prellista. La definitiva, divendres
Aleix Garcia (*) Espanya
Candidat a quedar descartat
COPA AMÈRICA
Yan Couto Brasil
Convocatòria definitiva
Savinho Brasil
Convocatòria definitiva
Yangel Herrera Veneçuela
Prellista de 30 jugadors
Callens Perú
Prellista de 28 jugadors
JOCS OLÍMPICS
INCÒGNITA. Seleccionables
(són nascuts a partir del 2001):
Miguel Gutiérrez Eric Garcia (*) Pablo Torre (*) Arnau Martínez (*) Han acabat la cessió al Girona i tornen al Barça

CONDICIONA

Savinho, Yan Couto i Callens, protagonistes a la copa Amèrica sense el futur clar
La gran incògnita són les llistes dels Jocs Olímpics, que es fan en plena pretemporada

Aleix Garcia té difícil fer-se un lloc en la selecció espanyola

Luis de la Fuente, entrenador de la selecció espanyola, està a punt de reduir la seva llista de 29 jugadors a 26 per a la pròxima Eurocopa d’Alemanya. Entre els migcampistes, la competència és especialment ferotge. Aleix García és un dels jugadors que lluiten per un lloc en l’equip, competint amb altres talents com l’ex Girona Álex Baena,Fermín López i Marcos Llorente. De la Fuente ja té clars els jugadors principals, però haurà de prendre decisions crucials abans de la data límit del 7 de juny. Mentre que jugadors com Rodri, Zubimendi, Mikel Merino i Fabián semblen tenir el seu lloc assegurat, Aleix García i els altres migcampistes es disputen les últimes places disponibles. La decisió final dependrà de l’estratègia de l’entrenador i de l’estat físic i el rendiment recent dels jugadors.

El 10 de juliol, amb excepcions

Míchel ha citat la seva plantilla el 10 de juliol al nou centre d’entrenament de La Massana (Vilablareix) per començar una temporada que es preveu molt dura. Després de gaudir d’un mes de vacances, bona part de la plantilla, que no té compromisos internacionals en l’Eurocopa ni en la copa Amèrica, tindrà l’obligació de tornar als entrenaments. El club ja ha tancat tres amistosos: contra l’Olot (17 de juliol), l’Espanyol (27 de juliol) i el Tolosa (31 de juliol), els dos últims a Torre Mirona, Navata, a porta tancada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)