Girona

La Champions agafa forma

La fase de grups ja compta amb la majoria dels 36 clubs participants en la renovada màxima competició continental

Fins al 29 d’agost, el Girona no coneixerà els seus quatre rivals a Montilivi i els quatre a domicili

El Girona ja gairebé sap i albira com de dura i competitiva serà la propera i renovada edició de la Champions League. La competició ja té els seus 81 participants definits tot i que només 36 disputaran la fase de grups i quedaran repartits en quatre bombos. De moment, 29 ja tenen assegurat aquesta posició privilegiada gràcies als coeficients de les seves respectives lligues i, entre aquests, hi ha el Girona, que anirà a parar al bombo 4, amb els equips més humils que acabin disputant la competició. El proper 18 de juny es farà el sorteig de la primera eliminatòria de la Champions League en la qual hi ha 28 equips que esperen la seva sort, entre els quals el Santa Coloma d’Andorra o equips difícilment localitzables al mapa com el Virtus de San Marino, el Klaksvik de les Illes Fèroe, el Hamrun Spartans de Malta, el Borac Banja Luka de Bòsnia i Hercegovina o l’Egnatia Rrogozhine d’Albània. Altres equips ja esperen els classificats en la segona eliminatòria, molts d’aquests com a campions de lligues menors –el Malmö, el PAOK, l’Apoel, el Ferencvaros o el Fenerbahçe de Mourinho, entre d’altres–. En el tercer esglaó, el penúltim per accedir a la fase de grups, també esperen els classificats sis equips com el Lilla, el Rangers o el Salzburg. Directes al play-off ja hi ha l’Estrella Roja, el Dinamo Zagreb, el Galatasaray i el Young Boys, els únics que tenen l’opció d’accedir a la fase de grups només superant una única eliminatòria a doble partit contra equips que hagin quedat vius de la resta de fases que s’aniran jugant entre el juliol i l’agost. El 29 d’agost es farà el sorteig una vegada formats definitivament els quatre bombos que ara estan fets de manera provisional.

El sistema

El Girona, com la resta dels equips, quedarà emparellat amb vuit clubs i jugarà un partit a Montilivi i un a domicili contra cada un dels dos equips de cada bombo contra qui jugui. Per tant, per exemple ja sap que jugarà o com a local o com a visitant contra el City, el Bayern Múnic, el PSG, el Liverpool, l’Inter, el Borussia Dortmund o el Leipzig –el Madrid i el Barça no perquè no es podrà jugar contra un equip del mateix país, però sí contra dos equips d’un altre mateix país, és a dir, als gironins els pot tocar jugar contra el Dortmund i el Bayern Múnic.

Els de Míchel Sánchez també saben que hauran de jugar, a Montilivi o a domicili, contra dos equips dels que formen el bombo 2 –el Bayer Leverkusen, l’Atalanta, el Juventus, el Benfica, l’Arsenal, el Bruges, el Xakhtar Donetsk o el Milan–. Dels teòrics equips més assequibles dels bombos 3 i 4, el Girona en sabrà ben bé els rivals a finals d’agost; encara ha de ploure molt. I és que, els 52 equips que aspiren a les últimes set places hauran de batallar de valent per treure el cap entre els millors clubs.

Més enllà de la fase de grups, en format lliga de 36 equips, del primer al vuitè classificat accediran automàticament als vuitens de final mentre que del novè al vint-i-quatrè jugaran unes eliminatòries d’anada i tornada per fer-se un lloc als vuitens. Del vint-i-cinquè al trenta-sisè quedaran eliminats de totes les competicions europees sense cap opció de repesca.

Dels vuitens a les semifinals –quedarà tot sortejat el 21 de febrer del 2025–, les eliminatòries seran com fins ara a doble partit, i la final, a partit únic, amb seu confirmada a l’Allianz Arena de Múnic, amb capacitat per a 75.000 espectadors. El campió podria necessitar disset partits per aixecar l’orelluda o mínim quinze –actualment tretze–, demostrant que la proper Champions serà més competitiva que mai i el Girona intentarà sortir-ne viu.

Amb la sensació de tenir poc a perdre i molt a guanyar, els de Míchel no podran descuidar la lliga, tot un repte per a un equip com el blanc-i-vermell.

EL SORTEIG

El Girona quedarà emparellat amb vuit equips, dos de cada un dels quatre bombos

EL CAMÍ

Del 1r al 8è es classifiquen per a vuitens; del 9è al 24è s’ho jugaran en eliminatòries

PER DEFINIR

Hi ha 52 equips de diferents indrets que es juguen a l’estiu les set últimes places

ELS SORTEJOS DE CADA FASE

1a eliminatòria
18 de juny del 2024
2a eliminatòria
19 de juliol del 2024
3a eliminatòria
22 de juliol del 2024
‘Play-off’
5 d’agost del 2024
Fase de grups
29 d’agost del 2024
Eliminatòria d’accés a 8ns
31 de gener del 2025
Vuitens, quarts i semifinals
21 de febrer del 2025 *Informació de la UEFA. Les dates poden variar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)