Girona

Operació encarrilada

Ladislav Krejci, si res no es torça, es convertirà en jugador del Girona després de l’Eurocopa a canvi de 12 milions

El conjunt blanc-i-vermell també té encaminada la incorporació del davanter uruguaià Luciano Rodríguez

Ja fa temps que el Girona va al darrere de Ladislav Krejci, el central txec que juga a l’Sparta de Praga i que tant ha sorprès als informes de clubs d’arreu d’Europa. En aquest sentit, el conjunt gironí s’ha situat des del principi, i encara més després de la classificació per a la Champions League, al capdavant de la pugna per aconseguir el futbolista de 25 anys que acaba contracte amb l’equip de Praga el 30 de juny del 2025. Això fa que s’obri la porta de bat a bat a Krejci per deixar una bona suma de diners al club abans no pugui negociar com a jugador lliure l’estiu que ve. A més, una de les primeres pistes de la seva marxa ja es va poder percebre en el darrer partit que va jugar el futbolista al Generali Arena amb l’Sparta de Praga contra el Viktoria Pilsen el 26 de maig, en què va marxar visiblement emocionat i conscient que el curs que ve emprendria una nova experiència lluny de la seva terra natal. Com es va explicar en aquest diari fa un parell de setmanes, el club blanc-i-vermell haurà d’abonar uns 12 milions d’euros per aconseguir els serveis d’un central també pretès pel Betis o el Sevilla.

Des del club gironí es veu el fitxatge de Krejci molt encarrilat i en un moment important abans que el central comenci a disputar l’Eurocopa amb la República Txeca. Tot i tenir el traspàs tancat amb el jugador i el club, no es preveu que es faci oficial fins després de la seva concentració amb la selecció txeca a Alemanya.

Experiència europea

L’encaix que pot tenir Krejci en la plantilla de Míchel és total. El perfil del jugador es pot entendre en dues posicions, tant de central esquerrà com de pivot defensiu. Gràcies a les seves característiques físiques, 1,91 m, el txec té un gran domini del joc aeri i també dels duels defensius. La punta de velocitat i la gran capacitat d’anticipació també el col·loquen com un defensor hàbil en les accions de transició. Krejci té experiència en totes les competicions europees; ha jugat en partits de classificació per a la Champions League i l’Europa League, i en la darrera temporada va completar set partits a l’Europa League, en què el seu equip va arribar fins als vuitens de final després de caure contra el Liverpool. En la seva estrena a la categoria de plata de la UEFA, el futbolista va anotar dos gols en la victòria contra l’Aris Limassol de Xipre (3-2).

Després de la renovació de Daley Blind fins al 2026, si res no es torça, l’equip de Míchel sumarà competència al central esquerre, on aquest any el neerlandès no ha tingut cap substitut ferm. Això no obstant, el Girona vol reforçar la línia de centrals i una de les grans prioritats és la continuïtat d’Eric Garcia, que es preveu molt complicada. El club gironí estarà pendent del Barça i de la valoració de Flick, però també s’està movent per tenir alternatives. L’objectiu és reforçar la plantilla amb dos centrals, i un ja el té tancat.

Luciano, ben encaminat

El Girona també té molt madura la incorporació de Luciano Rodríguez, el davanter uruguaià del Liverpool de Montevideo. L’operació serà una nova aposta del club, que, sumant el fitxatge del central txec, pot arribar als 27 milions d’euros d’inversió. Uns 15 milions pel 70% del futbolista uruguaià que ja ha debutat amb l’absoluta del seu país i que va ser una peça clau per guanyar el mundial sub 20 amb els charrúas contra Itàlia el curs anterior. Aquest fet va ser important per controlar el futbolista, com Cárcel i el seu equip també van fer amb Savinho. Rodríguez té un perfil polivalent en posicions ofensives ja que pot jugar als dos extrems i també com a segon punta. Un perfil similar al de Portu, tot i que l’uruguaià està més còmode en accions d’un contra un. Al Girona encara és una incògnita com encaixarà, però amb aquesta incorporació el club demostra que fa un pas endavant en el mercat i que vol tenir jugadors de talent en propietat.

TALENT EMERGENT

Luciano va ser una peça clau per al triomf de l’Uruguai en el mundial sub 20 el 2023

CENTRAL COMPLET

Krecji és ràpid en la correcció, va bé en els duels aeris i té la gran virtut d’anotar gols

Renato Tapia no anirà a la copa Amèrica amb el Perú

A.M.

Renato Tapia, el migcampista del Celta i pretès pel Girona, va sorprendre a tothom amb un comunicat per informar que no jugarà la copa Amèrica amb el Perú. Un dels temes més urgents que exposa el jugador és el seu futur a Europa ja que acaba contracte el 30 de juny amb el Celta i tot fa pensar que no continuarà a Vigo. Tapia va explicar que ha pres aquesta decisió per evitar posar en perill la seva integritat física en un moment en què el seu futur és incert. Va comentar que havia parlat amb el president de la Federació Peruana de Futbol per demanar garanties en cas de lesió, però no va obtenir una resposta satisfactòria. El director esportiu del Celta, Marco Garcés, va admetre que serà complicat retenir Tapia ja que té ofertes atractives i vol canviar d’aires. El Girona, que ja va intentar fitxar-lo el curs passat, n’és una i parteix amb avantatge davant clubs com l’Osasuna o el Getafe, pel projecte esportiu gironí i per l’atractiu de la Champions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)