Girona

Un pont entre Girona i Londres

De Girona a Londres

Neix la primera penya oficial del Girona lluny del Països Catalans

El 20 de juliol serà la posada en marxa oficial i se celebrarà en una barbacoa en què es vol aplegar el major nombre de gironistes del Regne Unit

En un moment de trobada casual i amistós, la primera penya oficial del Girona FC fora dels Països Catalans va començar a prendre forma. Martí Gruart, un gironí establert a Londres des de fa un any, juntament amb Guillem Estebanell, van decidir crear la Penya Gironina London. El projecte va sorgir “entre broma i broma” durant una calçotada organitzada pels Castellers of London. En Martí i en Guillem es van conèixer espontàniament aquell dia, però van veure que l’estima pel Girona era compartida i calia tirar endavant aquest projecte.

Les primeres passes

En Guillem va tenir l’oportunitat de conèixer el delegat de la Lliga al Regne Unit tot veient el partit Madrid-Girona en un pub londinenc al febrer i van intercanviar alguns correus per explorar com crear la penya. La iniciativa va ser realment impulsada amb el suport de l’agrupació castellera londinenca, creada el 2015, que va ajudar alguns interessats i seguidors a formar aquesta primera penya gironina fora dels Països Catalans. D’allà s’hi ha afegit la Marta Cardús, que serà l’encarregada de portar les xarxes socials (@gironafcinlondon).

Objectius i plans de futur

La Penya Gironina London té com a objectiu principal agrupar els seguidors del Girona FC a Londres per veure junts els partits de l’equip. A més, hi ha la il·lusió de poder organitzar desplaçaments, especialment per a la Champions, i assistir a algun amistós. Abans, però, el repte més immediat és crear una massa social prou gran que permeti tenir més facilitats per trobar una seu fixa on poder veure els partits i fer bullir l’ambient gironí a Londres. Com diu Gruart: “Com més serem, més riurem.” Per formar una penya es necessiten com a mínim tres persones, però actualment ja són set els implicats en aquest procés.

Suport del club i creació de l’escut

Per muntar la penya, Gruart ha estat en contacte constant amb l’àrea social del Girona FC, que l’ha acompanyat en tot el procés, des de la creació de l’escut fins als tràmits legals necessaris. L’escut de la Penya Gironina London ha estat dissenyat per en Gerard Esteve, combinant elements que representen la identitat del club i la seva nova ubicació. A la part superior, hi ha la senyera catalana, representant l’origen i la passió catalana de la penya. A la part inferior, es troba la creu de Sant Jordi, referència a la bandera de Londres, destacant la connexió de la penya amb la ciutat. El disseny s’assembla als rètols icònics del metro de Londres, suggerint que aquesta penya és com una parada del Girona a Londres, un punt de trobada per als seguidors del club en aquesta ciutat.

Activitats i seu provisional

Les activitats de la penya ja tenen un calendari previst. La setmana passada van obrir el nou compte d’Instagram, i el 22 de juny van començar a enviar invitacions per a una barbacoa inaugural el 20 de juliol. Aquesta barbacoa marcarà oficialment el llançament del projecte Penya Gironina London. La seu provisional de la penya podria ser el Bar Kick Shoreditch, on s’està negociant un descompte del 20% en begudes i menjar per als membres de la penya. El bar, amb dues plantes, ofereix un espai ideal per veure els partits del Girona, recreant l’ambient de Montilivi a Londres. “Intentarem que fer-se soci tingui un cost mínim per fer-ho al més atractiu possible”, indica Gruart.

La creació de la Penya Gironina London no només és un testimoni de la passió pel Girona FC, sinó també de la determinació i il·lusió dels seus fundadors. Amb la col·laboració de bons amics i el suport del club, aquesta penya promet ser un punt de referència per als seguidors del Girona a Londres, fent créixer la família gironina més enllà de les fronteres dels Països Catalans. Londres serà un pèl més gironina.

L’equip de treball
En Martí Gruart, en Guillem Estebanell i la Marta Cardús s’han encarregat de donar veu i forma a la Penya Gironina London des del març.
20
de juliol
és la data que s’ha triat per fer l’acte inaugural de la penya a Londres.
7
gironistes,
impulsats per Gruart i Estabanell, ja formen part de la penya, que està tramitant la seva creació oficial.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)